Hjemmelavet agurkesalat er så lækkert - det smager meget bedre end de glas man køber i supermarkederne. Samtidig er det temmelig nemt selv at få produceret sådan et glas agurkesalat, som kan gøre godt ovenpå hotdogs, burgere osv. Jeg fandt opskriften på alletiderskogebog.dk, og den fungerede helt perfekt. Så godt at jeg allerede har nået at lave agurkesalat 2 gange efter nedenstående opskrift.
Hjemmelavet agurkesalat - helt enkelt!
Justér antal1 glas
Ingredienser
- 1 agurk
- (reklamelink)Groft salt
- 2 dl eddike
- 1 dl sukker
- ½ dl kogende vand
- 1 spsk (reklamelink)peberkorn
Sådan gør du
- Rør eddike, sukker, kogende vand og peberkorn godt sammen indtil sukkeret er helt opløst.
- Skyl agurken, skær den i tynde skiver. Læg dem på en tallerken eller lignende og drys med masser af groft salt. Lad dem trække i cirka 10 minutter.
- Knug væden ud af agurkerne og skyl dem i koldt vand.
- Hæld agurkeskiver og eddikeblandingen på et rent skoldet syltetøjsglas og stil det i køleskabet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 glas | Kalorier: 459 kcal | Kulhydrater: 107 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louise Dam
//Indlægget kan indeholde affiliatelinks, hvis du klikker på linket gemmes der en lille cookie på din pc. Hvis du kommer igen inden for et vist antal dage, og køber noget på siden vil jeg modtage et lille beløb.//
Edward skriver
Dejlig opskrift, Louise! Hvilken slags eddike bruger du?
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-) Jeg bruger blot en helt almindelig lagereddike.
Charlotte skriver
Super nemt og det smager jo farasktis, vi skal have gl, dags oksesteg til :-)
Knuzz
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften :o)
Britta skriver
Hej Louise. Tusind tak for en nem og udførlig opskrift. Den hjemmelavede agurkesalat er blevet helt fantastisk.
Louise Dam skriver
Hvor er det bare godt at høre!
Katrine skriver
Hej Louise,
Hvor lang tid kan din agurkesalat holde sig?
Jeg har lige lavet den og hældt den på skolde glas, der også er skyldet med atamon. Jeg håber på en lang holdbarhed.
Louise Dam skriver
Hej Katrine
Jeg vil tro omkring 1 uges tid i køleskabet.
peter skriver
katrine,de kan holde sig op til et år efter skoldning og skylning med atamon,der er en video på youtube hvor en ekspert nævner dette, viedeon er fra madhjaelp.
Louise skriver
Elsker syltede agurker. Har du en idé til konservering af alle de tomater der er modne nu (udover at koge sauce)? Gerne noget sylte/bage/gemme noget ;-)
Tine skriver
Bliver LIGE nødt til at spørge, om du mener, der skal 2 dl. hele peberkorn i?
Louise Dam skriver
Hej Tine
Ej, det skal der da slet ikke! Godt du så det :-) Der skal bruges cirka 1 spsk. Jeg retter det fluks!
Hilsen Louise