En lækker og nem opskrift på bananpandekager med havregryn. Det er nogle sunde bananpandekager, da der ikke er tilsat sukker.
Opskrift på bananpandekager med havregryn
Disse små tykke bananpandekager er helt uden tilsat sukker, men de er stadig skønne og søde i smagen. Det skyldes, at der er banan i dejen, som søder pandekagerne. Jeg laver mine bananpandekager med havregryn og lidt hvedemel. Pandekagerne er derfor et ganske fint, og sundere, alternativ til almindelige amerikanske pandekager.
Disse bananpandekager minder meget om almindelige amerikanske pandekager i konsistensen. De er tykke, bløde og lækre og med god sødme fra bananerne. Man kan også lave bananpandekager der kun består af æg og banan - men de bliver lidt anderledes end disse. Det er altså bananpandekager uden mel.
Her får du min bedste opskrift på lækre sunde bananpandekager med havregryn. Under opskriften kan du også se en video, hvor jeg viser, hvordan jeg laver dem.
Katja siger:
De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.
Bananpandekager
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Pande
- (reklamelink)Skåle
- (reklamelink)stavblender
Ingredienser
- 2 bananer, modne - evt. frosne
- 3 æg
- 1 dl (reklamelink)havregryn
- 1 dl (reklamelink)hvedemel
- ½ tsk salt
- ½ tsk (reklamelink)bagepulver
- olie/smør til stegning
Sådan gør du
- Mos bananerne grundigt. Jeg bruger en stavblender til dette. Du kan sagtens bruge frosne bananer, hvis du lige har det i fryseren. Det har jeg nemlig selv altid :-)
- Bland herefter de resterende ingredienser i og bland indtil dejen er homogen. Alternativt kan du blende alle ingredienser til pandekagerne i en blender/food processor eller med en stavblender.
- Opvarm en pande med lidt fedtstof.
- Brug cirka 2 spsk dej til en pandekage. Hæld dejen på panden og glat den en smule ud. Der kan være cirka 3-4 pandekager på en pande. Du kan selvfølgelig også sagtens lave den mindre.
- Bag bananpandekagerne indtil de begynder at boble let. Vend dem derefter og bag dem færdige.
- Server med det samme og gem bare dem der eventuelt ikke bliver spist. De kan sagtens spises kolde - eventuelt på madpakken.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Nemme og sunde bananpandekager til morgenmad
Netop fordi at der er havregryn i dem, så bliver de en smule sundere og mætter mere, end hvis der ikke var havregryn i. Du kommer ikke til at kunne smage havregrynene, og alle ingredienser bliver blandet godt sammen. Det er også det, der gør dem til virkelig lækre nemme pandekager, at de er så hurtige at røre sammen.
Servér dem gerne med frisk frugt og måske en lille klat skyr på morgenbordet. Du kan også lave en lækker jordbær/rabarber syltetøj og servere til. Bananpandekagerne egner sig også fortrinligt til et lille mellemmåltid.
Spis dem som en snack
De behøves slet ikke at nydes varme. Du kan sagtens gemme dem i køleskabet i 1-2 dage og nyde dem kolde. De er også gode at tage med på farten, hvis I skal på tur og vil have lidt lækkert til madpakken.
Hvis du har dem frosset ned, så kan du godt tage et par stykker op om morgenen og lægge dem i madkassen. Så er de klar til at blive spist til frokost. Bliver de lunet i mikroovnen, vil du næsten ikke kunne smage, at de ikke er friskbagte.
Bananpandekager til børn
Pandekagerne er også meget børnevenlige, og de fleste børn vil kunne lide sådan en lille let sød pandekage. Min egen datter er i hvert fald vild med disse, og så er de jo nemme lige at snuppe med på legepladsen. Undlad eventuelt salt i dejen. Du kan også prøve at lave min opskrift på havregrødspandekager med banan. Den opskrift er målrettet bananpandekager til børn og babyer. Og er helt perfekt til også at få brugt resterne af havregrøden op.
