Jeg har flere gange læst at bloggere har lavet blomkålspandekager, og synes egentlig ikke at det lød så lækkert igen. Men nu stod jeg så lige med et halvt blomkålshoved i køleskabet, og i bedste Stop Spild af Mad stil så overgav jeg mig til blomkålspandekagerne. Og jeg er allerede stor fan af dem! De er super lækre og kan bruges som de er, med pålæg på, til frokost, madpakke, tilbehør, morgenmad, det er vist kun fantasien der sætter grænser der. Og så er det jo bare et plus at de er ret nemme at lave..
Blomkålspandekager
Justér antal9 stk.
Ingredienser
- 300-350 g blomkål
- 2 spsk revet parmesan
- 2 æg
- 2 spsk kikærtemel, eller anden mel
- 2 spsk (reklamelink)fuldkornsspeltmel
Sådan gør du
- Del blomkålen i mindre buketter og hak det helt fint i en foodprocessor. Tilsæt revet parmesan, æg og mel og bland det hele godt sammen. Opvarm en pande med lidt olie og hæld 2 spsk dej på panden. Steg i et par minutter på hver side.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 33 kcal | Kulhydrater: 3 g | Protein: 2 g | Fedt: 1 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Af Louise Dam
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Sanja skriver
KAN JEG BRUGE EVT.HAVREMEL ELLER ANDEN SLAGS GLUTENFRI MEL ISTEDETFOR, SPELTMEL. DA JEG ER PÅ GLUTENFRI
Louise Dam skriver
Ja, det tror jeg sagtens du kan.
Kveta Antoncik skriver
Blomkål pandekaker kan også smages til med kommen, spidskommen eller/og ciliflager, event.knust hvidløg og hakkede krydderurter. Jeg bruger også let blancheret blomkål.Det smager bedre.
Louise Dam skriver
Mange tak for din tips, det lyder også rigtig lækkert!