Denne vildt lækre cheesecake-brownie er fra bogen The Hummingbird Bakery, og den er sindsygt lækker. Jeg havde bagt den til mine kollegaer på arbejdet da jeg havde fødselsdag, og de var alle helt vilde med kagen - og så er den da også bare virkelig fin med det lyserøde skum.
Cheesecake-brownie med hindbærskum
Justér antal18 stk.
Ingredienser
Browniebund
- 300 g (reklamelink)mørk chokolade
- 300 g smør
- 375 g (reklamelink)flormelis
- 4,5 æg
- 150 g (reklamelink)hvedemel
Cheesecakefyld
- 600 g flødeost f.eks. Philadelphia, ikke light
- 225 g (reklamelink)flormelis
- 2,25 tsk (reklamelink)vaniljeessens
- 3 æg
- Hindbærflødeskum
- 4,5 dl piskefløde
- 150 g (reklamelink)flormelis
- 225 g hindbær fra frost, optøede
Pynt
- Evt. friske hindbær
Sådan gør du
Browniebund
- Forvarm ovnen til 150 grader varmluft.
- Hak chokoladen groft og smelt den over et vandbad eller i mikrovnen.
- Pisk smør og sukker sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg.
- Sigt melet og rør det i dejen lidt ad gangen. Pisk ved høj hastighed til dejen er helt jævn.
- Hæld langsomt den smeltede chokolade i dejen og bland det godt sammen.
- Beklæd en bradepande med bagepapir, hæld dejen heri og glat overfladen godt.
Cheesecakefyld
- Pisk flødeost, flormelis og vaniljeessens sammen.
- Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk imellem hvert æg.
- Pisk til massen er let og cremet og smør den oven på browniebunden.
- Glat overfladen godt ud og bag kagen i cirka 35-40 minutter, eller til den er fast og let gylden i kanten.
- Lad kagen afkøle helt, dæk den til og sæt på køl i minimum 2 timer og gerne natten over.
Noter
Opskriften er fundet hos Xenia.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 633 kcal | Kulhydrater: 60 g | Protein: 7 g | Fedt: 43 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Tina Mobil skriver
hvilken størrelse brandepande bruger du ?
Louise Dam skriver
Hej Tina
Den er 32*22 cm.
Süheyla skriver
Hej,
Jeg synes det er en meget nem opskrift at gå i gang med...
Men min ostefyld falder sammen når jeg tager den ud af ovnen..
Nogen ideer til hvad jeg gør forkert..
Eller hva jeg skal gøre for at holder højden..
Louise Dam skriver
Det falder jo lidt sammen i det bunden hæver op og det så smelter lidt sammen. Men hvis den falder helt sammen så har jeg desværre ikke lige et bud på hvorfor. Du bruger ikke en for stor form så der bare ikke er så meget højde på fyldet?
Janne skriver
Hold nu om den var lækker. God kombination af de tre elementer.
Louise Dam skriver
Det var godt at høre du kunne lide den :-)
Wicky skriver
Kagen er lækker men desværre er opskriften ikke den helt rigtige sidder med bogen fra Hummingbird og har kigget på den side du linker til som også har den rigtige opskrift.
Kan anbefale at man laver hindbærfyldet om til en hindbær mousse med husblas den ser mere indbydende ud når der skæres i kagen og det vil ikke flyde ned af siden.
Mvh
En hobby konditor
Louise Dam skriver
Hej Wicky
Jeg tror bare jeg har ganget opskriften op så det passede med den mængde jeg skulle bruge. God idé med husblasen hvis hindbærfyldet skal blive siddende. Jeg kan dog godt lide konsistensen som den er når man skal spise den. Man kan eventuelt stille den i køleskabet lidt tid inden man skal skære den. Så er det lidt nemmere.
Line skriver
Hej :)
Nu spørger jeg lige som en uerfaren bager, hvornår i processen putter man husblassen i og hvad gør man med husblassen? :-)
Mvh. LIne
Louise Dam skriver
Hej Line
Der skal faktisk ikke husblas i dejen oprindeligt. Så jeg har ikke afprøvet det. Men umiddelbart skal du bare udbløde husblassen i koldt vandt og så rør det ud i de optøede hindbær (måske skal det lige opvarmes i en gryde så husblassen smelter). Derefter blandes flødeskummen i massen. Men som sagt har jeg ikke afprøvet denne model :-)
Tanja skriver
Hej. Jeg ville høre om den evt er fryseegnet??
Vh Tanja Sørensen
Louise Dam skriver
Hej Tanja
Jeg fandt en side hvor der stod at man kunne fryse den i op til en måned, men uden hindbærskummen. Så den skal laves og lægges på kagen når den er tøet op igen. Jeg fandt det her: http://www.goodtoknow.co.uk/recipes/433316/Hummingbird-Bakery-raspberry-cheesecake-brownie
Du må meget gerne skrive her hvordan det gik, så der er andre der kan få glæde af erfaringen.
Tanja skriver
Tusind tak. Jeg skal holde navngivningsfest og 25 års fødselsdag, så jeg får 65 gæster og jeg ville rigtig gerne lave den her, tror dog jeg laver en prøve bagning først. Jeg kan se inde på det link du har lagt, at der er nogle der har haft uheld med at brownien og cheesecaken blander sig sammen, er det noget man skal være forsigtig med eller hvaf er din erfaring? Har du evt. et godt tip til havd jeg skal gøre ´når det nu er en hel del kage jeg skal bage, eller evt. et forslag til en anden kage der kunne være god, jeg vil gerne have det ikke bare er en helt alm. bradepande kage.. Vh Tanja