Denne skønne æbletærte er nem at lave, og så har den lige et lille twist i smagen. Man hælder nemlig kondenseret mælk over tærten inden den bages og dermed får æbletærten en skøn karamelsmag. Prøv den hvis du er ude efter en lidt anerledes æbletærte.
Æbletærte med karamelbund
Justér antal1 tærte
Ingredienser
- 2,5 dl (reklamelink)hvedemel
- 5 spsk. (reklamelink)rørsukker
- ½ tsk. (reklamelink)bagepulver
- 100 g smeltet smør
- 3 store æbler
- 1 dåse kondenseret mælk
Sådan gør du
- Tænd din ovn og sæt temperaturen på 150 grader. Smør en tærteform(ca. 30 cm.).
- Bland mel, rørsukker og bagepulver i en skål. Tilsæt det smeltede smør og rør dejen sammen.
- Pres dejen ud i tærtefadet.
- Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær derefter æblerne i smalle både.
- Fordel æblebådene på tærtebunden i et fint mønster.
- Hæld den kondenserede mælk over tærten og sæt fadet i ovnen. Bag i 15 minutter og sæt temperaturen op til 175 grader.
- Bag videre i 55 minutter. Altså 1 time og 10 minutter i alt. (hold dog øje med den undervejs)
- Nyd æbletærten med en kugle vaniljeis eller en god creme fraiche 18 %.
Noter
Opskriften er fundet hos Lone Landmand.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 tærte | Kalorier: 3202 kcal | Kulhydrater: 487 g | Protein: 59 g | Fedt: 119 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Ditte Jakobsen skriver
Bedste og hurtigste kage. Jeg pifter den lige op med en drys nødder inden den kommer i ovnen.
- og så vender jeg æblestykkerne i sukker/kanel - dette gøres nemt i en plasticpose.
Tak for god opskrift.
mange hilsner Ditte
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften :-)
Pia Fischer skriver
Det er en super lækker kage og hurtig at lave. Kan kun anbefales. 😋
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Lone skriver
Skal denne spises lun eller kan den også spises kold?
Louise Dam skriver
Den kan også spises kold :-)
Kristina skriver
Den skal jeg helt sikkert lave til mødregruppen i morgen! Tror du, jeg kan lave mørdejen i dag, sætte den i køleskabet, og så lave resten i morgen? Og er det mon bedst at fordele dejen i tærteformen med det samme eller vente til i morgen?
Louise Dam skriver
Kan se jeg ikke har ikke har fået svaret på dette spørgsmål. Håber alt blev som det skulle. Umiddelbart tror jeg godt mørdejen kan laves dagen før. Så skal den bare ud fra køl lidt før, så den er til at arbejde med.
Louise skriver
Skal tærten bages i varmluft eller almindelig ovn?
Louise Dam skriver
Jeg bruger almindelig ovn.
Jette mogensen skriver
Super dejlig opskrift som er blevet en yndlingsooskrift, jeg deler den i 2 små springforme og har så en dejlig kage til fryseren og det er nok til 4 personer, dej putter også mandelsplitter over kagen - den er også god med rabarber😜
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Mai-Britt skriver
Hejsa. Kan den laves dagen før og så lunes ved servering ?
Louise Dam skriver
Ja, det kan den godt.
Sanne skriver
skal det konserves mælk ikke først koge selv
Louise Dam skriver
Hej Sanne
Nej det skal det ikke. Det bliver karamelagtigt når det kommer i ovnen.
nice69 skriver
Super god, min svoger lavede den til nytårsaften, det var nok første gang han prøvede at bage, med hold da op hvor han kan, uhm....................
Louise Dam skriver
Det var dejligt at høre I havde succes med opskriften ;-)