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, du kan sagtens fryse bananpandekagerne.
Ja, de holder sig fint et par dage i køleskabet og er perfekte at have med på madpakken kolde.
Ja, sagtens! Tag bananerne ud af fryseren og blend dem i en blender/food processor - du kan evt. bare tilsætte alle ingredienser til blenderen.
Ja, de er rigtig lækre med lidt kardemomme eller vanilje. Til jul kan det også være lækkert med lidt kanel i dem.
Der er cirka 77 kalorier i én pandekage, hvis du laver 15 stk. ud af denne portion. Det er dog kun helt vejledende, og kommer meget an på præcise mængder og hvilke produkter du bruger.
Ja, det kan du godt. Hvis du vil lave dem uden mel, så kan du bare erstatte 1 dl hvedemel med tilsvarende 1 dl havregryn. De bliver lidt anderledes i konsistensen, men de har stadig en god smag.
Jutta Tybjerg skriver
Tak for opskriften. Så dejligt at mængden er angivet, 2 spsk. pr. Pandekage.. Jeg kunne have 4 på stk. på panden. Bagte dem med held ved middelvarme, på 5 ud af 9.
Jeg fik 18 stk.
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften :-)
Ragnhild skriver
Kan pannekakene lages glutenfri med et alternativ til hvetemel?
Louise Dam skriver
Du kan bruge lidt mere havregryn og måske mandelmel/blendede mandler eller glutenfri mel.
Trine skriver
Har du en idé om jeg kan putte dejen i vaffelforme og bage dem i ovnen?
Louise Dam skriver
Altså jeg har en en opskrift på bananvafler, men har kun prøvet i et almindeligt vaffeljern. Du finder opskriften her: Sunde bananvafler
Louise skriver
Jeg har lavet bananpandekager med denne opskrift SÅ mange gange, at jeg nu kan opskriften udenad. Vi elsker dem som en lille sukkerfri snack i madpakken. Jeg synes, det nemmeste er at putte alle ingredienserne i en høj plastbeholder og blende det hele med en stavblender 👍
Louise Dam skriver
Tak for din dejlige tilbagemelding. Skønt du kan bruge min opskrift! :-)
Anders skriver
Virkelig gode, jeg kom dog lidt sukker, kardemomme, vanilje og kanel i....super hurtige at lave og rigtig lækker smag 🥞
Louise Dam skriver
Mums, det lyder også lækkert!
Ell skriver
Hej dig.... Skal til at bage dine skønne pandekager for 2 gang, på torsdag, da kæresten har føsda... Tror du lidt vanillesukker ku være godt i ?? Ja her tænker jeg så ikke så meget sundhedstrip. Mvh. Ella
Louise Dam skriver
Ja, det er rigtig lækkert i pandekagerne. Kardemomme er også godt.
Anders skriver
Næringsindhold ?
Louise Dam skriver
Hej Anders
Jeg beregner desværre ikke de forskellige værdier ud på mine opskrifter. Det er meget tidskrævende. Der findes dog flere sider, hvor man kan taste opskrifter ind og få det beregnet.
Hilsen Louise
Terese skriver
Fantastisk opskrift! Jeg kan godt lide at putte lidt ekstra havregryn i for lidt knas, kanel for smag og lidt bagepulver for højde. Det er et hit både til frokost og morgenmad :) :)
Louise Dam skriver
Hej Terese
Dejligt du kan bruge opskriften - og tak for de ekstra tip til pandekagerne.
Hilsen Louise
Friluft skriver
Hej Louise,
Kan pandekagerne laves uden æg? :)
Venligst
Oskar
Louise Dam skriver
Så skal du nok have fat i en helt anden opskrift tror jeg. Ellers kan de her ikke binde sammen. Men måske noget med Chiafrø i kunne fungere.
Laura skriver
Hejsa,
Kan jeg lave dem til aften og så varme dem næste dag og stadig få dem “bløde”? :)
Louise Dam skriver
Ja, det burde du godt kunne. Jeg har ofte spist rester af dem dagen efter.
