Mit første møde med svinekæber glemmer jeg ikke, jeg var meget skeptisk inden jeg smagte på sagerne, men det viste sig at det var sindsygt og lækkert og vildt mørt. Så jeg blev enig med mig selv om at det ville jeg også selv lave en dag. Jeg faldt så over nogle kalvekæber i stedet for, og de blev helt ligeså lækre og møre. De ølbraiserede kalvekæber er lækker simremad og passer så godt til efterår/vintermånederne. Jeg serverede nogle bagte rodfrugter til og en rigtig lækker æblesalsa som gjorde det rigtig godt sammen med kalvekæberne.
Ølbraiserede kalvekæber med bagte rodfrugter og æblesalsa
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 4 kalvekæber
- 1 øl
- 2 Gulerødder
- 2 skalotteløg
- ½ liter kalve/oksefond, kan laves af bouillonterninger
- 1 lille dåse tomatpuré, 70 g
- 1 dl (reklamelink)æblecidereddike
- 3-4 fed hvidløg
- Olie til stegning
Sådan gør du
- Rens kalvekæberne for sener og krydr dem med salt.
- Skræl gulerødderne og skær dem i grove skiver.
- Skalotteløgene pilles og skæres i kvarte.
- Brun kæberne i en gryde med lidt olie.
- Tilsæt gulerødder, skalotteløg, hvidløgsfed (tryk dem lige en gang med en kniv), tomatpuré, æblecidereddike, øl og fond.
- Lad det småsimre i cirka 4-5 timer.
- Tag kødet op af gryden. Med en stavblender blendes grøntsagerne så saucen bliver helt ensartet.
- Lad saucen koge godt ind og læg så kødet tilbage i saucen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 797 kcal | Kulhydrater: 6 g | Protein: 69 g | Fedt: 55 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Janne skriver
Det ser meget lækkert ud :)