Her kan du finde en lækker opskrift på hjemmelavet æggesalat. Det er en klassiker på de danske frokostborde, og med denne pålægssalat kan du lave dig en skøn sandwich med æggesalat på ingen tid. Det tager ikke lang tid at lave, og så smager den bare bedre, når man laver den selv!
Det kan godt være lidt svært at variere frokostbordet synes jeg. Jeg er selv helt vild med æg, men en almindelig æggemad kan godt gå hen og blive en smule kedelig i det lange løb. Derfor kan jeg godt lide at mixe det lidt op med f.eks. denne æggesalat. Servér den på noget lækkert rugbrød, f.eks. stenalderbrødet, mørkt kernerugbrød eller i en lækker sandwichbolle.
Prøv også disse opskrifter:
Spinatvafler med varmrøget laks | Hjemmelavet leverpostej | Karrysild
Når man først har lavet denne æggesalat, så er det ikke meget sværere at lave en lækker sandwich med din æggesalat. Du tager blot to skiver toastbrød eller noget andet brød og rister det. Når det er gjort, kan du fylde den med lækker pålægssalat. Det er en virkelig god ret til både frokost og aftensmad!
Man ser den ofte blive serveret på frokostbordet. Herhjemme kommer den på bordet til påskefrokost, pinsefrokost og julefrokost men også bare på helt almindelige hverdage er den god at lave. Æggesalaten kan laves på cirka 20 minutter, og så har man en god frokost klar.
Æggesalat
Ingredienser
- 4 æg
- 2 spsk creme fraiche 18 %
- 2 spsk mayonnaise
- ½ - 1 tsk (reklamelink)karrypulver
- ½ tsk gurkemeje
- salt og peber
- ½ pakke karse
Sådan gør du
- Start med at koge æggene. Læg dem i en gryde og fyld vand over. Sæt låg på gryden og sæt den over kog. Når vandet koger skruer du lidt ned og sætter et ur på 8 minutter.
- Tag gryden af komfuret efter de 8 minutter. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
- Pil æggene.
- Creme fraiche, mayonaise, karry og gurkemeje røres sammen til en dressing.
- Æggene skæres i små tern og blandes i dressingen.
- Klip karsen af og bland i i æggesalaten.
- Smag til med salt og peber.
- Pynt med lidt karse.
- Serveres på rugbrød.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Det er en god ide at sørge for, at dine æg er hårdkogte. Hvis de ikke er helt kogt igennem, så er de for flydende, hvilket ikke er så godt i en hjemmelavet æggesalat.
- Min opskrift på æggesalat er ganske simpel. Men man kan også tilføje lidt æble i æggesalaten. Æblet giver også en god sprødhed, så det kan du skære i små tern, inden at det kommes i. Til denne portion vil jeg bruge cirka ½ æble, der skæres i små tern. Ternene skal gerne være lige så store som æggene, når de er skåret ud.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det er ganske nemt at lave æggesalat faktisk! Man starter med at koge sine æg og derefter piller man dem. Så røres dressingen sammen, og æggene skæres i små stykker. Rør det hele sammen med karse, salt og peber og så er den klar til servering på et stykke rugbrød eller i en sandwich.
Ja, det kan du sagtens. Er du ikke til så meget smag af karry i din mad, kan det sagtens undværes.
Anni Holck skriver
Lyder godt. Bruger selv purløg istedet for karse, det gror lige uden for døren og altid ved hånden Ca 8/9 mdr om året,enten i haven eller på altanen. 😋
Louise Dam skriver
Ja, det er også lækkert med purløg :-)
Stig Petersen skriver
Nem opskrift. Den vil jeg lave lige om lidt. Er spændt på resultatet
Louise Dam skriver
Håber den blev god :-)
Louise skriver
Hejsa,
Jeg prøvede at lave din æggesalat. Jeg lavede den dagen inden jeg skulle bruge den og oplevede at den var helt vandet dagen efter.
Har du gjort erfaringer om dette?
Mvh Louise
Louise Dam skriver
Hej Louise
Jeg har nok ikke selv lavet den dagen før, kun samme dag som den skulle spises. Det må være fugt for æggene der trænger ud i dressingen og måske også får creme fraichen til at skille.
Louise skriver
Hej Margit
Jeg er glad for at der er noget du kan bruge. Og velkommen til på bloggen - og så som læser nr. 100 :-)
Margit skriver
umm - her er godt nok mange lækre ting og det glæder mig at være nr. 100! der følger din blog
x
Margit
Louise skriver
Tak for jeres kommentarer ;-) Det ville slet ikke være dårligt med sådan nogle helt friske æg. Jeg har set din Award og skal nok få postet den snart ;-)
Elsk med Mad skriver
Det er virkelig lækkert med sådan en hjemmerørt æggesalat. Det ku være jeg skulle lave sådan en til frokost med æg fra vores egne høns:)
Jeg har forresten givet dig en Blog Award, som jeg håber du vil acceptere:)
Mvh
Mariam
Hottie von Dottie skriver
ej hvor skægt - jeg har lige lavet et indlæg om "Pimp din æggemad" - der er vist flere end mig, der tænkder i æg i disse dage *fnis* http://www.homemadeheaven.net/2011/07/pimp-din-ggemad.html
Sofie skriver
Det ser lækkert ud. Jeg elsker hjemmelavet æggesalat :)