En brownie er, efter min mening, den bedste kage jeg kan komme i tanke om! De bedste brownies passer bare til alle anledninger, og kan endda nemt indgå som en lækker dessert sammen med en kugle vaniljeis. Min opskrift på brownie kage er helt fantastisk lækker og så må du selv bedømme om det ligefrem er verdens bedste brownies. Du kan godt lave denne her brownie uden nødder, så undlader du bare at komme hasselnødder i.
Denne opskrift er super lækker og så er den ret nem at lave. Verdens bedste brownie kan sagtens holde sig lækker og svampet i 2-3 dage, hvis den pakkes ind. Brownies kan også sagtens fryses ned - så er der altid friskbagt kage til uventede gæster.
Der er mange forskellige tilgange til en god opskrift på brownie. Men ens for dem alle er nok at den gerne skal være lidt snasket i midten, og det er denne her også. I denne opskrift er der kakaopulver, og chokoladen bliver hakket og kommer i dejen. Det synes jeg giver de bedste brownies.
I andre opskrifter vil man ikke have kakao, men smelter i stedet den mørke chokolade og blander i dejen. Det er en smagssag, og der er nok ligeså mange meninger, som der er opskrifter. Men denne opskrift på brownie synes jeg er vildt lækker, og den er blevet bagt masser af gange herhjemme. Jeg håber også du kan bruge opskriften på de bedste brownies.
Læs også: Brownie med snickers | Chokoladekage med kokos-karamel | Dobbelt brownie med Karamel
Brownie uden nødder
Godt nok er denne her opskrift lavet med en god portion hasselnødder, men hvis du ikke kan lide nødder eller tåle dem, kan du sagtens lave brownie uden nødder. Jeg synes nu, at de giver en dejlig sprødhed til den ellers bløde brownie.
Alternativt kan du tilsætte større stykker chokolade, som så vil smelte lækkert ind i brownien. Du kan prøve dig frem, om du bedst kan lide din brownie med eller uden nødder.
Historien om brownies
En brownie er en amerikansk ting, og historien lyder lidt på, at den blev opfundet af en kok fra Illonios Chicago tilbage i 1893. Den er nem at lave, da den består af ganske få ingredienser, så folk blev hurtigt vilde med den, og kagen spredte sig gennem hele landet og senere verden!
Historien lyder dog på, at den første der bagte en brownie, var en husmor, der havde glemt at tilføje gær til sin kagedej. Den blev derfor mere kompakt og tung - lige som vi kender en brownie.
Brownie med hasselnødder
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Bageform på cirka 32×22 cm
Ingredienser
- 150 g smør
- 500 g (reklamelink)rørsukker, alm. sukker kan også bruges
- 4 æg
- 100 g (reklamelink)hvedemel
- ½ tsk. (reklamelink)bagepulver
- 4 spsk. (reklamelink)kakaopulver
- 200 g (reklamelink)hasselnødder
- 200 g (reklamelink)mørk chokolade, 60-70 %
Sådan gør du
- Smelt smørret ved lav varme og sæt det til afkøling.
- Pisk æg og rørsukker til det er lysegult og let skummende.
- Bland de tørre ingredienser (hvedemel, kakao, bagepulver) godt sammen og tilsæt det til æggemassen.
- Hak chokolade og nødder groft og tilsæt det æggemassen og de tørre ingredienser.
- Tilsæt det afkølede smør til blandingen. Rør det hele godt sammen.
- Beklæd en bageform på cirka 32×22 cm med bagepapir og hæld kagemassen i.
- Bages ved 175 grader i cirka 35 minutter.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til den bedste brownie
- Det er ekstra godt, hvis du sigter alle de tørre ingredienser ned i dejen. For nogle kan det virke ligegyldigt, men det gør altså, at der ikke kommer klumper af mel i dejen - og det vil man helst undgå!
- I denne brownie er der tilsat 200 gram hakkede hasselnødder. Det giver et godt knas til kagen, men du kan sagtens undlade dem, hvis du vil. Alternativt kan du putte mandler, valnødder eller lignende nødder i.
- Holdbarheden er cirka 2-3 dage, men du kan også sagtens fryse din brownie.
