Brombær er så skønne, og i perioden august til oktober er de i sæson og kan plukkes vildt mange steder i Danmark. Brombær er rige på E-vitamin, C-vitamin, K-vitamin og har desuden et højt indhold af kostfibre. Hvis man ikke når at spise alle de friske bær man har plukket, kan de snildt fryses ned så de kan nydes hele året. Denne opskrift kan laves med både friske og frosne brombær, og sikkert også med andre bær, hvis du ingen brombær har. Det tager max. 5 minutter at gøre de små tærter klar og så skal de bare i ovnen i 20 minutter. Nemmere bliver det næsten ikke.
Brombærcrumble
Justér antal2 personer
Ingredienser
- Cirka 50 g brombær, må gerne være frosne
- 5 spsk (reklamelink)hvedemel
- 3 spsk sukker
- 1 spsk (reklamelink)vaniljesukker
- 3 spsk smør
Sådan gør du
- Fordel brombærrene i to ramekiner - du kan sagtens tage brombærrene direkte fra fryseren.
- Bland resten af ingredienserne sammen med fingrene til en smuldredej/crumble.
- Fordel dejen ovenpå bærrene.
- Sæt de to ramekiner i ovnen ved 200 grader i cirka 20 minutter.
- Spis de små tærter som de er, eller server dem med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Noter
Jeg har fundet inspiration til tærterne hos Madiblokken.blogspot.dk.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 324 kcal | Kulhydrater: 41 g | Protein: 2 g | Fedt: 17 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Celina skriver
Hej, hvor høje er dine ramekiner? 4,5 cm?
Louise Dam skriver
Hej Celina
De er 4 cm høje og 9 cm i bredden.
Nadia Kaplan skriver
Ej bliver helt lækker sulten. ´Det ser så lækkert ud :)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)