Her kan du finde en virkelig nem og enkel opskrift på en nem gammeldags blommetrifli med makroner. Det er en virkelig lækker dessert, som du hurtigt kan lave til dig selv og dine gæster.
Gammeldags blommetrifli
Selve denne her opskrift på blommetrifli består af en form for blommekompot, råcreme og så knuste makroner. De tre ting bliver lagt i lag, og her kan man vælge ét eller flere lag. Jeg laver min blommetrifli med amaretto i blommekompotten, da jeg synes, at det giver en virkelig lækker og dybere smag til blommerne. Dog kan du sagtens undlade det, hvis du ikke er så meget til det i en gammeldags blommetrifli.
Se også disse opskrifter:
Gammeldags æblekage med makroner | Syltede blommer med rom | Banoffee pie i glas
Nem blommetrifli med råcreme
Jeg ved, at der er mange, der laver deres blommetrifli med flødeskum, men jeg laver dog min blommetrifli med råcreme, da jeg synes, at det smager bedst. I en råcreme bruger man også flødeskum, men her bliver det dog bare vendt sammen med en æggemasse lavet på æggeblommer, sukker og vanilje.
Du kan nemt lave din blommekompot klar i god tid før desserten skal serveres, men råcremen skal gerne laves forholdsvis tæt på serveringstidspunktet, da den ellers godt kan skille. Hvis du er mere til en rigtig nem blommetrifli, så kan du blot bruge flødeskum, da det trods alt er en smule hurtigere end at lave råcreme.
Blommetrifli med råcreme
Ingredienser
Blommekompot
- 500 g blommer
- ½ dl amaretto
- 2 spsk (reklamelink)rørsukker
- 1 spsk (reklamelink)vaniljesukker
- 1 spsk (reklamelink)kartoffelmel
Råcreme
- 3 æggeblommer
- 3 spsk sukker
- 2.5 dl piskefløde
- ½ (reklamelink)vaniljestang
Derudover
- 20 stk makroner
Sådan gør du
Blommekompot
- Skyl blommerne, halvér dem og fjern stenen.3 æggeblommer
- Skær blommerne i kvarte og kom dem i en gryde sammen med amaretto, rørsukker og vaniljesukker.3 spsk sukker, ½ vaniljestang, 2.5 dl piskefløde
- Lad det småsimre i cirka 10-15 minutter indtil konsistensen på blommerne begynder at være blød, men gerne stadig har lidt bid tilbage.
- Tag et par spsk saft op i en lille skål og kom kartoffelmelet i. Rør rundt til der ikke er flere klumper.
- Tag gryden af varmen og kom væsken med kartoffelmel tilbage i gryden imens du rører rundt. Blommekompotten må ikke koge når først der er kommet kartoffelmel i. Lad kompotten køle ned.
Råcreme
- Flæk vaniljestangen på langs og skrab kornene ud af den. Bland dem med lidt af sukkeret.½ vaniljestang
- Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen til en lys creme eller æggesnaps.3 æggeblommer, 3 spsk sukker
- I en anden skål pisker du fløden til en let skum.2.5 dl piskefløde
- Vend forsigtigt flødeskummet i æggemassen og bland det hele godt sammen.
Samling af blommetrifli
- Knus et par makroner i bunden af et glas.
- Kom blommekompot ovenpå og så et lag med knust makroner igen.
- Kom så råcreme på og en lille smule knuste makroner på toppen.
Video
Tip til opskriften!
- Jeg kan godt lide, at der er god sprødhed i mine makroner, imens jeg ved, at min mor eksempelvis godt kan lide, at de er blevet lidt bløde i det. Det er jo hver sin smag, men hvis du godt kan lide dem sprøde og knasende, skal du sørge for først at fylde glassene med blommetrifli kort inden servering.
- En god idé kan være at lave selve blommekompotten klar et par timer før, at du skal lave og servere desserten. Hvis du har gjort det, så er der kun det tilbage at lave råcremen og anrette desserten, og så er der blommetrifli med makroner på ingen tid.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det kan du godt. En mascarponecreme vil være en smule mere syrlig, end hvis du laver blommetrifli med råcreme eller flødeskum.
Jeg plejer altid at lave den klar lige inden servering. Det gør jeg fordi, at jeg godt kan lide, at makronerne stadig knaser. Hvis du godt kan lide dem helt bløde, kan du lægge den sammen et par timer før.
Denne opskrift er på blommetrifli med amaretto. Jeg synes, at det er med til at give en god smag. Men hvis du gerne vil lave din blommekompot uden, så kan du sagtens undlade det i opskriften.
Comments
No Comments