Hjemmelavet marmelade eller syltetøj er så meget bedre end det man kan købe. Jeg synes hurtigt at de købte varianter kan blive alt for søde og de smager ikke særlig meget af de bær der er brugt. Men når man selv laver sin marmelade så bestemmer man selv hvor meget sukker der skal i. Jeg forsøger at tilsætte så lidt sukker som muligt i mine marmeladeopskrifter. Da sukkeret normalt er med til at konservere betyder så også at det ikke kan holde ligeså lang tid som det man køber i butikkerne. Vær opmærksom på at hvis marmeladen skal kunne holde i lang tid skal glassene skylles med atamon. Det gør jeg dog aldrig selv. Jeg vil hellere lave en lidt mindre portion af gangen og så undgå atamonen.
Brombær marmelade
Justér antal1 glas
Ingredienser
- 500 g brombær
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 75 g sukker
Sådan gør du
- Start med at skrabe vaniljekornene ud af vaniljestangen. Brug eventuelt min guide til dette.
- Bland vaniljekornene med sukkeret og hæld det i en lille gryde.
- Tilsæt samtidig brombær og de tomme vaniljestænger.
- Sæt gryden på komfuret og lad den stå ved medium varme i cirka 20 minutter.
- Når bærrene er kogt godt ud er marmeladen klar.
- Hæld marmeladen på rene skoldede glas og opbevar i køleskabet.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 glas | Kalorier: 557 kcal | Kulhydrater: 137 g | Protein: 2 g | Fedt: 4 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Ann-Louise skriver
Er din marmelade cremet eller lidt tynd i konsistensen ?
Louise Dam skriver
Beklager det sene svar. Jeg er på barsel pt. så min tid bliver stjålet af en baby :o) Den bliver ikke tynd i konsistensen. Men hvis man ønsker den tykkere endnu kan man bruge syltesukker istedet for almindelig sukker.
Birgit Thulstrup skriver
Hej Louise
I forhold til andre opskrifter bruger du meget lidt sukker, men bliver marmeladen sød nok? Hvor lang tid holder den åbnet/uåbnet? Og hvad er grunden til, at du ikke skyller glassene i atamon?
Jeg vil meget gerne reducere forbruget af sukker, men vil også gerne lave en marmelade, som smager lidt sødt😄
Mvh Birgit
Louise Dam skriver
Hej Birgit
Jeg synes den bliver sød nok. Jeg kan godt lide at man kan smage de bær der er i, så det ikke bare kun smager af sukker. Man kan sagtens skylle glassene i atamon. Jeg prøver bare at lade være med give marmeladen nogen form for tilsætningsstoffer. Men den smule gør nok ikke rigtig noget :-)
Når glasset er lukket holder det fint i mange uger, og når det er åbnet plejer det måske at holde i omkring 3 uger. Jeg laver generelt små portioner ad gangen så glassene er åbne i kort tid af gangen.
Jeg kan slet ikke lide de købte varianter længere, jeg synes de er alt for søde.
Hilsen Louise
Morten skriver
Hej Louise.
Jeg glæder mig til at prøve din marmelade opskrift. Hvor længe tror du den kan holde sig i køleskabet?
Mvh Morten
Louise Dam skriver
Hej Morten
Hvis glasset er helt rent, så kan det holde sig i mange uger så længe det er lukket. Så snart du åbner glasset og begynder at bruge af marmeladen så bliver holdbarheden kortere. Men min plejer godt kunne holde sig i flere uger.
Mads // Madsvin.com skriver
Hvor ser det skønt ud Louise. Må jeg spørge hvad du bruger til at tage din billeder med?
Er helt vild med især det næstsidste billede :-)
Mvh Mads
Louise Dam skriver
Hej Mads
Mange tak! Jeg bruger et Canon EOS 60D til at tage mine billeder.
Hilsen Louise