Du kender måske de små spicy ostekugler fra McDonalds, hvor de lækre chili cheese tops er meget populære. De er perfekte efter en aften i byen, men de fungerer også rigtig godt som en lille snack eller som en let forret. Det er overraskende nemt at lave hjemmelavede Chili Cheese tops, og så slipper du for at spise noget som du ikke helt ved hvad indeholder. Her ved du hvad der kommer i. Jeg synes det er lidt sjovt at efterligne retter fra de store fastfoodkæder, og jeg har også tidligere lavet lækre Egg McMuffins.
Chili cheese tops
Justér antal25 stk.
Ingredienser
- 250 g revet mozzarella
- 250 g revet cheddarost
- 3-4 jalapeños
- (reklamelink)Rasp
- (reklamelink)Hvedemel
- 1 æg
- Salt og peber
- (reklamelink)Smagsneutral olie
Sådan gør du
- Hak de 3-4 jalapeños fint.
- Bland den revne mozzarella og revne cheddarost sammen med de hakkede jalapeños.
- Saml kugler af osten og pres dem godt sammen.
- Slå et æg ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
- I to andre tallerkener fordele du hvedemel og rasp. I hvedemelet tilsætter du også lidt salt og peber.
- Rul først kuglerne i melet, dernæst vendes de rundt i ægget og så i raspen. Så vendes de igen i ægget og så i raspen igen, så der kommer et dobbelt lag panering på. (mel-æg-rasp-æg-rasp)
- Varm en gryde med olie op til 180 grader. Jeg bruger mit sukkertermometer til at måle dette.
- Steg ostekuglerne i den varme olie til de er gyldenbrune.
- Tag dem op af olien og læg dem på en tallerken med køkkenrulle på.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 73 kcal | Kulhydrater: 1 g | Protein: 5 g | Fedt: 6 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Ole skriver
Virkelig godt
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Ella skriver
Hej Louise. jeg syndes ikke de smager som dem fra MCD. De smager jo meget beder, til alle der overvejer at lave dem, jeg anbefaler de er fantastiske.
Louise Dam skriver
Hej Ella
Dejligt at høre du kunne lide dem :o)
Maddy skriver
Hej Louise. Jeg må prøve den opskrift, problemet er bare at jeg ikke kan finde jalapeños nogle steder, hvor er dine købt henne, eller kender du steder du ved der har det?
Louise Dam skriver
Jeg købte nok mine hos en grønthandler tror jeg. Men ellers prøv med grøn chili i stedet. Er sikker på det også bliver godt :-)
Martin skriver
Ville du ikke lige lægge dem på frys i 10min så mel æg og raps kan blive på
Louise Dam skriver
Ikke nødvendigvis, men det kan man måske godt.
Amalie Ullitz skriver
Hejsa ville lige høre om man kan varme dem i ovnen sener hen på dagen efter man har friture stegt dem?
Louise Dam skriver
Det ved jeg desværre ikke, men det vil jeg tro.
Marlene skriver
Det blev desværre alt for gummiagtige og slet ikke den der lækre smeltede ost som Mac D’s. Øv øv.
Louise Dam skriver
Øv, tænker det kan være den ost du har brugt? Mine blev i hvert fald lækre sprøde udenpå og så med smeltet ost indeni.
Laila nielsen skriver
Tak for en super dejlig og nem opskrift, de smager fantastisk 😊
louise skriver
Det er så gode 😍
Men et æg ?? Jeg brugt 3
Louise Dam skriver
Det kan måske være jeg har brugt et stort æg og du så har brugt 3 mindre æg. Det ved jeg ikke lige. Men godt de blev gode :-)
Britt skriver
Er der nogen erfaring med at lave dem i en actifry i stedet for friture?
Louise Dam skriver
Det har jeg desværre ikke prøvet.
Benny Anker Larsen skriver
Har man ikke et ordentligt termometer, så kan enden af en træslev bruges. Når olien syder omkring træet, så er den tilstrækkelig varm.
Lone Lyndorff Hansen skriver
Hej Louise,
Jeg har lavet chili cheese dippers endda nogle gange, til stor glæde for alle implicerede (mig selv incl)
Nu er jeg kommet i en situation, hvor en noget større portion er påkrævet og derfor har jeg forsøgt at finde ud af om de kan fryses. Det er så ikke lykkedes at finde noget info omkring det.
Min "fornuft" siger mig dog at, hvis jeg kun forsteger dem (plejer at give dem 3 gange meget kort da jeg også bruger flødeost sammen med cheddar) og så fryser dem ned, må de da være klar til en omgang i ovnen direkte fra fryseren - ca. 10 min på 180grader.
Hvad er din mening om det? Ville sætte stor pris på et svar fra dig.
og tak for en rigtig god blog
Hilsen - Lone
Lone Lyndorff Hansen skriver
PS: Jeg former dem i øvrigt ovale - de er meget nemmere at holde i hånden så :) Og bruger altid latexhandsker når jeg former og panerer dem,.
Louise Dam skriver
Hej Lone
Jeg har frosset dem ned inden jeg stegte dem - så lod jeg dem blot tø op og så kom de i den varme olie - det fungerede fint. Alternativt tror jeg også at du ligesom du skrive kan lave dem klar og så i ovnen direkte fra fryseren. Det har jeg dog ikke prøvet endnu.
Dennis skriver
Lækkert med hjemmelavet fastfood.
