Her kan du finde en skøn opskrift på baba ganoush, som i bund og grund er en auberginedip. Mange spiser den som en form for hummus, så man kan dyppe sine grøntsager eller brød i den.
Hovedingrediensen i en baba ganoush er aubergine, der enten er bagt eller grillet. På den måde bliver den dejlig blød, så man kan skrabe selve "kødet" ud af auberginen. Efterfølgende bliver det blandet sammen med krydderier, olie og tahin, så det bliver til en lækker grøntsagsdip.
Retten stammer fra Mellemøsten, hvor man også dypper sit pandebrød eller andet fladbrød i dippen. Man kan spise en omgang falafler til, og så ellers blot dyppe og smage lidt forskelligt. Det er super lækker mad, og denne auberginedip kan også laves, hvis man laver lækker tapas.
Se også disse opskrifter:
Hummus | Pandebrød | Tzatziki
Det er ret nemt at lave denne opskrift på baba ganoush, når du blot har fået bagt eller grillet dine auberginer. Det er også noget, som du sagtens kan forberede dagen før, at du skal bruge din auberginedip.
Baba ganoush - cremet auberginedip
Ingredienser
- 2 auberginer
- ½ dl (reklamelink)olivenolie
- 2 fed hvidløg
- ½ citron, saften heraf
- 2-3 spsk (reklamelink)tahin
- ½ tsk salt
- ½ tsk spidskommen, stødt
Pynt
- (reklamelink)olivenolie
- evt. hakket persille
Sådan gør du
- Opvarm ovnen til 200 grader alm. ovn.
- Skyl auberginerne og skær dem over på langs.
- Læg auberginerne på en bageplade med bagepapir med kødet nedad.
- Bag dem i ovnen i 35-40 minutter til de er helt møre.
- Lad auberginerne køle helt af og skrab så alt kødet ud af dem.
- Kom alle ingredienserne i en food processor eller blender og kør den til den er en god cremet konsistens.
- Kom dippen i en skål og dryp med lidt olivenolie på toppen ved servering. Du kan også pynte med lidt hakket persille.
Video
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
💭 Spørgsmål og svar til opskriften på
Ja, man kan sagtens tilsætte lidt græsk yoghurt til sin auberginedip. Det er jo smag og behag hvordan man ønsker den helt præcist skal smage.
Ja, når man laver det, så skal det serveres som tilbehør til en hel menu. Det fungerer som en dip, du kan servere til noget lækkert kød, brød og grøntsager.
Det er bedst, når det bliver spist med det samme. Dog kan det godt holde sig i en 2-3 dage i køleskabet. Sørg for at det er i en lufttæt bøtte.
Comments
No Comments