En hindbærsnitte er nok en bagerfavorit hos rigtig mange. Den er faktisk ret nem at lave selv og består af en mørdej og marmelade. Her har jeg blot lavet brombærsnitter istedet for hindbærsnitter. Simpelthen fordi jeg lige havde lavet en masse lækker brombærmarmelade. Hvis du hellere vil have hindbærsnitter, så bruger du bare en hindbærmarmelade istedet for.
Brombærsnitter
Justér antal12 stk.
Sådan gør du
- Bland mel og flormelis i en skål sammen med smør i små stykker.
- Rør rundt indtil smørret er hel findelt.
- Tilsæt æggeblommerne og rør det hele godt sammen indtil dejen samler sig - det kan godt tage noget tid. Rør det enten i en røremaskine, eller brug hænderne.
- Del dejen i to dele og pres dem lidt ud på hver deres stykke bagepapir.
- Sæt dejen på køl i cirka 1 time. Det er vigtigt, at dejen får lov at køle ned.
- Tag det ene stykke dej frem på køkkenbordet og rul det ud mens det ligger på bagepapiret.
- Skær dejen til så den er cirka 25 x 30 cm.
- Mål siderne for ikke at få spild når de to plader skal lægges sammen.
- Bag den første plade i ovnen ved 175 grader i cirka 12 minutter. Dejen skal blive gylden.
- Imens ruller du den anden plade ud og den bages så på sammen måde bagefter.
- Afkøl pladerne på en bagerist.
- Når begge plader er kølet helt af kan du samle dem.
- Fordel marmeladen ovenpå den ene plade.
- Placer den anden plade ovenpå.
- Lav glasuren og fordel den ovenpå den øverste plade. Drys eventuelt med nogle frysetørrede bær.
- Skær nu ud i 12 lige store snitter, og server brombærsnitterne.
Noter
Opskriften på mørdejen er fra Lonelandmand.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 429 kcal | Kulhydrater: 72 g | Protein: 3 g | Fedt: 15 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Mathilde skriver
De ser SÅ gode ud. Hindbærsnitter er en af mine yndlingskager, så jeg skal da prøve at lave dem med andre slags fyld. God ide :-)
Louise Dam skriver
Ja, så må du da endelig prøve denne version også! :-)
Mathilde skriver
Ja, men det bliver nok med færdigkøbt marmelade, da det vist ikke er sæson for brombær mere. Men prøves skal de! :-)
Louise Dam skriver
Det går nok også :-)