Her finder du opskriften på en virkelig nem og enkel blommemarmelade. Jeg har valgt at lave den helt enkel uden alt for mange ekstra krydderier. Det kan sagtens tilsættes hvis du ønsker det.
Nem blommemarmelade
Det er faktisk virkelig nemt at lave sin egen blommemarmelade, selvom det for nogen kan virke som en større opgave at lave hjemmelavet marmelade. Det er virkelig hurtigt at lave, og så smager det bare meget bedre, end den som man kan købe nede i supermarkedet.
Du kan se denne her opskrift som en grundopskrift på blommemarmelade, og så kan du altid tilsætte ekstra krydderier, hvis du gerne vil lave dit eget twist på den. Har du dit eget blommetræ, eller kender du nogen, som har det? Så skal du da ud og samle blommer sammen og lave denne her skønne blommemarmelade!
Se også disse opskrifter:
Jordbær rabarbersyltetøj | Hybenmarmelade med æble | Brombærmarmelade
Tilbehør til blommemarmelade
Herhjemme elsker vi marmelade i forskellige former men særligt blommemarmelade, når blommerne kommer i sæson i løbet af sensommeren og efteråret. Vi spiser det ofte til morgenmad, hvor det kommer ovenpå en god friskbagt bolle eller som topping på eksempelvis pandekager, vafler eller lignende.
Blommemarmelade
Ingredienser
- 500 g blommer, her er der brugt Victoria blommer
- 150 g sukker
- ½ (reklamelink)vaniljestang, eller vaniljepulver, eller udskift lidt sukker med vaniljesukker
Sådan gør du
- Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenene.
- Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med sukker og kornene fra vaniljestangen (eller vaniljepulver/vaniljesukker)
- Lad det simre ved medium varme i 30-45 minutter eller indtil blommerne er kogt godt ud.
- Kom blommemarmeladen på rene syltetøjsglas, der er skoldet i kogende vand. Opbevar i køleskabet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg laver gerne flere glas marmelade af gangen, hvis jeg alligevel har masser af blommer.
- Min blommemarmelade hælder jeg oftest på brugte syltetøjsglas, som jeg har rengjort og skoldet med kogende vand. For at forlænge holdbarheden yderligere kan du også skylle glasset i atamon eller spiritus. Jeg synes dog sjældent det er nødvendigt. Lav gerne flere små glas, så marmeladen hurtigt bliver spist når den åbnes.
- Du kan enten vælge at lave den grov eller mere jævn i konsistensen. Hvis du ønsker den uden frugtstykker i, kan du blende marmeladen med en stavblender. Der er f.eks. nogle børn som ikke kan lide frugtstykker i deres marmelade.
- Du kan også prøve at lave din egen nekatarinmarmelade.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt. Kom 1 stang kanel i sammen med resten af ingredienser hvis du vil lave blommemarmelade med kanel.
I denne her opskrift og i de fleste marmelade opskrifter, som jeg har, bruger jeg bare almindelig sukker. Syltesukker indeholder pektin, der er med til at tykne marmelade, så hvis du synes, at din marmelade er for tynd, kan du tilsætte syltesukker. Derudover er der et konserveringsmiddel i syltesukker, der forlænger holdbarheden. Men jeg lavet altså ikke min blommemarmelade med syltesukker, men det kan du sagtens gøre.
Ja, det kan du. Hvis dine blommer er meget søde, og du derfor mangler lidt syrlighed, kan du tilsætte lidt citronsaft og eventuelt citronskal for at give den mere syre. Jeg laver som udgangspunkt ikke min blommemarmelade med citron.
Det er vist en meget klassisk opskrift, at lave blommemarmelade med mandler. Det er ikke noget jeg selv har forsøgt, men du kan sagten tilsætte hakkede smuttede mandler til din marmelade.
Freja skriver
Hej.
Ville jeg kunne bruge frosne blommer til opskriften?
Louise Dam skriver
Ja, det kan du sagtens :-)