Bananpandekager er blevet super populært. Det er en måde at få noget der minder lidt om en dessert, men som samtidig faktisk er ret sundt. Jeg har tidligere lavet bananpandekager. Den opskrift er faktisk den mest læste opskrift på bloggen i hele 2014! Jeg er helt vild med den opskrift, men nu har jeg set andre der har lavet bananpandekager med kun 2 ingredienser - nemlig banan og æg. Og det er jo både super nemt og så undgår man også melet, som er i de andre bananpandekager - hvis man nu gerne vil det.
Den nye version af bananpandekagerne er en del anderledes end de andre. De får en lidt anden konsistens fordi der ingen mel er i. De er også en smule sværere at vende på panden. Men de smager super godt sammen med lidt skyr, frisk frugt og hakkede mandler. Her udgør de en god morgenmad, et perfekt mellemmåltid eller sågar en lækker sund dessert. Man kan pifte pandekagerne lidt op med f.eks. kanel, vaniljekorn eller kardemomme, hvis man har lyst til det.
Bananpandekager kun med æg og banan
Ingredienser
- 2 bananer
- 2 æg
- olie til stegning
Kan serveres med
- skyr
- (reklamelink)mandler, hakkede
- frisk frugt
Sådan gør du
- Æg og banan blendes til en ens masse - f.eks. med en stavblender.
- Opvarm en pande med lidt olie.
- Hæld cirka 1,5-2 spsk. dej på den varme pande. Når dejen bobler godt op og begynder at blive bagt vender du pandekagen og bager den på den anden side. De kan godt være lidt svære at vende, så gør det forsigtigt.
- Servér bananpandekagerne med lidt skyr, hakkede mandler og frisk frugt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Helle skriver
Jeg puttede en håndfuld havregryn i - smagte skønt og ingen problemer med at vende 😉
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Louise skriver
Ved du om de kan fryses? :-)
Louise Dam skriver
Det tror jeg ikke helt de kan.
Tine skriver
Jeg har lige lavet dem, og de ere supere lækre. Jeg havde ingen problemer med at vende dem. Lavede dem på en lille pande, og i en størrelse så en stor palet kan komme under og vende dem. Stegte den i kokosolie.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre du kunne lide dem :-)
Hatice cevik skriver
Hej
Hvad er det der er på pandekagen crenfrais og nødder på hvad kan jeg komme på
Louise Dam skriver
Det er skyr og æbler. De kan f.eks. serveres med skyr eller yoghurt og forskellig frisk frugt.
Line skriver
Fantastisk - og intet besvær med at vende, når man steger ved lav varme.
Jeg tilføjede et tern mørk chokolade, uhhhmmm...
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-) Og helt sikker lækkert med lidt chokolade.
Mette Marie skriver
Hej :)
Jeg er ikke den store fan af bananer, så jeg ville bare høre om man kan bruge en anden frugt, med den samme konsistens? :-)
Jeg har hørt at mango måske var en mulighed, men jeg er ikke sikker, hvad tror du?
- Mette
Louise Dam skriver
Hej Mette
Der kan jeg desværre ikke hjælpe dig der. Jeg har ikke prøvet med andet end banan.
Karen skriver
Tænker om en smule bagepulver ville give dem lidt mere luftighed måske?
Og med sådanne pandekager, hvis de er svære at vende, hjælper det ofte at stege dem ved lavere varme i en længere periode - så skal de blot ikke have helt så længe på modsatte side. Det plejer at hjælpe for mig.. :) Også måske med mindre eller helt uden fedtstof hvis man har slip-let pande da fedtstoffet godt nogen gange kan forhindre dejen i at samle sig ordenligt :)
Louise Dam skriver
HEj Karen
Ja, muligvis - men er ikke sikker når der ikkke er noget mel i. Tak for dine gode råd i forhold til at bage dem uden de sætter sig fast til panden :-)
Trine skriver
Synes godt nok det var en fail de smagte rigtig godt, altså de to små pandekager jeg fik ud af dejen alt andet var så smadret eller brændt at man ikke kunne spise dem.
Louise Dam skriver
Det var ærgerligt. Men som du kan se skriver jeg også de er svære at vende. Brugte du en pande med tefal belægning? Ellers kunne det måske hjælpe.
Iza skriver
Et tip til de, som ikke kan finde ud af at vende dem (inkl. undertegnede), så er scrambled banana-eggs også en delikat spise :-P
Louise Dam skriver
Ha ha :-)
Luna Lykke Fredensborg skriver
He Louise
Er vild med din opskrift :-)
Ville høre om man kunne tilføje fiberhusk for at give dejen mere fylde :-)
Mvh Luna
Louise Dam skriver
Det tror jeg bestemt godt man kan. Jeg har dog ikke prøvet.
Britta skriver
Skrev du godt nok at den var lidt svær at vende.... Det er da vist underdrevet... 😞
Louise Dam skriver
Ja det er svært, men ikke umuligt synes jeg. Mine er da blevet vendt uden at gå helt i stykker. Hvis du vil prøve nogle bananpandekager der er nemmere at vende skal du prøve disse istedet for: https://www.louisesmadblog.dk/bananpandekager/
Natacha skriver
Kan steges i kokosolie. Det gør dem nemmere at vende og er sundere end andet fedtstof ;)