Her får du en super nem og lækker opskrift på en helt klassisk bruschetta med tomat, hvidløg basilikum. Bruschetta med tomat er en klassisk forret eller faktisk en antipasto fordi den stammer fra Italien. Den kan dog også fungere som tilbehør til aftensmaden eller hovedretten, som en lille snack og så er den også helt perfekt som en del af et tapasbord. Du kan enten lave din bruschetta i ovn eller på en grill.
Bruschetta
Ingredienser
- 3 store tomater
- 1 fed hvidløg
- 8-10 blade basilikum
- 1-2 spsk (reklamelink)olivenolie
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids sukker
- 4 skiver brød
Sådan gør du
- Skær tomaterne i tern.
- Pres hvidløget.
- Hak basilikumbladene.
- Bland alle ingredienserne sammen i en skål, og lad det gerne stå og trække lidt tid i skålen.
- Skær brødet i skiver og rist det enten i ovnen eller på en grill.
- Fordel tomatfyldet ovenpå brødskiverne og server med det samme så brødet ikke bliver blødt.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tips til opskriften
Bruschetta kan laves i mange forskellige varianter udover den helt klassiske. Du kan f.eks. lave bruschetta med ost, bruschetta med tomat og løg, bruschetta med svampe eller hvad med en bruschetta med avocado.
Hvis du blot sørger for et par gode ristede brød og olivenolie, så kan de nærmest toppes med alt.
Denne opskrift på den helt klassiske bruschetta med tomat kan du også komme lidt mozzarella i små tern, eller du kan toppe med parmaskinke og en lille smule balsamico glace.
Bruschetta med tomat
Bruschetta er en rigtig lækker og meget nem forret eller snack. Den er meget simpel og består faktisk bare af en skive ristet brød med en lækker tomatblanding på toppen. Den er perfekt når forretten bare skal laves hurtigt. For at gøre den god, så skal der gerne bruges lækre råvarer. Brug gerne gode solmodne tomater, frisk basilikum og en god olivenolie.
Hvis du gerne vil gøre det ekstra lækkert, kan du også bage dit brød selv. Dog er det også fint bare at købe et ganske almindelig flute hos bageren, da brødet alligevel bliver ristet og bliver sprødt. Du kan lave dit bruschetta i ovn eller på grill, hvis du alligevel har den tændt.
Servering af bruschetta
Bruschetta stammer fra Italien og udtales 'bru-skæt-ta'. I Italien serveres de små ristede brød med topping normalt som en antipasto - altså er bruschetta helt klassisk en forret. Men herhjemme synes jeg også sagtens de kan serveres som tilbehør eller du kan lave bruschetta som tapas.
Søren skriver
Har prøvet at tilføje hakket oliven og en lille smule citontsaft…uhm
Louise Dam skriver
Det lyder også lækkert!
Natacha skriver
Kan man lave tomatfyldet dagen før og sætte det i køleskabet i en lufttæt beholder? :-) Forresten en super god blog, bruger jævnligt dine opskrifter!
Louise Dam skriver
Hej Natascha
Ja, det tror jeg godt du kan.
Lena skriver
Det kan man sagtens, faktisk bliver det rigtig lækkert af at få lov at stå lidt i køleskabet. Smagen fra basilikum og hvidløg trænger ind i godt ind i tomaterne så :)
Kan også klart anbefale at riste brødet i ovnen med lidt basilikum pesto på!
John skriver
Man bliver da helt sulten af at se på de billeder, det er virkelig en fantastisk nem og enkel forret. Vil man twiste den lidt op, kan man erstatte tomtaterne med radisser. Det giver en mere intens smag
Louise Dam skriver
Mange tak for det gode forslag - og rosen :-)