Jeg har længe gerne ville prøve at bage et af de populære bananbrød eller banana bread som det jo hedder i USA, hvor det lækre brød stammer fra. Et bananbrød er lidt en mellemting mellem et brød og en banankage i smagen, og jeg er allerede helt vild med det. Jeg spiser gerne bananbrødet uden noget ovenpå, men hvis man har lyst kan man sagtens smøre det med noget fedtstof eller f.eks. med lidt lækkert mandelsmør.
Brødet er ikke sødet med tilsat sukker. Det søde i brødet kommer udelukkende fra bananer og dadler. Derudover er der sundt fedtstof fra kokosmælken, den flydende becel og mandlerne. Der er derfor skruet op for den umættede fedt. Indlægget er udarbejdet i samarbejde med Becel for at øge opmærksomheden på umættede fedtstoffer.
Bananbrød
Ingredienser
- 75 g (reklamelink)mandler
- 2 bananer
- 100 g (reklamelink)dadler
- 1 dåse, 400 ml kokosmælk
- 2 spsk flydende becel
- 2 æg
- 300 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk (reklamelink)vaniljepulver
- 1 tsk natron
Sådan gør du
- Hak mandlerne helt fint ved brug af en foodprocessor. Hæld de finthakkede mandler op i en skål og stil dem til side.
- Fordel nu bananer, dadler, kokosmælk og fedtstof i foodprocessoren. Blend det hele til det har en ensartet konsistens.
- Tilsæt de to æg og blend videre.
- Hæld kokos/banan massen op i en skål.
- Tilsæt nu hvedemel, vaniljepulver, natron og de hakkede mandler og rør godt rundt i dejen.
- Smør en brødform med lidt fedtstof. F.eks. flydende becel.
- Fordel dejen i formen og sæt brødet i en 180 grader varm ovn i cirka 1 time.
- Tag bananbrødet ud af ovnen og lad det afkøle på en rist.
- Skær det i skiver og spis det som det er, med mandelsmør, en smule Becel Gold eller hvad du nu har lyst til :-) Jeg kan godt lidt det helt uden noget.
Maja skriver
Efter mandlerne er hakkede bliver de ikke nævnt i opskriften igen, hvilket var lidt forvirrende.
Brugte dog billederne og kunne se de skulle blandes i sammen med mel osv.
Bare lige en heads up så andre undgår samme forvirring:)
Louise Dam skriver
Hej Maja, mange tak fordi du skrev det. Jeg har nu rettet det i opskriften :-)
Pernille Thyrring skriver
Hvor stor er din form? :-) Det ser lækkert ud!
Louise Dam skriver
Uha, jeg tror den er 1,5 liter - men det står ikke på den :-)
Pernille Thyrring skriver
Kan man undlade kokosmælken, eller evt. erstatte den med en anden form for væske? :-)
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Jeg tror sagtens du kan bruge almindelig mælk istedet for. Det er dog ikke afprøvet.
Hilsen Louise
Lena skriver
Kan man anvende noget andet end hvedemel?
Louise Dam skriver
Hej Lena
Jeg har ikke forsøgt med andre typer mel. Men umiddelbart vil jeg tro man godt kan bage det med f.eks. speltmel eller lignende.
Nadia Kaplan skriver
Det ser simpelthen alt for lækkert ud :) - har selv længe haft i tankerne at prøve at bage et bananbrød og kan se at jeg da bare skal komme igang :)
http://Www.neronoir.dk
Louise Dam skriver
Ja gør endelig det, det smager så godt! :-)