Opskrift på hjemmelavede brændte mandler. Skøn klassisk juleknas, der dog sagtens kan spises året rundt! Den lækre snack kræver kun 3 ingredienser og det tager næsten ingen tid at bikse en portion sammen. Nogen kalder dem også for sukker mandler, men jeg kalder dem altid brændte mandler.
Hjemmelavet brændte mandler opskrift
Brændte mandler kender vi mest af alt fra gaden, hvor der på gadehjørnerne i byen står kæmpe store pander med mandler og sukker. Det dufter rundt i hele byen og man kan næsten ikke gå forbi uden at købe en lille pose med. De skønne sukker mandler smager helt fantastisk til jul.
Man kan dog også sagtens lave en portion hjemmelavet brændte mandler. Faktisk er de slet ikke så svære at lave, som du måske går og tror.
Prøv også disse opskrifter: Nougatmandler | Ristede chokolademandler | Saltmandler
For at lave brændte mandler skal du kun bruge 3 ingredienser. Mandler, sukker og vand. Det hele kommer du på panden og varmer op. Undervejs skifter sukkeret struktur og udseende flere gange. Det er her man skal være ekstra opmærksom. Men alt det kan du både læse i min opskrift på brændte mandler, se på billederne eller i min video.
De brændte mandler kan serveres for gæster, gives som en værtindegave eller du kan bruge dem til at pynte ovenpå en skøn julekage eller en risalamande cheesecake.
Brændte mandler
Ingredienser
- 200 gram (reklamelink)mandler
- 200 gram sukker
- ¾ dl vand
Sådan gør du
- Kom mandler, sukker og vand på en pande.
- Varm panden op ved middel varme. Sukker og vand vil begynde at småkoge og blive til sirup. Forsæt med at koge indtil alt vandet er kogt fra siruppen og det igen bliver til sukker.
- Nu skulle sukkeret gerne begynde at smelte. Skru lidt ned for varmen når det sker, og rør så godt rundt i mandlerne hele tiden. Sukkeret må ikke smelte for meget, da det så ikke kan sidde fast på mandlerne.
- Når alle mandlerne har et tyndt lag brunt sukker på sig hældes de over på en plade med bagepapir.
- Skil mandlerne fra hinanden med en gaffel eller paletkniv. De er ikke til at skille ad når de først er kølet ned.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Hvor lang tid skal de brændte mandler have på panden?
Det er en smagssag om man bedste kan lide sine hjemmelavet brændte mandler ret glatte i det, eller mere ru og nuprede og sukker agtige. Jeg kan bedste lide at får det glatte look, men stadig har lidt klumper af sukker. Det er for mig sådan mandlerne skal se ud når de er færdige.
Hvis du vil have dine sukker mandler til ikke at være helt så glatte, så kan du blot stoppe lidt før i processen end jeg gør. Altså inden sukkeret begynder at smelte for meget igen.
Men som sagt er det både en smagssag og en balancegang at ramme det helt rigtige sted hvor man tager dem af varmen. Man det er jo det gode ved når man laver en portion hjemmelavet brændte mandler. Så bestemmer man helt selv hvornår man synes de er helt perfekte og færdige.
Brændte mandler med lakrids eller kanel
Denne her opskrift på brændte mandler er den helt klassiske. Du kan dog sagtens lave brændte mandler med lakrids eller brændte mandler med kanel. Det smager virkelig godt.
Hvis du skal lave de to varianter, skal du enten bruge noget lækkert lakridspulver eller rent kanel. Du skal komme det på panden sammen med sukker, vand og mandler i starten. Så får du de bedste brændte mandler med smag.
Udover lakrids og kanel kan du også tilsætte appelsinskal, vanillje eller kakao. Alle tre ting giver også en skøn smag til mandlerne.
💭Spørgsmål og svar til opskriften
Du skal have tålmodighed og give dem lidt længere tid. Sukkeret skal smelte lidt mere så det bliver et tyndere og mere glat sukkerlag der kommer på mandlerne.
Prøv enten at kigge på billederne længere nede på siden, eller tjek videoen i opskriften ud.
Ja, du kan sagtens udskifte almindeligt sukker med enten flormelis eller rørsukker.
Det er bedst at opbevare sine mandler i en lufttæt bøtte eller i et glas. Det skal lukke helt tæt, så holder mandlerne sig bedst. Herhjemme når de dog sjældent at ligge i et glas særligt længe, da de bliver spist så hurtigt.
Spiselig værtindegave
Brændte mandler er perfekt at give som en lækker spiselig gave når man skal ud til julefrokoster. Man kan f.eks. lave en lille værtindegave med brændte mandler sammen med lidt ristede chokolademandler, eller måske disse lækre marcipankugler med lakrids.
Hvis du pakker det hele lidt fint ind i et fint glas med bånd om, så er det næsten den fineste værtindegave du kan komme med. Er helt sikker på modtageren vil blive helt vildt glad.
Hvordan laver man brændte mandler?
Se her trin for trin hvordan du laver de bedste brændte mandler eller sukker mandler.
Kjeld skriver
Hej Louise
God opskrift
Smiler 😀 når du skriver at de kan holde sig i to uger
Hvem har prøvet det.
De holder Max to dage så er de forsvundet🤪
Louise Dam skriver
Ha ha, ja det har du helt ret i!
Louise skriver
Hvordan skal de helst opbevares, hvos de skal holde sig et par uger?
Louise Dam skriver
I en kagedåse tænker jeg de holder sig bedst sprøde.
SundeMåltidskasser skriver
Jeg glæder mig så meget til jul når jeg læser din opskrift her :).
Bliv endelig ved med de inspirerende opskrifter!
Tina
https://xn--sundemltidskasser-erb.dk/
NemtMåltid skriver
Hej Louise,
Super fin opskrift her ti julen, og lige til at gå til... Fantastiske billeder i øvrigt.
Skulle du have lyst til at dele en af dine fantastisk opskrifter med andre, kan du dele den på https://nemtmåltid.dk - Så kvitterer vi med et backlink til din fine madblog.
Maria Dyrby skriver
Hej Louise!
Hvor ser det skønt ud, og virkelig nogle flotte billeder! Smager de af nok eller tror du at man kan vende dem i lidt kanel eller lakridspulver? Tror jeg skal igang med sådan en omgang!
Mvh Maria
http://www.dyrbysmad.com
Louise Dam skriver
Hej Maria
Mange tak! Jeg synes de smager af masser! Men jeg er sikker på de ville være vildt gode med kanel eller lakrids også. Har selv en lakridsudgave i tankerne i hvert fald :-)
God fornøjelse!
Hilsen Louise