- Man kan ikke bedømme at den er færdig ved at bruge ”strikkepinde-prøven.” Når kagen kommer ud af ovnen vil den stadig være blød og klistret indvendig. Men hvis skorpen ovenpå føles fast og sprød er kagen færdig, selv om dejen hænger fast når man stikker i den.
Har du lyst til at prøve én mine andre opskrifter på brownies?
- Brownie talkage
- Julebrownie rensdyr
- Brownie med saltkaramel i midten
- Brownie med hvid og mørk chokolade
- Karamelliseret brownie
- Hjerteformet brownie med vaniljeis og jordbær
- Cheesecake-brownie med hindbærskum
- Brownie med skumfiduser og peanuts
- Brownie med Snickers
- Nougatbrownie med valnødder
- Banan brownie med chokoladestykker
- Brownie uden tilsat sukker og mel
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Det kan være svært at vide, hvad forskellen er på to kager, der ligner hinanden. En brownie er en del tungere i smagen end en almindelig chokoladekage. I en chokoladekage er der også oftest en del mere mel, end der er i en brownie.
Hvis du først har taget din brownie ud af ovnen, og den har været ude i mere end 10 minutter, så kan du ikke bage den igen. Hvis du synes, at din brownie er ret tung i det og lidt våd, så kan jeg anbefale dig at lade den stå til dagen efter. Så sætter den sig lidt mere.
Modsat mange andre kager, så kan man ikke blot stikke et træspyd i kagen for at tjekke om den er færdig. En brownie skal ikke være bagt helt igennem, så den får en krumme. Den skal derimod stadig være cheewy og blød i midten. Du kan dog stikke et spyd i og tjekke, om der stadig er rå dej på, eller om det blot er lidt blød kage.
En brownie er blot en amerikansk chokoladekage. Den bliver typisk bagt i en firkantet form, så du kan skære firkantede brownies stykker.
I denne her portion er der 742 kalorier pr. person. Hele brownien er til 8 personer, så det er, hvis man deler den i 8 lige store stykker.
I og med at en brownie er lidt fedtet i det, kan den også holde sig længere. Jeg synes godt, at den kan holde sig god i 3 dages tid.
Det siges, at brownien blev opfundet i Illonois tilbage i 1893 af en kok på et hotel i Chicago.
Man kan spise brownie, som den er. Mange serverer is og frugt til en brownie, hvis den skal serveres som dessert. Sådan en anretning kan du se her.
Ja, det kan du godt! Jeg har selv lavet en form for brownie i kop, som kommer 5 minutter i mikrobølgeovnen. Du kan finde opskriften på chokoladekage i mikroovnen på 5 minutter lige her.
Ja, det kan man godt. Jeg har dog ikke selv en opskrift, hvor der præcis indgår saltkaramel i. I stedet har jeg en karamelliseret brownie, hvor toppen bliver karamelagtig. Der kan man tilsætte noget salt, så det bliver en brownie med saltkaramel. Ellers har jeg også en opskrift på en dobbelt brownie med karamel i midten.
Kristine Helene Fryndt skriver
Hej
Er det alm. ovn eller varmluft?
Louise Dam skriver
Jeg bager ved alm. ovn :-)
Line skriver
Den bedste brownie ever!
Men tror du at man kan lave den uden hvedemel og bruge en anden type mel fx mandelmel? Har nemlig en veninde som ikke tåler hvede
Louise Dam skriver
Hej Line
Hvor er det bare dejligt at høre du kan lide opskriften! Jeg har ikke prøvet, men vil da umiddelbart tro den bliver helt fin med mandelmel. Det er jo ikke så meget mel der skal bruges.
Hilsen Louise
Knud skriver
Jeg har normalt en sød tand og har været uforstående overfor begrebet for sødt...men denne kage er altså for sød...ærgerligt.
Louise Dam skriver
Hej Knud
Øv, det er jeg ked af du syntes. Jeg synes selv den er ret lækker. Men du har ret - det er en sød kage. Hvis kagen ikke er dig vil jeg anbefale dig at bruge den til at lave hjemmelavede romkugler af i stedet for :-)
Hilsen Louise