Byg-selv-lagkager
Justér antal12 personer
Ingredienser
Fyldet bestod af:
- Kagecreme
- Flødeskum
- Flødeskum med hindbær
- Tobleronecreme
- Hakket chokolade
- Bananer i skiver
- Kiwi i skiver
Pynt:
- Lyserød glasur
- Blå glasur
- Kakao glasur
- Diverse krymmel
Tobleronecreme
- ½ liter piskefløde
- 350-400 g Toblerone
Hindbærflødeskum
- ½ liter piskefløde
- 300 g. frosne hindbær
Sådan gør du
Tobleronecreme
- Smelt forsigtigt Tobleronen i piskefløden, når Tobleronen er helt smeltet, hælder jeg blandingen i en skål, kommer film helt ned til fløden, så der ikke kan dannes kondensvand.
- Blandingen sættes i køleskab mindst 8 timer, hvorefter det forsigtigt piskes op til en tyk creme.
Hindbærflødeskum
- De frosne hindbær ligges i en si og sænkes hurtigt ned i en gryde med kogende vand. Dette er for at varmebehandle hindbærene, så der ikke er nogle bakterier. Hindbærerne køles ned i køleskabet. Men kan evt. drysse lidt flormelis over bærene. Flødeskummen piskes og hindbærerne vendes forsigtigt i.
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Den færdige creme på toppen af en lagkage
Hindbærflødeskum
Kagecreme
Flødeskum
Blå glasur
Lyserød glasur
Kakaoglasur
Mette Poulsen skriver
Hej hej :)
Nu håber jeg du ser den her besked, selv om det er et gammelt opslag :)
Jeg har planlagt at lave lagkager ligesom dig her og vil lave både tobleronecreme og
hindbærflødeskum.
Hvor mange mennekser bliver der ca. til ud fra det du har skrevet (hvor mange var i og var der noget tilbage?)
Vi bliver omkring 20 mennesker
Mvh
Mette
Louise Dam skriver
Hej Mette
Jeg havde lavet byg-selv lagkager til 10 personer. Som jeg husker det var der rigeligt til det antal personer :-)
Hilsen Louise
Louise skriver
Heidi: Ja det var super godt, og alle synes at det var rigtig sjovt at man ikke bare skulle sidde og spise som normalt :-)
Rebelsig: Ja det var det nemlig :-)
Kim: Tak, det smagte også lækkert ;-)
Kim skriver
Uha de ser super gode ud :-)
Rebelsig skriver
Ha ha, det var det de skulle bruges til ;) Fedt!
heidi skriver
Det var da en fantastisk god idé, og super hyggeligt selv at samle sin mad, og se hvad de andre finder på af idéer!