Denne banankage havde jeg med til mine kollegaer i forbindelse med min fødselsdag, sammen med denne kage. Og den blev spist ret hurtigt må man sige :-)
Kagen er en ret svampet og lækker, og så var den altså virkelig nem og hurtig at bikse sammen. Så det er sådan en kage men nemt kan smække sammen uden brug af alt for meget tid - og det kan vi jo godt lide indimellem :-)
Banan brownie med chokoladestykker
Justér antal12 stykker
Ingredienser
- 110 g smør
- 150 g brun farin
- 50 g sukker
- 1 æg
- 125 g (reklamelink)hvedemel
- 2 bananer
- 1 tsk vaniljeekstrakt/vaniljepulver
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade
Sådan gør du
- Pisk æg, brun farin og sukker sammen.
- Smelt smørret og pisk det i dejen.
- Mos bananerne og tilsæt dem sammen med vaniljen. Rør det godt sammen.
- Tilsæt melet og rør det hele godt sammen.
- Hak chokolade groft. Tilsæt ⅔ dele til dejen og rør rundt.
- Beklæd en bageform på cirka 26*19 cm med bagepapir og hæld dejen heri.
- Fordel resten af den hakkede chokolade på toppen af kagen.
- Bag kagen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stykke (hvis delt i 12) | Kalorier: 256 kcal | Kulhydrater: 35 g | Protein: 3 g | Fedt: 13 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Tips til opskriften
Har du bananer liggende i fryseren kan du sagtens bruge dem. Jeg har altid frosne bananer i fryseren!
'
Anne-mette skriver
kan man bruge mørk pålægschokolade i stedet for chokolade
Louise Dam skriver
Ja, det kan man sikkert godt. Det kender jeg andre der gør på forskellige kager. Du kan komme pålægschokoladen på kagen når den stadig er varm så den smelter.
Jytte skriver
Kan jeg lave dem i muffins forme i denne corona tid
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg godt du kan. Det er dog ikke noget jeg selv har testet.
Christina skriver
Det smager også godt hvis man kommer hasselnødder i kagen. Mums - Super nem at bage.
Louise Dam skriver
Hej Christina
Dejligt at opskriften var nem at følge, og det lyder også rigtig lækkert med hasselnødder i kagen.
Hilsen Louise
Maia skriver
Kan man erstatte brun farin med ren rørsukker?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
Jeg tror ikke det giver helt den samme konsistens. Men er sikker på det bliver helt okay.
Maya skriver
Kan man undvære brun farin??
Louise Dam skriver
Jeg tror godt du blot kan erstatte det med alm. sukker. Det er dog ikke helt det samme.
Stine skriver
Hej Louise!
Nu her jeg brugt denne opskrift, siden jeg opdagede den for et par år siden.
Og jeg er simpelthen nødt til at komplimentere den nu.
Jeg har siden første gang, aldrig lavet andre former for banankage.
Den er nem, smager hamrende godt og hele familien elsker den.
For mig er den lidt blevet en hemmelighed, fordi den er SÅ god :-)
Så kæmpe ros herfra.
Hilsen hende der kan opskriften udenad :-)
Louise Dam skriver
Hej Stine
Ej, hvor gør det mig bare glad at høre! Og helt fantastisk du ligefrem kan opskriften udenad ;o)
Hilsen Louise
Mette skriver
Hej Louise
Jeg har bagt den en gang - mega
succes 😊
Nu vil jeg så gerne have brugt overmodne
bananer - men tænker så - kan den fryses
med godt resultat ??
Skal nemlig ikke bruge kage de næste par
Dage 😊
Louise Dam skriver
Jeg har faktisk ikke prøvet at fryse den. Men det vil jeg tro man godt kan. Ellers kan du altid fryse bananerne og tage dem op af fryseren når du skal bage.
Charlotte Engholm skriver
Hej Louise!
Opskriften er blevet min absolutte favorit, og den kan fint varieres. Jeg tilsætter altid en teskefuld bagepulver, og den bliver helt perfekt med pærer i. Man kan også sagtens bruge æbler, enten revet eller i tern. Eller halvdelen af chokoladen erstattes med mælkechokolade.
Louise Dam skriver
Hej Charlotte, hvor er det bare dejligt at høre - og mange tak for dine tips til kagen! :-)
Majbritt skriver
Fantastisk kage. Stor favorit hos kæresten især.
Et lille tip herfra. Jeg havde ikke helt nok chokolade en dag og brugte ca 50 gr mandler som "erstatning". Nødderne gav lige kagen lidt mere "knas" og det var en god succes.
Louise Dam skriver
Lyder også lækkert :-)
Signe Maria Sørensen skriver
Skal kagen opbevares på køl? 😊
Louise Dam skriver
Det kommer nok lidt an på hvor lang tid den skal stå. Hvis det blot er til dagen efter ville jeg bare pakke den og lade den stå på køkkenbordet.
Pia H skriver
Hej Louise
Jeg har bagt din kage, nøøøj hvor den både dufter og smager :-D
Dog syntes jeg, den er en anelse "kompakt"... mon det kan hjælpe, hvis jeg tilsætter bagepulver??
- Pia
Louise Dam skriver
Hej Pia
Det er en lidt kompakt kage. Det er også derfor jeg kalder den en banan brownie - brownie er jo normalt ret kompakt i det. Jeg ved ikke om det gør en forskel at tilsætte bagepulver, men du kan jo prøve :-)
Jonna Gredsted skriver
Hej Louise
Er i tvivl om det er alm. ovn eller varmluft
Louise Dam skriver
Jeg bruger alm. ovn.