Da vi var i San Fransisco var vi ude og spise på en helt fantastisk hyggelig og lækker thairestaurant. Her fik jeg and i rød karry - eller det man også kalder for Kaeng Phed Ped Yang. Det er en super frisk, cremet og lækker ret. Og så er det bare ekstra lækkert med en ret med kokosmælk og andebryst. Det passer bare så fint sammen det hele.
Andebryst i rød karry (Kaeng Phed Ped Yang)
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 2 andebryst, brug evt. 3, der var lidt for lidt i min
- 2 (reklamelink)kokosmælk
- 4 tsk rød karry pasta
- 250 g cherrytomater, hele eller halverede
- 1 lille frisk ananas, skåret i tern
- 1 pakke sugar snaps
- 2 gulerødder, i tynde strimler
- 1 rød chili, finthakket
- 1 spsk fiskesauce
- 1 tsk sukker
- 10-15 blade frisk basilikum, finthakket
Sådan gør du
- Rids andebrysterne, og gnid dem med salt. Steg dem på en pande med skindsiden nedad i ca. 10-12 min. Vend dem om og steg dem i ca. 15 min. Lad andebrysterne hvile i fem minutter, inden de skæres i tynde skiver.
- Klargør grøntsagerne så de er klar til at komme i gryden.
- Kom 1 dåse kokosmælk i en gryde, og bring den i kog. Tilsæt karrypasta, og rør grundigt. Tilsæt andebryst, gulerødder, tomater, ananas og resten af kokosmælken. Efter et par minutter tilsættes chili, fiskesovs og sukker.
- Smag til med ekstra fiskesauce og sukker hvis nødvendigt. Lad karryen koge videre ved svag varme 3-4 minutter, og tilsæt så basilikumblade og sugar snaps. Kan evt. jævnes lidt, hvis man synes saucen er for tynd.
Serveres med ris til.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 1325 kcal | Kulhydrater: 85 g | Protein: 58 g | Fedt: 92 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Karl skriver
Hej
Tænker at lave det til gæster. Har du en god ide til dessert?
Og hvad drikker man til
Louise Dam skriver
Jeg ville nok servere hvidvin til. Og så kunne denne dessert være et godt bud: https://www.louisesmadblog.dk/friteret-banan-med-kokos/
Simone skriver
Hej.
Tænker man også godt kan ruge kylling, da jeg har en kæreste der ikke kan lide and. ? :)
Louise Dam skriver
Hej Simone
Ja, det er jeg helt sikker på du godt kan :-)
venterpaavinblog skriver
Ser mega lækkert ud - laver ind i mellem asiatisk mad ala wok, men ender af uforklarlige grunde altid med at vælge kylling, men må snart få taget mig sammen og prøve med and i stedet! (:¨
- Anne
Louise skriver
Så skal du helt sikkert prøve med and. Det smagte bare å godt. Det var meget mørt og lækkert.