I efteråret er det nemt at få fat i æbler. De fleste haver, skove og stier bugner med de smukke røde frugter. Hvis du står med nogle æbler du ikke lige ved hvad du skal bruge til, så kunne du jo lave en lækker og svampet bagt æblekage med kanel.
Æblekage med kanel - nem og hurtig!
Udstyr (reklamelink)
- Springform 28 cm OBS: hvis du ændrer i mængderne på kagen skal du også ændre størrelse på formen.
Ingredienser
- 4 æg
- 400 g sukker
- 200 g smør
- 400 g (reklamelink)hvedemel
- 2 tsk (reklamelink)bagepulver
- 1 spsk (reklamelink)vaniljepulver
- 3 æbler
Topping
- 1 spsk (reklamelink)kanel
- 1 spsk sukker
- 3 æbler
Sådan gør du
- Pisk æg og sukker hvidt og skummende med en elpisker.
- Smelt smørret og rør det i æggemassen.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en seperat skål. Bland det i dejen og rør til dejen er jævn og glat.
- Skræl 3 æbler og skær dem i små tern. Vend æblestykkerne i dejen med en ske.
- Smør en springform med en diameter på 28 cm med smør eller beklæd den med bagepapir. Hæld dejen i formen.
- Skræl igen 3 æbler og skær dem i tynde skiver. Fordel dem i et tæt mønster oven på dejen.
- Bland kanel og sukker sammen og drys det over kagen i et jævnt lag.
- Bag kagen i ovnen ved 180 grader alm. ovn i cirka 1 time - tjek med en strikkepind eller lignende, at den er gennembagt.
- Servér gerne kagen mens den er lun og server med vaniljeis eller creme fraiche.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Hvis du har mange æbler, så tag også et kig på nogle af mine andre opskrifter med æbler. Du kan også prøve at bage mine kanel/æble muffins.
Hvis du ikke vil lave en bagt æblekage som denne, så kan du i stedet lave en gammeldags æblekage.
Tip til opskriften
Kagen er lækker når den er lun, men kan også sagtens serveres kold.
Æblekagen kan serveres enten som den er, eller sammen med en kugle vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum.
Hvis du ikke er så vild med kanel på din æblekage så kan du udelade kanelen.
Svampet æblekage
Denne æblekage med kanel bliver lækker og svampet fordi der både er æble i tern i selve dejen, men også æble i skiver ovenpå kagen. Ovenpå æbleskiverne kommer der en blanding af sukker og kanel.
Emma skriver
Super lækker kage. Ved du om den kan fryses efter bagning?
Louise Dam skriver
Jeg tror ikke jeg selv har haft frosset den ned. Men det vil jeg bestemt mene du godt kan :-)
Cathrine skriver
Læææækker æblekage den fik 45min i en 180grader varm ovn i en 27cm springform den er helt perfekt👌🏻👌🏻
Louise Dam skriver
Skønt at høre! 😊
Majbrit skriver
Jeg bagte den sidste tirsdag, dobbelt portion og gav den 1,5 time ved 180 g.
Kæft en god kage. Det er ikke sidste gang jeg bager den
Mums guf guf
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre! :o)
Katrine skriver
Jeg har lige nu bagt den 20 minutter længere end angivet og den er fortsat flydende. Min ovn er næsten ny og har ikke haft problemer med bagetider før. Jeg tror desværre lidt de andre damer har ret i at der må være en fejl i opskriften. Jeg glæder mig til den engang bliver færdig, for den dufter skønt og ser lækker ud 😊
Louise Dam skriver
Hej Katrine, ja det kunne godt tyde på at jeg har taget fejl med tiden. Jeg har rettet tiden til cirka 1 time. Hvor lang tid gav du den?
Dorte skriver
Jeg lavede den idag præcis efter opskriften, gav den xtra 10 min., dvs 45. min på 180 almindelig ovn, som angivet. Den var stort set flydende, da jeg tog den ud! Jeg endte med at sætte den tilbage i ovnen på 200 i 45 min, og så begyndte den endelig at ligne en æblekage, der var bagt igennem. Det kan simpelthen ikke lade sig høre at bage sådan en kæmpekage i 35 min på 180 grader. Jeg tror ikke på, at din ovn er mere præcis, det må være en fejl i opskriften.
Louise Dam skriver
Hej Dorte
Var din springform lige så stor som min? Jeg er ret sikker på at det var det antal minutter jeg gav den i min ovn - men nu er det ved at være noget tid siden jeg har bagt den.
Ellen Bomholt skriver
Lækker æblekage. Jeg har bagt den et par gange nu og bager den 60-70 min ved 180 grader varmluft.
Louise Dam skriver
Det var rigtig dejligt at høre. Ja, der kan være en del forskel på de forskellige ovne. Godt du har fundet en tid der passer i netop din ovn.
jytte skriver
Den opgivede bagetid er for kort!
Louise Dam skriver
Hej Jytte
Der kan være stor forskel på ovne. Bagetiden passer på min ovn, men din ovn kan godt varme mindre præcist end min.
Hilsen Louise
Line skriver
Øjjj det ser godt ud!
En rigtig efterårskage! Jeg leder efter den perfekte æbletærte til mit kommende tema projekt!
Hvordan er konsistensen?
//Line
Louise Dam skriver
Ja, den passer lige til årstiden :-)
Det her er mere end sandkage med æbler end det er en æbletærte. Hvis du skal have en rigtig god æbletærte vil jeg anbefale en disse: æbletærte med smuldredej, æbletærte med marcipan, æbletærte med kanel og mandler, eller æbletærte med karamelbund.
Håber du finder noget der kan bruges :-)