Du kan også prøve min opskrift på røsti med kartofler, gulerødder og squash.
Andebryst med rösti, blommekompot og vindruesalsa
Justér antal2 personer
Ingredienser
1 andebryst
- Ca. 1 kg. kartofler
Vindruesalsa
- 300 g. vindruer
- ½ rødløg
- 1 tsk. (reklamelink)balsamico
- En håndfuld persille
- ½ tsk. (reklamelink)olivenolie
Blommekompot
- 200 g. blommer
- ½ rødløg
- lidt vand
- Flydende sødemiddel
Sådan gør du
Andebryst
- Rids skindet på andebrystet og krydder med salt. Steg det på panden med skindet nedad og derefter på kødsiden. Tiden afhænger af hvor stort andebrystet er.
Rösti
- Kartoflerne skrælles og rives og væden presses ud af dem. De formes til småbøffer, som steges på panden til de er gyldne.
Blommekompot
- Blommer og rødløg skæres i både og puttes i en gryde med lidt vand, skal bare stå og simre til resten af maden af klar. Sødes med lidt flydende sødemiddel.
Vindruesalsa
- Vindruerne skæres i halve, rødløget hakkes meget fint. Persille, olivenolie og balsamico blandes i.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 559 kcal | Kulhydrater: 131 g | Protein: 12 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Blommer og rødløg til blommekompotten
Vindruesalsa
Revede kartofler
Presses til små "kager"
Kartoffelrösti
Andebryst
Henrik Mikkelsen skriver
Hej Louise
Er retten tilpasset 2-3 personer?
Og når du skriver lidt vand til blommekompotten, snakker vi så ca 1dl til at starte med så rødløggene og blommerne kan suge lidt væde til sig og så evt tilsætte lidt mere hvis nødvendigt.
Mvh
Henrik
Louise Dam skriver
Hej Henrik
Til 3 personer ville jeg nok lave lidt mere andebryst og lidt mere vindruesalsa. Men der skulle være nok rösti. Vandet skal bare lige dække bunden af gryden så rødløg og blommer kan suge det til sig.
God fornøjelse.
Hilsen Louise
Karin Heller Hallas skriver
Jeg kan ikke finde opskriften på rösti? :-)
Louise Dam skriver
Hej Karin
Den står her da :-) Der står ca. 1 kg kartofler og fremgangsmåden:
Kartoflerne skrælles og rives og væden presses ud af dem. De formes til småbøffer, som steges på panden til de er gyldne.