Her kan du finde en lækker chicken tikka masala opskrift, som er en dejlig indisk ret. Man marinerer sin kylling i en yoghurtsmarinade, så den bliver dejlig mør. Tikka masala med kylling har de skønneste krydderier i sig, der giver en god smag.
Der er en masse krydderier i indisk mad, men du må endelig ikke lade dig skræmme, hvis du ikke lige har dem alle sammen. I denne chicken tikka masala opskrift har jeg prøvet at gøre den så simpel så mulig, men krydderierne løber alligevel op til sidst. Man skal huske, at det netop er de forskellige krydderi kombinationer, der giver den unikke smag. Prøv også min lækre opskrift på chicken korma.
Se også disse opskrifter:
Butter chicken | Indisk dahl | Naanbrød med hvidløg
Selve kyllingen skal trække i den yoghurtmarinade, som du laver. Den skal gerne ligge et par timer, for at resultatet bliver bedst muligt. Jeg laver ofte min marinade og kommer kyllingen i dagen før, det synes jeg giver et meget lækkert resultat. Det gør også, at det bliver ret hurtigt at lave sin chicken tikka masala på dagen.
Chicken tikka masala
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Skåle
- (reklamelink)Gryde
- (reklamelink)Sauterpande
Ingredienser
- 500 g kyllingefilet
Marinade
- 3-4 spsk græsk yoghurt 10 %
- 2 fed hvidløg, presset
- 1 tsk frisk ingefær, revet
- 1 lime, saften heraf
- 1 spsk (reklamelink)garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1 tsk paprika
- ½ tsk (reklamelink)chilipulver
- ½ tsk salt
- ½ tsk peber
Sovsen
- 1 spsk olie
- 1 løg, hakket
- 3 fed hvidløg, presset
- 1 tsk frisk ingefær, revet
- 1 tsk (reklamelink)garam masala
- 1 tsk koriander, stødt
- 1 tsk paprika
- 1 tsk (reklamelink)spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 4 spsk tomatpuré
- 1,5 dl vand
- 2 dl piskefløde
- 50 g mandler, fint malet, eller mandelmel
Topping
- (reklamelink)Mandler, evt. mandelflager
- Koriander, frisk
Sådan gør du
Kyllingen marineres - minimum 30 min.!
- Skær kyllingen i tern på cirka 2 cm.500 g kyllingefilet
- Bland alle ingredienserne til marinaden i en skål og kom kyllingeternene heri. Lad kyllingen marinere i minimum 30 minutter og meget gerne til dagen efter.3-4 spsk græsk yoghurt 10 %, 2 fed hvidløg, presset, 1 tsk frisk ingefær, revet, 1 lime, 1 spsk garam masala, 1 tsk gurkemeje, 1 tsk paprika, ½ tsk chilipulver, ½ tsk salt, ½ tsk peber
Sauce
- Opvarm en gryde eller sauterpande med olie i.1 spsk olie
- Kom hakkede løg og presset hvidløg og lad det stege til løgene er gennemsigtige.1 løg, hakket, 3 fed hvidløg, presset
- Tilsæt så krydderierne og lad dem svitse på panden 1 minuts tid.1 tsk frisk ingefær, revet, 1 tsk garam masala, 1 tsk koriander, stødt, 1 tsk paprika, 1 tsk spidskommen, 1 tsk gurkemeje
- Kom tomatpuré på panden i 1 minuts tid.4 spsk tomatpuré
- Kom kyllingen og marinaden på panden og lad det stege ved medium varme. Det må ikke få for høj varme, da marinaden så vil skille pga. yoghurten. Hvis det skiller for dig kan det dog SAGTENS spises alligevel!
- Kom så vand, fløde og mandelmel i saucen.1,5 dl vand, 2 dl piskefløde, 50 g mandler, fint malet
- Lad saucen små simre et par minutter og servér så med ris, naanbrød og raita.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Jeg kan kun anbefale at lave nogle lækre naanbrød med hvidløg til. Det er så lækkert at kunne dyppe sit brød i tikka masala.
- Det er også lækkert at servere en raita dip/dressing til. Raita er en yoghurtdressing, der indeholder både tomat og agurk sammen med lækre krydderier.
- Hvis man skal lave en helt klassisk chicken tikka masala skal kyllingen faktisk i ovnen eller på grillen og ikke på panden som jeg gør her. Det kan du også sagtens vælge at gøre, og så bare tilsætte den stegte kylling til saucen.
- Jeg har også en opskrift på tikka masala på den nemme måde.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Garam masala er det krydderi, som man bruger i langt de fleste indiske retter. Det indgår blandt andet også i denne her opskrift. Tikka masala er så den færdige ret, som du kan finde lige her på siden.
Tikka masala med kylling kommer fra Indien, men det er efterhånden udbredt til mange lande, der har taget det indiske køkken til sig.
Man kan drikke meget forskelligt til indisk mad, men det man ofte drikker er en såkaldt mango lassi. Den kan du finde en opskrift her på min blog, hvis du søger efter 'Mango lassi'.
Lasse skriver
Rigtig god. Jeg brugte en tomatpurebrik istedet og det fungerer fint.
Louise Dam skriver
Dejligt at høre opskriften var et hit :-)