Signa skriver
Kan de fryses ned? :)
Louise Dam skriver
Ja, det kan de godt 😊
Christina skriver
Kan de fryses ned hvis man laver en stor portion?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel, så jeg har lidt travlt med min lille baby :o)
De kan både fryses og gemmes et par dage i køleskabet.
Sabrina Pedersen skriver
Sikke nogle dejlige pandekager 😍 jeg blender altid det hele i en foodprocessor, da jeg kun har frosne bananer 🙈 idag fandt jeg 3 jordbær i fryseren også og kom i, det var nu også ret lækkert, jeg tror det havde været bedre med flere jordbær så de gav mere smag dog. Kardemomme som nogle skriver, bliver det næste jeg skal prøve 😍
Louise Dam skriver
Dejligt du kunne bruge opskriften Sabrina! Det lyder også lækkert med jordbær i. Hvis man har friske jordbær kunne man måske også lægge skiver af jordbær i pandekagen under bagningen.
Frederik Eriksen skriver
Så nemt laver dem nogen gange bare for at spise som middagsmad putter dog lidt mere havregryn i og lidt mælk
Louise Dam skriver
De kan nemlig spises døgnet rundt ;o)
Katja skriver
De lækreste bananpandekager, jeg har smagt! Og så lette at lave. Fedt, at der i kommentarfeltet deles gode tip. Tror jeg skal prøve tippet med kanel næste gang.
Louise Dam skriver
Hej Katja
Hvor er det bare dejligt at høre! :-)
Christina skriver
Jeg anbefaler at stege i kokosolie og evt tilføje lidt kardemomme og vanilje - det giver lige det sidste 🥰😋
Louise Dam skriver
Tak for tippet :-)
Christina skriver
Det er MEGA usundt da kokosolie bliver omdannet til Transfedtsyrer når det varmes op.
Hilsen en kostvejleder
Pia Høegh skriver
Hvor har du læst det???
Anders skriver
Jeg har prøvet at udregne det med appen MyFitnessPal og i forhold til den vil jeg mene at der er ca 50-60 kalorier per pandekage.
anja skriver
Hej Louise . Ved du ca hvor mange kalorier der er i en pandekage ? Mvh Anja 😊
Louise Dam skriver
Jeg har desværre ikke selv beregnet det. Men der er flere der har skrevet forslag til det i kommentarerne.
Lasse skriver
Kan de nedfryses?
Louise Dam skriver
Det har jeg faktisk ikke prøvet, men det tror jeg godt de kan.
Signe skriver
Rigtige lækre! De er også meget nemme at lave. Jeg puttede også lidt kanel i da jeg lavede dem og det var super! Vil 100% lave dem igen.
Louise Dam skriver
Det lyder også rigtig lækkert med kanel i!
Bente skriver
Hej Har netop serveret dem til fødselsdagsbrunch i dag. De var et stort hit også hos sønnen som afskyr alt med banan ;-)
Tak for opskriften - jeg har altid kun grovvalsede havregryn så jeg blendede dem først. Kh Bente
Louise Dam skriver
Hvor er det godt at høre :-)
Pia Charlotte Wedde skriver
Vi laver dem med 2 dl glutenfri havregryn for en glutenfri variant. Du kan evt. køre den ene dl igennem minihakker eller kaffekværn for melkonsistens, så den samler dejen lidt mere. Stor favorit blandt børnene her hos os.
Louise Dam skriver
Tak for tippet!
Mathilde skriver
Hejsa, jeg overvejer at lave dine pandekager, som ser virkelig lækre ud! Men vil høre om du ved hvad kcal tallet cirka er i dem? :)
Louise Dam skriver
Jeg har ikke selv beregnet det. Men der er en der har skrevet i kommentarerne at det er cirka 49 kcal pr. stk.
