De her lækre blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme blev til en weekend vi fik besøg af et par venner til en kop kaffe. Jeg havde faktisk planlagt, at jeg ville bestille noget kage med fra Lagkagehuset når jeg skulle bestille varer fra Nemlig. Men det glemte jeg, og så måtte jeg jo igang i køkkenet istedet for. Og hvor var det dog heldigt! Ellers havde I måske aldrig fået denne opskrift på blåbærmuffins.
De her blåbærmuffins er helt vildt saftige og lækre. De er lavet på en mazarinkagedej og jeg tog udgangspunkt i min opskrift på små mazarinkager med rabarber. Heri kom så bare friske blåbær og hvid chokolade. På toppen valgte jeg en flødeostecreme - ligesom den der kommer på en gulerodskage. Det var virkelig et godt valg! Det passede helt perfekt til kagen. Til sidst har jeg blot pyntet med med flere friske blåbær og lidt revet hvid chokolade.
Læs også: Brownie med hvid og mørk chokolade | Lemon merinque cupcakes | Vandbakkelser med vaniljecreme og hindbærskum
De små fine blåbærmuffins med hvid chokolade er nemme at lave, de kan sagtens bages dagen før de kan bruges og så blot toppes med flødeostecreme samme dag de skal serveres. Det er jo helt perfekt, hvis man har lidt travlt med at nå det hele. Herunder får du mine nemme opskrift på blåbærmuffins med hvid chokolade og flødeostecreme.
Blåbærmuffins med marcipan, hvid chokolade og flødeostecreme
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Silikone muffinform
- (reklamelink)Elpisker
Ingredienser
Mazarinkager
Flødeostcreme
- 60 g blødt smør
- 60 g (reklamelink)flormelis
- 100 g flødeost, f.eks. philadelphia
Pynt
- friske blåbær
- hvid chokolade, hakket/revet
Sådan gør du
Mazarinkager
- Pisk smør og sukker godt sammen til det er lidt luftigt i konsistensen.
- Riv marcipanen og pisk den sammen med smør og sukker.
- Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk indtil det samlet.
- Vend melet i dejen.
- Vend blåbær og hvid chokolade i dejen.
- Fordel dejen i en silikonemuffinsform.
- Bag mazarinkagerne i ovnen ved 175 grader i cirka 30 minutter.
- Lad kagerne køle helt ned før du tager dem ud af formen. De kan evt. stilles i køleskabet eller fryseren.
Flødeostcreme
- Pisk smør, flormelis og flødeost sammen til en let luftig creme. Gerne med en elpisker.
- Smør cremen ovenpå dine kager og pynt med friske blåbær og lidt hvide chokolade eller hakket hvid chokolade.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
...... Vidste du forresten, at der findes over 450 forskellige arter i slægten Bølle, som blåbær er en del af?
Spørgsmål og svar til opskriften på blåbærmuffins
Kagerne kan sagtens bages dagen før. Vent dog med flødeostecremen til selve dagen de skal serveres.
Jeg bruger (reklamelink)dette rivejern fra Microplane (reklamelink) til at lave en slags chokoladespåner af en plade hvid chokolade. Man kan også bruge en stor kniv, som man trækker langs med bagsiden af chokoladepladen.
Comments
No Comments