Denne lækre æblekage var én af kagerne jeg serverede til min fødselsdag. Den er super lækker og må gerne være lidt lun når den serveres. Serveres eventuelt med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis. Prøv også at lav disse mini æbletærter med crumble.
Æblekage med crumble
Justér antal1 kage
Ingredienser
- 250 g blødt smør
- 250 g sukker
- 4 æg
- 2½ dl mælk
- 350 g (reklamelink)hvedemel
- 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 2 tsk (reklamelink)bagepulver
- 2 spsk (reklamelink)kanel
- 4 spsk sukker
- 750 g æbler, skrællet og skåret i både
Smuldredej
- 125 g smør
- 125 g (reklamelink)hvedemel
- 50 g sukker
Serveres eventuelt med creme fraiche , flødeskum eller vaniljeis
Sådan gør du
- Sukkeret røres med det bløde smør og æggene piskes i et ad gangen.
- Vaniljesukker, mælk og mel piskes i til dejen er lind og glat.
- Hæld dejen i en bradepande.
- Æblebådene vendes i sukker og kanel i en skål.
- Læg æblebådene i dejen - hver enkelt båd presses godt ned i dejen.
- Ingredienserne til smuldredejen smuldres sammen med fingrene - der skal helst være klumper i.
- Dejen og klumperne drysses ud over kagen.
- Bradepanden sættes i ovnen ved 200 grader i cirka 30 minutter. Det kan tage længere tid i nogle ovne.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 kage | Kalorier: 6633 kcal | Kulhydrater: 851 g | Protein: 85 g | Fedt: 335 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Skriv en kommentar