Natacha skriver
Har lavet disse pandekager flere gange, både manden, vores søn på snart 1 år og jeg selv elsker dem! Tænker om man mon kan bytte mel ud med fuldkornshvedemel i stedet. Overvejer at prøve det i dag. Og håbe på de kunne blive gode til lillemandens madpakke.
Louise Dam skriver
Det kan du sagtens :-) Dejligt I kan lide dem :-)
Elin Søndergaard skriver
Hej. Ledte efter en opskrift på bananmuffins og faldt så over opskriften på dine pandekager.
Det lyder spændende med disse bananpandekager.
Mon man kan bage dem i vaffeljernet?
Har lige læst, at man kan lave omelet med grøntsager i vaffeljern, så må man da også kunne bage disse pandekager.
Elin
Louise Dam skriver
Hej Elin, det kan du godt. Men jeg har faktisk også en opskrift på bananvafler :-) https://www.louisesmadblog.dk/sunde-bananvafler/
Signa skriver
Kan de mon fryses?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet, men jeg tror det godt.
Carina Kamp Korsgaard skriver
hej igen
Kan man regne ud hvor mange kcal fedt protein og kulhydrat der er i en pandekage...?
vil oprette i myfitnesspal.. 👍👍
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg da sagtens man kan. Men jeg har ikke lavet udregningen desværre.
Maria skriver
Hej
Jeg har lavet en dobbelt portion, kan de fryses??
Hilsen
Maria
Louise Dam skriver
Det tror jeg godt de kan.
Carina Kamp Korsgaard skriver
hej Louise
Jeg er helt vild med din opskrift på bananpandekager.. ha r prøvet flere andre men ender altid med at gå tilbage og finde din næste gang da det er den helt rigtig for mig.. men hvis man nu kun skal lave en halv kan man så tage 1 æg og evt lidt mælk i stedet for et halv æg da jeg ikke lige kan se hvordan og hvad jeg skal bruge det andet haalv æg til.. 😉🙈
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-) Det tror jeg sagtens du kan. Jeg laver dem ofte lidt på slump :-)
Anne skriver
Sikke nogle fantastiske pandekager. Efter et tidligere mislykket forsøg på bananpandekager, må jeg indrømme, at jeg var en smule skeptisk - dog uden grund, for hold da fast, hvor smagte de godt! Super lækker opskrift!!
Sofia Jensen skriver
Hvor mange pandekager bliver der i alt ca.?
Louise Dam skriver
Der bliver cirka 15 styk.
Sofia Jensen skriver
Jeg har tænkt mig at gå i gang med at lave pandekagerne inden for de næste par dage. De ser super lækre ud, smager de som almindelige amerikanske pandekager eller er der en smagsforskel? I så fald smager man bananen tydeligt? Super fin blog:)
Louise Dam skriver
Jeg synes de er bedre en amerikanske pandekager. Man kan sagtens smage bananen - det er jo en stor del af dejen. God fornøjelse :-)
Dorthe skriver
Hold da op nogle lækre pandekager! Mine børn var lidt skeptiske da de hørte at de var sunde :) men de smagte på dem og var også vilde med dem.
Jeg kan se nogen har spurgt om hvilke havregryn der bruges, jeg brugte selv grovvalsede, og brugte stavblenderen til at gøre det til en ensartet masse før jeg puttede de resterende ingredienser i, og de blev super lækre.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Dorthe :-)
Camilla Lægaard skriver
Super lækre! Har lige lavet dem og de kunne godt blive vanedannende! Mums!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Camilla :-)
Josephine skriver
Har lige bagt disse og de smagte rigtig godt! Synes dog, at det var svært at se hvornår de var færdige. Steger du dem ved høj eller lav varme? Og cirka hvor længe skal de have? :)
Louise Dam skriver
Jeg bager dem ved medium varme og jeg ved faktisk ikke helt hvor lang tid de får - jeg giver dem til de har en fin lysebrun og jævn farve på begge sider :-)
Anne skriver
Mine børn har haft en pandekage med i madpakken hele sidste uge. Vi er vilde med dem:)
Louise Dam skriver
Skønt at høre Anne! :-)
Merete skriver
Hej Louise 😊
Du skriver du har bananer i fryseren - er det med eller uden skræl? 🤔
Tak for god opskrift 👍😊
Louise Dam skriver
Det er uden skræl :-)
Sabrina skriver
Lyder, som en rigtig lækker opskrift, men jeg har lige et enkelt spørgsmål. Ved du hvor mange kalorier der er i dem?
