Jeg har længe gerne ville kaste mig ud i at lave en baked alaska, og nu fik jeg endelig taget mig sammen. Baked Alaska kaldes også for is surprise eller indbagt is.
Det helt specielle ved denne dessert er at isen kommer i ovnen - lidt sjovt :-) Jeg har valgt at lave min Baked Alaska i miniformat, det er nemlig altid så fint med portionsanrettede desserter. Jeg har lavet en browniebund og ovenpå denne er der en kugle jordbæris. Min is er hjemmelavet, men man kan sagtens købe en god is, og så er desserten altså ret hurtigt lavet. Til sidst kommer der marengs udenpå isen og så skal den et smut i ovnen. Her er det vigtigt at marengsen slutter helt tæt, da isen ellers vil begynde at smelte.
Baked Alaska i miniformat
Ingredienser
Marengs
- 4 æggehvider, brug evt. resten fra æggene til isen
- 200 g sukker
Sådan gør du
- Start med at lave jordbærisen og få sat den i fryseren (eller køb en færdiglavet is)
- Bag så brownien og lad den køle af på en bagerist.
- Når brownien er afkølet stikker du den ud i 4 cirkler. Jeg brugte en madring på 7,5 cm i diameter til formålet. Du kan også blot skære dem ud med en kniv.
- Sæt så en kugle is ovenpå hver browniebund. Sæt nu det hele i fryseren til du er klar til at desserten skal serveres.
- Lige inden servering laves marengsen. Pisk æggehviderne stive og tilsæt derefter sukkeret lidt efter lidt. Pisk indtil massen er stiv og danner 'små toppe'.
- Tag så din is og brownie ud af fryseren og fordel marengsen ovenpå. Lav gerne lidt mønster og små toppe i marengsen når du smører det på. Sørg for at marengsen lukker HELT tæt omkring isen - ellers smelter den i ovnen. Marengsen sørger nemlig for at isolere ind til isen.
- Nu kan du enten vælge at sætte din baked alaska i ovnen ved cirka 230 grader + eventuelt lidt grill i cirka 2-3 minutter, eller indtil marengsen begynder at blive gylden over det hele. Eller du kan vælge at bruge en gasbrænder og brænde marengsen med den.
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Sanne Corfitz Hendriksen skriver
Hvilken brownie opskrift bruger du? Du har jo flere at vælge imellem 😉
Louise Dam skriver
Hov, jeg kan se at linket simpelthen er smuttet ud af opskriften da jeg har fået den konverteret til et andet format. Det er denne her jeg bruger: https://www.louisesmadblog.dk/brownie-med-skumfiduser-og-peanuts/
Ditte wind Carstens skriver
Ved du hvordan den smager med andet en jordbær is? Altså jeg tænker man godt kan bruge en anden men ved du om det smager🥳🥳
Louise Dam skriver
Umiddelbart vil jeg mene det kun har betydning om du kan lide isen eller ej. Det er jo egentlig bare smagen af den is du vælger, bunden og så marengs. Vil mene det passer til det meste. Hvis du vælger chokoladeis, bliver det dog ret meget chokolade i desserten. Så der ville jeg nok vælge en anden bund.
Pernille skriver
Hej
Vil jeg kunne sætte brownie med en kugle is oven på i fryseren dagen før den skal serveres? Eller skal det helst være på selve dagen?
Pernille
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Du kan nok godt gøre det dagen før - men jo længere tid den står i fryseren jo mere frossen bliver browniebunden jo også. Så jeg vil nok anbefale ikke at lade den stå i fryseren så bunden bliver helt frosset ind.
Janne skriver
Det ser sørme lækkert ud.
Jeg lavede det til Mathias' fødselsdag i sidste weekend. Jeg lavede én stor en. Men det ser meget nemmere ud at lave flere små. Det må jeg prøve næste gang.
Louise Dam skriver
Jeg skal også forsøge at lave den som én stor tror jeg :-)
Birgitte skriver
Hej. Har du prøvet at lave den i stor? Jeg tænkte om man kunne fore en skål med film og putte isen ned i (fra ismaskinen) og så lægge en bund over. Så kunne det fryse og vendes ud når marengsen skulle på. Hvad tænker du om det? Vh Birgitte
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet. Men det tror jeg bestemt godt at du kan.
Piskeriset skriver
Rigtig flot udgave :)
Det er sjældent, jeg får denne dessert, men det skete faktisk så sent som i sidste uge, hvor jeg fik det som dessert på en restaurant - nøj, hvor er den god!
Louise Dam skriver
Mange tak :-) Det er bare super lækkert!