Her kan du finde en virkelig lækker og simpel opskrift på grøn pesto. Denne hjemmelavet pesto er lavet på basilikum og cashewnødder, og den er perfekt til tapas eller i en sandwich.
Basilikum pesto opskrift
Pesto kan bruges til rigtig mange ting, og det er faktisk ret nemt at lave det selv. Normalt bruger man pinjekerner til at lave pesto af, men de er ret dyre. Derfor har jeg lavet denne version med cashewnødder i stedet for. Man kan også sagtens lave pesto med mandler eller solsikkefrø, ligesom du kan blande de forskellige nødder og frø.
Hvis du helst vil lave din pesto med pinjekerner, så udskifter du blot cashewnødder med pinjekerner i opskriften. Brug pestoen på en lækker carpaccio, i en skøn fiskelasagne, som fyld i rødspætteruller eller bare på noget lækkert brød.
Prøv også disse opskrifter:
Pesto med soltørrende tomater | Hummus | Rødbede hummus
Hjemmelavet grøn pesto
Sådan en hjemmelavet dip som denne her kan du bruge til rigtig mange forskellige ting. Jeg bruger det også ofte, hvis jeg laver et tapas bord. Der er det så lækkert at kunne dyppe sit lækre brød i en god hjemmelavet grøn pesto.
Basilikumpesto med cashewnødder
Ingredienser
- 3 basilikumplanter
- 75 g parmesan
- 75 g (reklamelink)cashewnødder
- 1 dl (reklamelink)olivenolie
- 2-3 fed hvidløg
- Lidt salt
- Lidt citronsaft
Sådan gør du
- Rist cashewnødderne på en pande til de tager lidt farve. Lad dem køle af.
- Alle ingredienserne blendes i en blender, foodprocessor, minihakker, stavblender eller lignende. Blend indtil du har en god konsistens og en lækker pesto
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
- Du kan også godt bruge pinjekerner, hvis du hellere vil det. Jeg har bare brugt cashewnødder, da det er billigere end pinjekernerne.
- Opbevar den færdige pesto i en lufttæt bøtte eller et glas i køleskabet.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Jeg synes selv, at den pesto man laver selv er den bedste. Hvis du ikke vil lave den selv, kan du også købe nogle gode i supermarkederne. Ofte er de bedst, hvis de står på køl.
Det er et italiens ord. Oversat betyder det banket eller stødt. Det bliver ofte brugt om netop sådan en som denne her, som man kan bruge som smørrelse på brød eller lignende.
Det kan ske, at den bliver en smule bitter. Det vil ofte være fordi, at du. har brugt en olie, der primært egner sig til stegning. Brug i stedet en god olivenolie, som ikke giver den bitre smag.
Hvis du stiller den på køl i en tæt beholder, så kan din pesto godt holde sig et par uger i køleskabet. Sørg bare for at hver gang du tager noget af den, at du så bruger en ren ske.
Ellen aarlit gade skriver
Hvorfor kan man ikke bruge en stavblender til pesto?
Louise Dam skriver
Det kan du også hvis det er en meget stærk stavblender. Men du risikerer den brænder af.