Louise Dam skriver
Der er en læser der har skrevet det her i kommentarerne: 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk
Christina skriver
Lækre :)
Anne skriver
Bananpandekager er bare et hit! Jeg bruger hverken mel eller havregryn,
men blender nogle mandler meget fint i stedet, som gør det ud for melet.
Vanilje er heller ikke dårligt i dejen :-)
Louise Dam skriver
Tak for dine tips! :-)
Birthe skriver
Dejlig opskrift 😀 Jeg kom lidt tranebær i smager skønt
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert!
Susanna skriver
Kan der bruges andet i stedet for bananer ?
Louise Dam skriver
Hej Susanna
Ikke lige i denne opskrift desværre.
Britt Jacobsen skriver
Hej Louise
Jeg har lige bagt dine bananpandekager. Det er virkelig en genial opskrift og helt uden det "forbudte" sukker. De smager skønt og jeg er helt sikker på mit barnebarn vil elske dem.
Louise Dam skriver
Skønt at høre Britt! :-)
Mia Clément skriver
Er det med vilje at der ikke indgår bagepulver i din opskrift? Jeg puttede nemlig 1 tsk bagepulver i dejen og det gjorde at pandekagerne blev lidt mere luftige, og så havde jeg endda også puttet en ekstra 1/2 dl havregryn i så der i alt kom 1.5 dl havregryn i. Det er ikke sidste gang at jeg laver pandekager fra denne opskrift 😉
Louise Dam skriver
Hej Mia
Jamen så vil jeg da også prøve dem med bagepulver i en dag og se hvordan forskellen er :-) Er glad for du kunne bruge opskriften!
Astrid skriver
Jeg brugte lidt rismælk i den sammen med lidt vanillepulver de er himmelske
Jeg laver dem helt sikkert igen😊
Louise Dam skriver
Skønt at høre! :-)
Cecilia skriver
Super fin opskrift, har lige lavet pandekagerne til morgenmaden i dag :)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
marianne skriver
mums de skal laves til min datters afslutning i børnehaven der er nemlig sukker politik :-)
Louise Dam skriver
Rigtig god idé. Håber børnene kan lide dem :-)
Lene skriver
Jeg har lavet dem, som vafler. Det gik vildt godt. Børnene elskede dem.
Louise Dam skriver
Skønt at høre, det må jeg prøve!
Pernille Thyrring skriver
Hej Louise
Du skriver, man sagtens kan bruge frosne bananer (fedt!)
Jeg går ud fra, bananerne fryses uden skræl... Når man så skal bruge dem i pandekagerne, skal de så været tøet op, eller bruger du dem direkte fra frost?
Kh Pernille
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Ja, de skal fryses uden skræl. Du behøves ikke at tø bananerne op først, jeg bruger dem frosne og moser dem så blot med min stavblender.
God fornøjelse :-)
Hilsen Louise
Camilla skriver
Hej.
Ved du mon hvordan de fordeler sig protein, fedt og kulhydrat i denne opskrift?
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Det ved jeg desværre ikke.
Magnus Damsgaard skriver
Gode pandekager er godt tilfreds med dem :)
Ved du hvor mange kcal cirka er i dem hvis man nu skulle have dem mens man var på kur?
Louise Dam skriver
Hej Magnus
Det ved jeg desværre ikke.
Christina skriver
Du har tid. Skrevet Ca. 49 kcal pr. Pandekage. en bruger Malene har lavet udregningen 😊
Louise Dam skriver
Jeg kan se der er en anden der har udregnet det længere oppe. Hun siger 49 kcal pr. pandekage.
