Banankage er en favorit blandt rigtig mange. Bananerne giver nemlig både en god smag og en svampet konsistens til kagen. Jeg har lavet en super lækker banankage med flamberede bananer og chokolade. Den har en skøn dyb smag af de flamberede bananer og så er konsistensen bare super lækker! Idéen til kagen kommer fra Den Store Bagedyst, hvor Marianne bagte en banankage med flamberede bananer, og dommerne var bare helt vilde med den! Derfor har jeg også taget udgangspunkt i den opskrift.
Bananerne er karameliseret og flamberet i mørk rom, hvilket virkelig får en dyb smag af banan frem i kagen. Alle jeg har serveret den for har været meget begejstrede, så jeg er sikker på denne kage falder i de flestes smag. Desuden holder den sig virkelig godt frisk i flere dage uden nogle problemer overhovedet. Det bliver helt sikkert en kage jeg kommer til at bage igen og igen!
Hvis du ikke har prøvet at flambere noget før skal du slet ikke være skræmt! Det er nemlig ikke spor svært. Det er bare vigtigt du har en lang lighter, så du ikke risikerer at brænde dig. Og så er det bare at hælde rommen over bananerne og sætte ild til rommen. Det er altså meget sjovt :o) Du kan også prøve min opskrift på en mere klassisk banankage, hvis du ikke lige er klar til at kaste dig ud i at flambere.
Banankage med flamberede bananer og chokolade
Ingredienser
Flamberede bananer
- 5-6 bananer
- 50 g sukker
- 25 g smør
- 0,75 dl rom, helst mørk rom
Kagedej
- 125 g smør, blødt
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 3 æg, stuetemperatur
- 175 g (reklamelink)hvedemel
- 1 tsk natron
- 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- ½ tsk salt
- 1 dl creme fraiche, eller lign.
- 100 g (reklamelink)havregryn
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade, grofthakket
Sådan gør du
- Med skrællen på bananen deler du hver banan i to og derefter halveres den på langs.
- Drys alle bananerne med et lag sukker.
- Smelt smørret på panden.
- Læg bananerne på panden med frugtsiden nedad. Lad dem stege ved middel varme til de er let gyldne på frugtsiden.
- Skru lidt op for varmen og hæld rommen over bananerne. Sæt derefter ild til rommen med en lang lighter. Skru ned på middel varme igen og lad rommen koge ind på panden. Hold godt øje med at bananerne ikke bliver brændte. (se evt. videoen nederst i opskriften)
- Tag bananerne af panden og skrab indholdet ud af skrællen. Lad dem ligge og afkøle.
- Pisk smør, sukker og brun farin sammen i en skål med en elpisker. Piskes til det bliver luftigt.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk dem ind i dejen. Eller pisk dem sammen i en skål og tilsæt lidt ad gangen. Det er vigtigt der ikke kommer for meget i ad gangen, da dejen så kan skille.
- Bland hvedemel, vaniljesukker, natron og salt sammen i en skål og sigt det i den anden skål.
- Vend melet forsigtigt rundt i dejen.
- Tilsæt havregryn og bananerne og bland rundt i dejen.
- Tilsæt creme fraiche og bland rundt.
- Tilsæt hakket mørk chokolade og bland rundt.
- Smør en aflang form på cirka 1,5 liter og fordel dejen i formen.
- Bag kagen i ovnen ved 175 grader i cirka 40-45 minutter.
- Lad kagen afkøle på en rist.
Kimie skriver
Hej Louise,
Jeg skal forsøge mig med en såkaldt tal-kage til min søns 2-års fødselsdag. Jeg tænkte på at lave denne lækre banankage - men spørgsmålet er, om det er en god ide. Hvad tænker du?
Kagen er vel tilpas “tung”/saftig til, at jeg kan skære to-tallet ud - tror jeg...(?)😄
Jeg har i øvrigt et andet spørgsmål: kan jeg i forbindelse med arbejdet med en tal-kage, der skal udskæres, bage kagen i en lille bradepande, tror du? Den fine “rugbrødsform” er ikke god st skære tal af😄
Tak for en fed blog. Elsker dine opskrifter.
God weekend.
Mvh. Kimie
Louise Dam skriver
Hej Kimie
Jeg tror godt du kan bruge denne opskrift til det. Men kagen er ikke så fast i det som f.eks. en brownie. Så du skal nok sørge for ikke at flytte for meget rundt med den. Jeg har kun prøvet at bage kagen i en 'rugbrødsform' og derfor kan jeg ikke sige helt om det kan lade sig gøre. Men umiddelbart forestiller jeg mig godt man kan bage den i bradepande. Kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne.
Tak fordi du læser med her på bloggen, og glad for du kan lide mine opskrifter :-)
Hilsen Louise
Kimie skriver
Hej igen Louise,
Først og fremmest tusind tak for dit svar for snart længe siden.
Kagen blev super og flot. Jeg endte med at lave 2-tallet af bær ovenpå kagen. Den var nemlig ikke så nem at flytte, som du ganske rigtigt påpegede 😊
Nu skal jeg så bage den igen i eftermiddag. Lidt last minute er jeg kommet til at tænke på, om den måske kan fryses ned og bruges igen i næste weekend også? Så laver jeg nemlig dobbeltportion i dag😉
Rigtig god weekend til dig. Og endnu en gang tak for en super blog!!
Mvh Kimie
Louise Dam skriver
Hej Kimie
Jeg har desværre ikke nået din besked før nu. Men jeg vil bestemt mene kagen sagtens kan fryses. Hvad endte du med i fredags?
Og det lyder da også som en fin idé bare at lavet tallet ovenpå kagen. Smart tænkt!
Tak fordi du følger med og bruger mine opskrifter!
Hilsen Louise