I det her kedelige regnvejr er det vist passende med en dejlig sommerlig dessert, der kan minde os om de solrige sommerdage som forhåbentlig ikke er så langt væk. Denne æbletærte er lavet med en marcipanbund. Jeg havde en pakke marcipan liggende jeg fik tilsendt fra Odense for noget tid siden, og den lå jo bare og ventede på at blive til en lækker æbletærte. Derudover har jeg fået en ny fin tærteform, og den skulle jo altså også afprøves. Tærteformen er med udtagelig bund, og det er altså virkelig smart! Det gør det meget nemmere at få tærten ud af formen. Den jeg har brugt er en aflang tærteform med udtagelig bund, men den findes også i rund, og i flere størrelser.
Jeg har også lavet mini æbletærter, som også smager skønt.
Æbletærte med marcipan, mandler & kanel
Ingredienser
Sådan gør du
- Del marcipanen i små stykker og bland med sukker og æg i en skål. Ælt det godt sammen med fingrene. Når massen er ensartet tilsættes mel og vaniljepulver.
- Smør en aflang tærteform eller en anden tærteform.
- Fordel dejen i formen. Tag eventuelt lidt mel på fingrene og tryk dejen ned i formen.
- Fordel æblebådene i 2 rækker i formen.
- Pres bådene let ned i dejen.
- Bland rørsukker og kanel og fordel det ovenpå kagen. Drys til sidst med de hakkede mandler.
- Bag tærten ved 175 grader i 20-25 minutter.
- Server tærten lun med creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Trine Fabricius Rondina skriver
Hej Louise,
Skal der ikke noget smør blandet med i mandel/kaneldrysset på toppen? Jeg er lidt nervøs for at det hele blir lidt tørt efter bagningen .?
Jeg er ellers blevet superglade for dine opskrifter og følger dig gerne blindt det meste af vejen, he he, især din rugbrøds opskrift er rigtig god og nem. Jeg er udenlands dansker, så at bage godt brød er meget vigtigt for mig.
Knus Trine
Louise Dam skriver
Jeg synes bestemt ikke den bliver tør - og der skal ikke smør i toppingen. Jeg plejer at servere den med creme fraiche og det er super lækkert!