Sabrina skriver
De er bare super gode!
Efter et par gange undlod jeg dog mel, brugte kun æggehviderne (tilføjede en ekstra) og supplerede med en tsk. kardemomme. Så kan man spise en ekstra med fod samvittighed 😉
Endvidere kan det anbefales lige at smide en lille smule kogende vand i havregrynene før de føres til dejen 😊
Louise Dam skriver
Godt at høre du kunne bruge opskriften, og tak for dine tip til at gøre pandekagerne endnu bedre :-)
Rikke skriver
Ej Louise, sikke nogen gode pandekager :-)
Jeg glæder mig allerede til at prøve flere af dine opskrifter. Jeg kan godt lide at du viser billeder undervejs i opskriften og at du bruger 'almindelige' indgridienser.
Louise Dam skriver
Hej Rikke
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften og du kan lide hvordan min blog er. Det er nemlig helst bevidst jeg forsøger kun at bruge helt almindelige ingredienser for det meste.
Suzanne skriver
Fantastiske pandekager. Mine 2 prinsesser på 1 1/2 og 4 1/2 guffede dem til morgenmad, indtil der ikke var flere. Endda efter de havde spist masser af chorizorøræg. Kæmpe hit, som jeg kommer til at gemme som en af yndlingsopskrifterne. Må nok lave dobbelt portion næste gang, så der også er til eftermiddagssnack eller hvis vi skal på tur. Tak for den 😊
Mange hilsner
Suzanne
Ps. Elsker din blog og bruger mange af dine opskrifter!
Louise Dam skriver
Hej Suzanne
Sikke en dejlig besked at få. Jeg er så glad for at du kan lide bananpandekagerne og mange af mine andre opskrifter. Det er jo det der gør det sjovt at have en blog :-)
Karina skriver
Lige et spørgsmål. De er super gode, men hvilken type mel bruger du i for at få dem så sunde som muligt. Har selv lavet med boghvedemel. Fik så kigget på indholdet af almindelig hvedemel og boghvedemel og kunne erkende at indholdet er stort set lig det samme desværre. Hvilke alternativer er bedst?
Louise Dam skriver
Hej Karina
Lige meget hvilken type mel du bruger er der cirka de samme antal kalorier i. Men du kan jo vælge noget fuldkornshvedemel, fuldkorns speltmel eller måske hvid hvedemel. På den måde kommer der lidt flere fibre i pandekagerne.
Mia skriver
Hejsa
Min far elsker at analysere mad, og han forstår ikke hvorfor der bliver brugt bananer :)
- Mia
Louise Dam skriver
Altså nu er det jo bananpandekager :-) Bananerne søder pandekagerne.
Olaf skriver
De smager lidt af pasta, som er en god ting, men ikke når man forventer smagen af banan og pandekage.
Louise Dam skriver
Ha ha, jeg synes nu ikke de smager af pasta :-) Jeg elsker dem!
Betina skriver
Fantastiske bananpandekager! Jeg spiste dem med lidt lemoncurd, det smagte himmelsk!!!
Louise Dam skriver
Dejligt at høre og det lyder ret lækkert med lemoncurd på! :-)
Lizette Jensen skriver
Prøvede at lave dem og kan sige at det ikke bliver sidste gang. Smager vildt godt
Louise Dam skriver
Hej Lizette
Det var da bare skønt at høre, jeg er også selv helt vild med dem!
Hilsen Louise
Amanda Vium skriver
De smager bare så godt, og de er super nemme og hurtige at lave :-)
Jeg spiste mine med lidt vanilje skyr og músli, og det er bare for lækkert. De smager også super godt kolde, så smart man kan lave til et par dage på én gang :-)
Louise Dam skriver
Mange tak for rosen - er super glad for du kunne bruge opskriften. Jeg er selv helt vild med dem.
