Lakrids i maden er slet ikke dumt. Hvis du vil variere måden at lave and på lidt så fungerer and og lakrids overraskende godt sammen. Jeg prøvede det første gang da jeg var til et event med Elektrolux, hvor vi fik andebryster tilberedt sous vide med lakridspulver.
Herunder har jeg en opskrift på andebryster i en lakridsmarinade, jeg vil anbefale at servere en lækker rødkålssalat til de lakridsmarinerede andebryster. Hvis nedenstående bliver lidt for meget lakrids til din smag så kan du også sagtens bruges lakridspulver som et krydderi på højde med alle andre krydderier. Istedet for at lægge andebrysterne i marinaden, så drysser du bare lidt lakridspulver henover andebrysterne inden du steger dem på panden. Så får de blot et lille hint af lakridssmag.
Andebryst med lakrids
Ingredienser
- 4 andebryst
- 4 tsk raw lakridspulver
- 4 spsk sød lakridssirup, eventuelt hjemmelavet, find opskriften her.
- 4 spsk appelsinsaft
- salt og peber
Sådan gør du
- Bland lakridspulver, lakridssirup, appelsinsaft og lidt salt og peber sammen i en skål.
- Rids skindet på andebrysterne og gnid skindet godt med salt.
- Hæld marinaden i en frysepose og læg andebrysterne heri. Lad gerne andebrysterne stå og trække lidt i marinaden.
- Læg andebrysterne med skindsiden nedad på en kold pande. Tænd for panden ved medium varme. Når fedtet er ved at være smeltet af andebrysterne skruer du op på en lidt højere varme så skindet kan blive lidt sprødt.
- Når skindet er sprødt og gyldent vender du andebrysterne og giver dem cirka 1 minut på panden.
- Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 150 grader i 15 minutter. Tag dem derefter ud og lad dem hvile i cirka 5 minutter inden du skærer andebrysterne i skiver. Server andebrysterne med en lækker rødkålssalat med appelsin og granatæble.
- TIP: Brug eventuelt den overskydende lakridsmarinade fra panden til en sauce.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments