Kunne du godt tænke dig at gøre madlavningen lidt nemmere i fremtiden? Herunder får du 11 tips og tricks som du kan bruge i dit køkken. Har du selv flere gode tips og tricks er du meget velkommen til at sende dem til mig. Du skriver bare en kommentar til indlægget.
1. Få kernerne ud af granatæblet uden svineriet
Er du én af dem der undlader at købe granatæbler fordi det sviner for meget i dit køkken og på dit tøj? Tricket er at åbne granatæblet under vand! Find min guide til at åbne granatæblet under vand lige her.
2. Pil et helt hvidløg på få sekunder
Hvis du står og skal lave en ret med virkelig meget hvidløg i. Så kan du nu lære en metode til at pille et helt hvidløg virkelig hurtigt. Helt præcist på under 10 sekunder!
- Læg det hele hvidløg på bordet og bank en flad hånd ovenpå det, så alle fedene falder fra hinanden
- Skub hele hvidløget nede i en stor skål og placer en anden skål ovenpå (de skal være lige store.
- Og så ryster du ellers de to skåle alt hvad du har lært, og nu du åbner er fedene helt fri for skræller.
3. Pres hvidløgsfedene med skræl på
Hvis du hører til dem der godt kan lide at presse dine hvidløg med en hvidløgspresser, så kan du nu spare lidt tid og pillearbejde. Der er nemlig slet ingen grund til at fjerne skallen fra hvidløget inden du presser det. Læg blot dit hvidløgsfed i hvidløgspresseren som det er og så presser du det som normalt. Hvidløget bliver nu presset ud, og skallen sidder stadig i hvidløgspresseren.
4. Få friske krydderurter til at holde sig længere
Køber du også altid tørrede krydderurter, fordi de friske alligevel ikke holder sig friske i særlig lang tid? Friske krydderurter er nu bare bedst, og har meget mere smag end de tørrede krydderurter. Men nu kan du få dem til at holde sig i flere måneder! Frys dine friske krydderurter ned sammen med lidt vand i en isterningbakke. Så kan du tage de isterninger op, som du har behov for. Når de er tøet op har du fine og relativt friske krydderurter igen.
5. Frys frisk ingefær
Du kan nemt fryse frisk ingefær ned. Skræl ingefæren, skær den i mindre stykker og frys den ned i en frysepose. Nu kan du nemt tage et lille stykke ingefær op og rive ned i din ret. Ingefæren er super nem at rive når den stadig er frossen.
6. Skræl ingefær med en ske
Ingefær kan være meget besværlig at skrælle på grund af alle de små knolde der stikker ud. Hvis man skræller ingefær med en kniv eller en kartoffelskræller går der rigtig meget af ingefæren til, og det er jo spild. Men nu kan du nøjes med at skrælle den yderste skræl af ingefæren. Du skal nemlig bruge en helt almindelig spiseske til at skrælle den helt fine skræl af ingefærroden. Se i videoen hvor nemt det er.
7.Fjerne stilken på jordbær med et sugerør
Ja, du læste rigtigt. Du kan nemlig fjerne stilken på jordbærret med et helt almindeligt sugerør. Det går super stærkt og du behøves ikke at skære noget af jordbærret af, så det går ikke til spilde. Det eneste du skal gøre er at føre sugerøret op igennem bunden af jordbærret og vupti, så sætter stilken sig fast i sugerøret.
8. Hold bananfluerne væk fra dit køkken
Døjer du med bananfluer i køkkenet, og måske også i resten af huset? Så er det her det helt rigtige tip for dig. De små fluer kan være meget irriterende og de formerer sig hurtigere end noget andet, derfor vil man gerne have dem væk så hurtigt som muligt. Find min guide til at slippe af med bananfluer lige her.
9. Lav kuglerunde æbleskiver, som ikke falder sammen
Falder dine fine og lækre hjemmelavede æbleskiver også altid sammen få sekunder efter de er færdige? Det kan man heldigvis gøre noget ved. Det er muligt at lave helt kuglerunde æbleskiver, som ikke falder sammen så snart de rammer tallerkenen.
For at lave de fine æbleskiver er det helt klart nemmest at have dejen i en sprøjtepose (eller en frysepose med et lille hul i bunden). Nu fylder du hullet i æbleskivepanden ¾ op med dej. Når dejen har sat sig, vender du æbleskiven ½ omgang så der lige er et hul ind til æbleskiven. I dette hul fylder du så lige lidt ekstra dej ind i æbleskiven - på den måde er der ikke noget luft tilbage i æbleskiven men dej over det hele. Vende så igen æbleskiven ½ omgang og bag den færdig. Nu skulle den gerne forblive helt fin og rund.
10. Frys småkagedejen ned
Har du lige lavet en masse lækker småkagedej, men du synes ikke at I skal spise alle småkagerne på én gang? I stedet for at bage alle småkagerne på én gang, så kan du bare fryse småkagedejen ned. Hvis det er småkager, som du normalt skærer i tynde skiver af en rulle, så fryser du bare en hel rulle med dej ned. Nå du så tager den op skal den bare lige tø en smule og så kan du igen skære fine skiver af dejen.
Er det istedet f.eks. amerikanske cookies, som man normalt sætter i små klatter på bagepladen. Så fryser du bare kugler af dej ned. Når du så vil lave et par friskbagte cookies, så tager du det antal kugler op du skal bruge, lader dem tø lidt og sætter dem i ovnen. På den måde kan du altid lave friskebagte småkager og cookies til når der kommer uventede gæster.
11. Frys hakket kød rigtigt ned
Glemmer du tit at få taget det hakkede kød op af fryseren i god tid? Hvis man ikke får taget kødet op i god tid, så kan det være meget svært at få tøet det op til man skal spise. Derfor skal du, når du pakker kødet i poser, trykke kødet så fladt som muligt. Når kødet er frosset meget fladt, så er det meget nemmere og hurtigere at tø det op, og der sker ikke så meget hvis du skulle have glemt at tage det op af fryseren.
Comments
No Comments