Christina skriver
Hej Louise! Vil bare sige tusind tak for en go opskrift! Jeg har bare valgt at tilføje 1 cup whey protein med banan smag og så grov hakke 50 gram 70% mørk chokolade ned i dejen! Hold op de blev lækre! Har lavet dem tre gange nu og er helt vild med dem! Severe dem med en lille glat øko honning, en lille håndfuld valnødder og en halv banan på. Mums sir jeg bare!
Louise Dam skriver
Mums! Det lyder godt nok også lækkert! Er glad for du kunne bruge opskriften :-)
Kurt skriver
Vil du anbefale grov- eller finvalsede havregryn til din opskrift?
Louise Dam skriver
Hej Kurt
Jeg har selv kun brugt finvalsede havregryn.
marie artmann skriver
Det lyder lækkert - kan de fryses? Tænker børnene vil nyde det i frugtposen engang imellem :)
Louise Dam skriver
Hej Marie
Jeg har ikke prøvet, men det tror jeg dog godt. De kan også godt holde sig nogle dage i køleskabet uden problemer.
Hilsen Louise
Sonja R. Bork skriver
Det ka de. Dog bare husk at løsfryse dem :)
Signe Braat skriver
Sikke nogle dejlige kalorie-venlige pandekager.
Jeg kunne tænke mig at bage dem helt små næste gang jeg skal stå for brunch.
Med venlig hilsen
Fødevarekonsulent
Signe Braat
http://www.fødevaregruppen.dk
Louise Dam skriver
Det lyder som en god idé Signe :-)
Antoni skriver
Nu er jeg så igang med at lave dem, så ser jeg så at jeg har glemt at komme mel i ...
Louise Dam skriver
Øv - håber de blev okay alligevel?
Antoni skriver
Ja, de smagte faktisk ok, Er igang igen, nu med mel i :)
Louise Dam skriver
Håber de så blev endnu bedre denne gang! :-)
Vivi lykke randers skriver
Nogle der ved hvor mange kalorier der er i en?
Vivi
Louise Dam skriver
Hej Vivi
Malene har skrevet en kommentar hertil opskriften hvor hun siger at der er 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk.
Hanne skriver
Hvordan er konsistensen på dem? Er det ligesom "rigtige" amerikanske pandekager?
Louise Dam skriver
Hej Hanne
Ja, det synes jeg de er. Men efter min mening smager de bare meget bedre! :-)
Luna Gade skriver
Kæmpe thumbs up for denne opskrift! Jeg lavede mine med kornene fra en halv stang vanille, chiafrø og semi-grahamsmel. De blev serverede med groft hakkede mandler, mørk chokolade og fromage blanc (det, jeg kan finde i Frankrig, der minder mest om skyr. :b)
Helt sikkert ikke sidste gang, jeg laver dem! Hurtigt, enkelt og virkelig lækkert!!
Louise Dam skriver
Mums, det lyder også som en lækker variant du har lavet dig der :-)
Tina fra hyggeliv.dk skriver
Hej Louise.
Tak for en super lækker opskrift :-) Jeg har allerede lavet disse bananpandekager flere gange, og alle herhjemme elsker dem bare. De er bare så dejlig svampede og lette at lave.
Rigtig fin blog du har med en masse dejlige opskrifter :-) Jeg har prøvet en del af dine opskrifter og de har alle været favoritter :-)
Vh Tina fra Hyggeliv.dk
Louise Dam skriver
Hej Tina
Mange tak for dine fine ord, dem er jeg meget glad for! Jeg er også selv helt vild med de her bananpandekager.
Pernille Nielsen skriver
Sygt lækre pandekager! Så nemme at lave - kan klart anbefales!
Louise Dam skriver
Tak Pernille - jeg er også ret vild med dem! :-)
Line skriver
Lyder som en lækker og sundere måde!
Har lige et spørgsmål som jeg håber du kan hjælpe med. Hvor mange kalorier er der i en af disse pandekager? :)
Louise Dam skriver
Hej Line
Det ved jeg desværre ikke. Men det burde være til at regne ud. Jeg ved at f.eks. Madlog.dk har en beregner til sådan noget.
