Denne opskrift på chicken korma er virkelig dejlig cremet, og samtidig er den godt krydret. Det er en indisk ret, der ikke er alt for stærk, så alle kan være med til at spise den - også børn. Retten bliver også på dansk kaldt for kylling korma.
Indisk mad er virkelig lækkert at spise synes jeg, og så smager det bare altid af meget grundet de lækre krydderier. I denne her opskrift på chicken korma marinerer man kyllingen i en yoghurtmarinade sammen med blandt andet gurkemeje, hvidløg, ingefær, salt og chilipulver.
Kyllingen må meget gerne marinere i et døgns tid, men kan også sagtens nøjes med en halv time hvis du har travlt. Det at kyllingen til kylling korma ligger i marinaden gør, at kyllingen bliver dejlig mør og trækker smag fra krydderierne. I indiske currys marinerer man ofte kødet i en yoghurtmarinade. Det ser man også i opskrifter på chicken tikka masala og butter chicken.
Se også disse indiske opskrifter:
Vegetar curry med kokosmælk og kikærter | Mango lassi | Dahl
Det er en ret, som du kan spise med lidt ris til. Det klassiske indiske naan brød med hvidløg smager også fantastisk sammen yoghurtdippen raita og denne ret. Hvis du vil køre fuld indisk menu, kan du også lave en klassisk mango lassi til. Mango lassi er en drik, der er lavet på græsk yoghurt, mango, mælk, isterninger og honning.
Min opskrift på Chicken Korma med cashewnødder
Der er mange måder at lave en chicken korma på. Men min version af retten er med en cashewpasta eller cashewcreme, der bliver vendt i sammen med resten af saucen. Det er med til at give en endnu mere cremet og lækker smag til retten.
Chicken korma
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Skåle
- (reklamelink)Gryde
- (reklamelink)Sauterpande
Ingredienser
- 450 g kyllingefilet
Marinade
- 2 tsk gurkemeje
- 2 fed hvidløg
- 1 tsk frisk ingefær, fintrevet
- 4 spsk græsk yoghurt 10 %
- 1 tsk salt
- ½ tsk (reklamelink)chilipulver
Cashewpasta
- 100 g (reklamelink)cashewnødder
- ½ dl vand
Korma sauce
- 1 spsk olie, eller ghee
- 2 løg, hakket
- 70 g tomatpuré
- 1,5 spsk (reklamelink)garam masala
- 1,5 dl piskefløde
- ½ dl vand
Serveres med
- (reklamelink)cashewnødder, evt. ristede
- koriander
- (reklamelink)ris, kogte
- naanbrød
Sådan gør du
Kyllingen marineres - minimum 30 min.!
- Skær kyllingefileterne i tern på cirka 2x2 cm
- Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.
Cashewpasta
- Kom cashewnødder i en lille skål sammen med cirka ½ dl vand. Lad nødderne udbløde i cirka 20-30 minutter.
- Hæld herefter vandet fra nødderne, og kom dem i en blender, minihakker eller lignende sammen med et par spiseskeer vand. Blend dem til du får en helt lækker og ensartet creme/pasta.
Sauce
- Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.
- Kom hakket løg på panden og steg det til det er brunet. Det tager cirka 15 minutter.
- Tilsæt kyllingen og marinaden og lad det blive stegt af på alle sider. Pas på du ikke har for meget varme på, da yoghurten så godt kan finde på at skille - det kan dog SAGTENS bruges alligevel :-)
- Tilsæt tomatpuréen og lad det simre i cirka 5 minutter med låg (igen ikke for høj varme)
- Tilsæt din cashewpasta.
- Tilsæt garam masala + fløde og vand.
- Lad retten simre i cirka 5 minutter.
- Smag retten til og servér med ris og/eller naanbrød, frisk koriander og cashewnødder.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tilbehør til Korma med kylling
- Når man spiser en indisk curry, som f.eks. en Chicken Korma, så kan man servere den med f.eks.
- kogte ris og/eller naanbrød.
- Man kan også servere en lækker raita, som er en slags yoghurtdip med tomat, agurk og mynte.
- I stedet for almindelige hvide ris kan du også servere blomkålsris, fuldkornsris eller havreris.
- Du kan også købe eller lave en lækker mangochutney.
- Du kan toppe retten med lidt friske krydderurter såsom koriander, lidt mandler eller cashewnødder.
Tips til opskriften!
- Sørg for ikke at give kyllingen for høj varme når du steger den. Yoghurten i marinaden kan nemlig godt finde på at skille.
- Læg gerne kyllingen til at marinere aftenen før, og
💭 Spørgsmål og svar til opskriften på Korma med kylling
Der skal ofte en del forskellige krydderier i indisk mad. Det er samspillet mellem de forskellige krydderier, der giver den helt rigtige chicken korma smag. Dog kan du godt undlade et krydderi eller to, hvis du ikke har det på lager.
På dansk betyder chicken kylling, og korma betyder at stege noget i en gryde.
Ja, de kan du faktisk godt. Du kan undlade kyllingen og i stedet bruge kartofler, tofu eller nogle grove grøntsager som f.eks. blomkål. Det kan også komme en tur i marinaden.
Ruth Jessen skriver
Virkelig lækker ret - meget velafbalancerede smage. Den bedste chicken korma vi har smagt 🤗
Louise Dam skriver
Ej, hvor er det bare dejligt at høre. Mange tak!
Natascha skriver
Hej Louise 😊..
Har du ændret i opskriften? Jeg har lavet det tidligere og synes at jeg husker enkelte ting anderledes 😊.. Mvh Natascha
Louise Dam skriver
Hej Natascha
Jeg har ført udgivet opskriften i juni måned, så måske er det en anden opskrift du tænker på? Kunne det måske være min butter chicken: https://www.louisesmadblog.dk/butter-chicken/?
Natascha skriver
Jeg har løst mysteriet, det var ikke din opskrift jeg fulgte sidst. Jeg synes bare at den ligende, men alligevel var der noget anderledes end jeg huskede, så tænkte at du måske have lavet rettelser, men det var så ikke forklaringen 😊.. Men butterchicken skal jeg da i hvertfald også prøve! 🤤 Mvh Natascha