Hjemmelavet marmelade og syltetøj er virkelig fantastisk. Det smager så meget bedre end de købte varianter og så har man mulighed for selv at skære ned på sukkeret så marmeladen rent faktisk smager af de bær man benytter. Man skal bare huske når man skærer ned på sukkeret kan marmeladen/syltetøjet ikke holde sig så lang tid længere, da sukkeret er med til at konservere. Men da det er ret hurtigt at lave sin egen marmelade eller syltetøj, så laver man bare en mindre portion ad gangen.
Blåbær-æble marmelade
Justér antal2 mindre glas
Ingredienser
- 3 æbler
- 450 g blåbær, friske eller frosne
- 100-150 g sukker
- evt lidt limeskal eller limesaft
Sådan gør du
- Skræl æblerne og skær dem i tern eller både. Læg dem i en gryde.
- Hvis du bruger friske blåbær skylles de først og lægges derefter i gryden med æblestykkerne.
- Hæld sukker i gryden. Jeg starter altid med lidt mindre og smager så på marmeladen til sidst.
- Lad blåbær, æbler og sukker koge ved middel varme indtil æblerne begynder at koge ud. Fortsæt til du har den konsistens du ønsker. Nogle vil slet ikke have frugtstykker i, og andre vil gerne have mange.
- Smag nu marmeladen til med sukker og eventuelt lidt reven limeskal eller limesaft.
- Hæld den varme marmelade på varme, skoldede glas og stil dem i køleskabet. Den kan sagtens holde i nogle uger - især hvis glasset ikke har været åbent endnu.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 lille glas | Kalorier: 464 kcal | Kulhydrater: 120 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Comments
No Comments