Malene E. Hansen skriver
Hej Line
Jeg har selv lige udregnet kaloriemænden på de her pandekager, og den siger 158 kcal pr. 100 gram, og ca. 49 kcal. pr. stk :)
Mvh. Malene
Louise Dam skriver
Mange tak for hjælpen Malene, det er der nok flere der bliver glade for :-)
Lisbeth skriver
Vi er vilde med de her pandekager! Både min kæreste, jeg og vores søn på 1,5 år :)
Louise Dam skriver
Hvor er det bare dejligt at høre. Jeg er også selv helt vild med dem :-)
Pernille vilhelmsen skriver
Er det muligt og lave dejen dagen før ?
Louise Dam skriver
Hej Pernille
Jeg har ikke prøvet at lave dejen dagen før, så jeg kan ikke svare helt sikkert på det. Men jeg vil godt tro at man kan. Du må meget gerne skrive herinde hvis du afprøver det.
Sonja R. Bork skriver
Man ka sagtens lave dejen dagen før. Har jeg gjort nogle gange. 'Men så putter jeg et ekstra æg i på dagen, da havregrynene suger ret meget :)
Henriette Christensen skriver
Vi har lige prøvet dine bananpandekager, og de er super gode. Det er helt sikkert ikke sidste gang, vi laver dem!
Det er en dejlig blog med lækre opskrifter, du har :)
Louise Dam skriver
Skønt at du kunne bruge opskriften! og tak! :-)
Tina skriver
Jeg prøvede lige dine bananpandekager i morges og jeg må simpelthen sige tak for opskriften :D Det er første gang jeg har lavet dem, hvor de rent faktisk er blevet vellykkede OG har smagt fantastisk.
Louise Dam skriver
Ej, det er jeg da bare så glad for at høre! Forresten er det da en super fin blog du har. Og tillykke med dit halvmarathon :-)
Stinna skriver
Hvor ser det bare lækkert ud ! :-)
Louise Dam skriver
Mange tak Stinna, det er de også :-)
Sarah Mejer skriver
Har lavet disse lækre pandekager flere gange nu og de sidder bare lige i skabet!! Bruger dem både til morgenmad med skyr og nødder. Men de kan kan også nemt bruges som dessert med skyr/vaniljesukker/lakridspulver/frugt som topping og lidt revet mørkt chokolade. Mums!
Jeg elsker dem! Tak for den lækre opskrift.
Tulunay skriver
De ser super lækre ud.
Kan man godt lade være med at tage havregryn i dejen. Så det kun bliver mel æg bananer og salt
Louise Dam skriver
Det må jeg sige at jeg ikke har prøvet. Men det kan man muligvis godt. Måske skal der så et ekstra æg i for at holde det sammen.
Hanne skriver
Yummi prøv at lave lidt sødt tilbehør i stedet for marmelade:
Friske pærere i smalle både, drysset med lidt kanel, muskovadosirup og honning og lade dem riste på panden i få minutter (skal stadig være lidt sprøde), når du er færdig med at lave pandekagerne.
Smager super og er et godt alternativ til at stille sliksulten.
Louise Dam skriver
MUMS! Det lyder da super lækkert! Det må jeg få afprøvet.
Christine skriver
Stegte du i noget fedstof? Tænker RIgTiG smør evt?
Hvordan bliver de, hvis man genopvarmer dem?
Louise Dam skriver
Hej Christine
Jeg steger enten i lidt olie eller i smør. Jeg mener jeg har genopvarmet dem en enkelt gang uden nogle problemer. De smager også fint kolde :-)
Eva Toft skriver
Det ser super lækkert ud ;)
Louise Dam skriver
Mange tak :-)
lisa skriver
Jeg brugte din opskrift på bananpandekager,
valgte dog at rive en økologisk citron samt citronsaft i dejen, de blev rigtig gode.
Louise Dam skriver
Rigtig god idé. Det vil jeg prøve næste gang jeg laver dem. Tak for tippet! :-)