Jeg elsker and, og man behøves jo ikke kun at servere det juleaften. Andebryster er super nemme at tilberede, og så er det en helt anden oplevelse end at få en hel and. Derudover kan man jo variere tilbehøret meget, så det slet ikke minder om julemad. Denne gang blev andebrysterne serveret med smørstegte kartofler og en lækker grønkålssalat. Det kan klart anbefales!
Måske vil du også kunne lide min opskrift på grydestegt vildand/gråand eller andebryst med hasselbackkartofler og rødkålssalat.
Andebryst med smørstegte kartofler & grønkålssalat
Justér antal2 personer
Ingredienser
- 2 andebryst, á cirka 160-200 gram
- 300-400 gram aspargeskartofler, eller en anden lille sort
- 1 klat smør
- Timian eller rosmarin
- Ingredienserne til grønkålssalaten
Sådan gør du
- Andebrysterne
- Rids andebrysterne med en skarp kniv, og krydr med salt og peber. Rids hele vejen ned til selve kødet. Læg andebrysterne med fedtet ned ad på en kold pande. Tænd for panden ved moderat varme til fedtet er smeltet af. Skru nu op til højere varme så skindet bliver sprødt. Når skindet er sprødt og gyldent vender du andebrysterne og gaver dem cirka 1 minut. Læg dem i et ovnfast fad og stil dem i ovnen ved 150 grader i 15 min. Tag dem derefter ud og lad dem hvile i cirka 5 minutter.
- Kartoflerne
- Vask og skrub kartoflerne. Kog kartoflerne i en gryde med vand i 15 min. Skyl kartoflerne med koldt vand (hvis de skal stå lidt inden du går videre med dem, eller koger de videre). Steg kartoflerne i det overskydende andefedt på panden samt en klat smør. Steg kartoflerne ved rimelig høj varme, så de får lidt farve. Når de er færdige drysses der med timian eller rosmarin (frisk eller tørret), og de er klar til servering.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 393 kcal | Kulhydrater: 26 g | Protein: 48 g | Fedt: 10 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Skriv en kommentar