Blinis med stenbiderrogn og creme fraiche er en virkelig lækker snack, der er perfekt som forret. Du kan med fordel servere blinis med stenbiderrogn og rødløg for dine gæster. De vil elske det! Det vil også være den perfekte forret til nytårsaften.
Blinis med stenbiderrogn opskrift
Når vinteren er ved at være slut, og foråret er lige om hjørnet, er stenbiderrogn i sæson. Sæsonen starter fra februar og løber til slutningen af april. Det er i de måneder, at du skal drage fordel af, at det er muligt at spise de små rosafarvede æg.
Det er i virkeligheden en meget simpel opskrift, og det der tager længst tid er dine blinis. Når de er lavet topper du den med en god fed creme fraiche (gerne 38%). På toppen kommer så finthakket rødløg og de lækre stenbiderrogn.
Se også disse opskrifter:
Blinis med røget laks | Laksetatar med æble og avocado | Sommer forret med varmrøget laks og rejer
Blinis med stenbiderrogn og creme fraiche
Når man spiser stenbiderrogn, så synes jeg ikke, at der skal være mange andre ingredienser sammen med. Derfor er de her blinis bare med creme fraiche, rødløg og så stenbiderrogn.
Hvis du gerne vil have lidt ekstra, så kan du også godt komme noget fersk laks på eller endda noget avocado. Er du ikke til rødløg, kan du godt bare lave blinis med stenbiderrogn og creme fraiche uden noget andet.
Blinis med stenbiderrogn
Ingredienser
- 16 blinis, bag dem selv eller køb dem
- 200 g (reklamelink)stenbiderrogn
- 150 g creme fraiche 38 %
- 1 rødløg, finthakket
- 1 citron
- 1 håndfuld dild, hakket eller små duske
Sådan gør du
- Hvis du selv vil bage blinis kan du bruge min opskrift. Du kan dog også sagtens købe blinis, der blot skal varmes op på panden.
- Top dine blinis med creme fraiche, stenbiderrogn, hakket rødløg, og dild. Pres en smule citronsaft udover. Eller servér med citronbåde ved siden af.
Stenbiderrogn til nytårsaften
Blinis med stenbiderrogn er jo oplagt at servere til nytårsaften enten som forret eller som en lille hapser til dronningens nytårstale. Men da de sjældent er til at finde friske allerede i december måned skal du have fat i dem på frost i stedet for. Det er dog heller ikke noget problem og de smager stadig dejligt. De kan blandt andet bestilles hos Nemlig.com.
Tip til opskriften!
- Hvis du skal servere dem til dine gæster, så kan du godt lave dine blinis nogle timer før. Så er de klar og skal bare toppes med creme fraiche, rødløg og stenbiderrogn.
- Du kan også godt fryse dine blinis ned, hvis du vil forberede dem nogle uger eller dage før tid.
- Jeg vil anbefale dig at bruge en creme fraiche, der har minimum 38 % fedt. Den har simpelthen den bedste smag, og så er den god tyk. Den må nemlig ikke være for tynd, da det så kan flyde lidt ud.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Stenbiderrogn er en lille luksus, og jeg synes særligt, at de er gode på de her blinis. Det er blinis med creme fraiche og rødløg, og det er en god kombination.
Du kan købe dem i langt de fleste supermarkeder, hvor de ligger på køl eller på frys. Dog er de virkelig nemme at lave selv, så jeg vil klart anbefale dig at lave dem selv. Du kan bruge denne opskrift på blinis.
De er i sæson fra slut januar/start februar til april/maj måned, så det er i de måneder, at man kan og bør spise stenbiderrogn. Dog kan de også købes på frost. Smagen i den ferske udgave er dog at foretrække når det er muligt.
Hvidvin smager super godt til blinis. Særligt de her blinis med stenbiderrogn og creme fraiche.
Comments
No Comments