Mon ikke der er andre end mig der har indset at det nok (forhåbentligt!) snart går hen og bliver sommer? Det vil sige at man nok skal iklædes en smule mindre tøj end på nuværende tidspunkt. Derfor har jeg fundet et perfekt alternativ til de kalorieholdige ris. Nemlig blomkålsris! Ris indeholder 364 kcal pr. 100 g i rå tilstand, hvorimod rå blomkål kun indeholder 25 kcal pr. 100 g. Derudover indeholder blomkål jo også en masse sunde ting, som ris jo ikke rigtig gør. Jeg synes fint de kan erstatte risen, og jeg vil helt sikkert til at bruge det meget mere.
Blomkålsris
Justér antal1 stor portion
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- Kogende vand
- 2 tsk salt
Sådan gør du
- Del blomkålet i lidt mindre buketter. Smid det i din foodprocessor eller riv det på rivejernet. Hæld det over i en skål og hæld kogende vand over. Lad blomkålen stå i det kogende vand i cirka 1 minut. Hæld derefter blomkålsrisene i en si og dræn dem for vand.
- Server blomkålsrisene som tilbehør hvor du ellers ville bruge ris. Jeg lavede dem til denne lækre thairet med svinekød. Man kan også vælge og blande dem med halvt ris, hvis man ikke helt vil undvære risen.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 portion | Kalorier: 144 kcal | Kulhydrater: 29 g | Protein: 11 g | Fedt: 2 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Isbjörg skriver
Hey, det skal prøves! Lige bagefter jeg får testet den famøse squash-spaghetti, haha :-)
mvh ísbjörg, http://opholdsrum.wordpress.com/
Louise Dam skriver
Ja, jeg skal da også have prøvet squashspaghetti på et tidspunkt :-)