Sidst jeg lavede dem brugte jeg kun æggehvide, hvilket jeg syntes giver en bedre panering. Jeg brugte halv om halv jalepones og hjemmedyrket, syltede scootch Bonnet (Den røde) Cheddar, mozerella og en revet Vesterhavsost fra Thise. Osten fik et skud i mikroovnen (Pga. Vesterhavsost) Serveret med en piment/chili Mayo samt andre friterede (løgringe, sticks og bbq hotwings) Fantastisk forret, en aften menuen står på Burger med drengene :)
Louise Dam skriver
Hej Dennis
Dejligt at høre tips til hvordan de kan gøres endnu mere lækre end de er i forvejen. Lyder som en rigtig god aften med god mad :-)
Hilsen Louise
Carina skriver
Nogle af jer der ved om man kan holde dem varme i ovnen eller om det gør dem bløde?
Louise Dam skriver
Jeg har ikke selv prøvet det. Men umiddelbart vil jeg godt tro man kan gøre det. Men det skal nok være ved rimelig lav varme og ikke i for lang tid.
Vester skriver
De ser super lækre ud og de skal helt klart prøves en dag :-D
Men jeg vil dog gerne høre omkring kalorieindholdet, for de tydeligvise ikke helt sunde ^^
Louise Dam skriver
Jeg ved desværre ikke hvor mange kalorier der er i - men vil tro det er ret mange :-)
Nicolaj skriver
Kik på den pose som osten kom i, så tror jeg ikke at du er helt gal på den😜
Frank skriver
Så har jeg også lige prøvet at lave dem
Og de er lige som de skal være :)
Et lille fif til dem som synes de er svære at få formet ordentlig
Brug en frysepose
Put osteblandningen der ned og brug hjørnet af posen til at få DRM mast rigtig godt sammen
Louise Dam skriver
Tak for det gode tip. Er glad for de smagte :-)
Ida skriver
Hvilken olie har du brugt? :-) har lige lavet nogle med solsikkeolie, og de får slet ikke samme form :-/ når man dypper bollen i ægget, skal hele bollen så være våd
Louise Dam skriver
Jeg brugte også solsikkeolie. Ja. Du ruller først kuglerne hele i mel, så helt i æg og til sidst hel i rasp og så igen i æg og rasp. Håber de alligevel blev gode, selvom de fik en anden form.
Thomas skriver
Har lige prøvet at lave dem, og de er virkelig gode, kan klart anbefale dem :D
Louise Dam skriver
Dejligt at høre Thomas :-)
Jakob skriver
Hej Louise,
Jeg sidder nu herhjemme på 7 dagen after fjernelse af mandler, og savner VIRKELIG fed og god mad.!
Har læst din opskrift igennem, ja alt for mange gange, og glæder mig virkelig til, at lave dem når halsen kan klare det.
Hvor tæt op af smagen på McDonalds chili cheese tops vil du mene de ligger.?
Mvh Jakob
Louise Dam skriver
Hej Jakob
Jeg synes smagen er ret tæt op af. Måske er mine ikke helt ligeså stærke, men man kan jo bare tilsætte flere jalapenos hvis det er.
Caroline skriver
De ser bare så super lækre ud! Jeg har en ide om at lave dem meget snart!
Jeg vil høre hvad jer der har lavet dem har brugt til dyppelse? Er der eventuelt noget der er rigtig godt til de lækre chilli cheese tops? :-)
Louise Dam skriver
Hej Caroline
Jeg serverede dem med sød chilisauce. Det synes jeg var lækkert.
Hilsen Louise
Andrea krustrup Nielsen skriver
Øv altså😔😕
Alt osten var røget ud da de kom op af friture vi huskede det med dobbeltlag
Hvad skal vi gøre bedre næste gang?
Louise Dam skriver
ØV, det var da irriterende. Var olien varm nok? Hvis olien ikke er varm nok tror jeg kuglerne kommer til at ligge dernede for længe før de er sprøde og så smelter osten for meget.
Cicilie B skriver
De ser super lækre ud!
Kan de færdiglavede chili cheesetops eventuelt holde et par dage i køleskab eller endda fryses ned?
Louise Dam skriver
Hej Cicilie
Jeg har haft frosset dem ned inden de blev stegt og det fungerede fint. Jeg lod dem tø helt op inden jeg friturestegte dem. De blev helt ligesom da de lige var lavet.
Regitse skriver
Fedt med et svar på de frosne, for det er en veninde jeg skal til at lave dem for og det er jo smart at hun kan ha dem i fryseren til hun har lyst til dem.
Ryger de bare flere i en frysepose eller hvordan gør du?
Louise Dam skriver
Ja, jeg lagde dem bare i en frysepose. De frøs ikke sammen eller noget. God fornøjelse :-)
Regitse skriver
Super, tusind tak, er sikker på jeg få en meget glad veninde.
Alex bertelsen skriver
Kan man bruge enhver olie? Som rapsolie?
Hvordan kan jeg se temeratur nu når jeg ikke har sådan et sukkermometer?:/
Louise Dam skriver
Hej Alex
Du kan godt bruge rapsolie til det. Mht. temperaturen så kan du prøve om olien er varm nok ved at stikke enden af en tændstik, eller et træspyd ned i olien. Hvis olien syder omkring tændstikken så burde den være varm nok. Men det gælder om at holde temperaturen der hele tiden, så der må ikke komme for mange i af gangen da det nedkøler olien.
Hilsen Louise
Charlotte skriver
Kan man forme kuglerne med rasp og det hele på, og lade dem hvile i køleskabet indtil de skal steges? :)
Louise Dam skriver
Hej Charlotte
Ja, det kan man sagtens :-)
Peter skriver
Ser gode ud, hvis man ikke kan spise alle på en gang, kan de så varmes op i ovnen eller bliver de kedelige af det?
Peter
Louise Dam skriver
Hej Peter
Jeg ved det faktisk ikke, da jeg ikke har prøvet. Men jeg har frosset nogle ned ind de blev friturestegt. Dem skal jeg prøve at tø op og lave.
Rasmus skriver
De ser rigtige gode ud uuummmm!!!
Katrine skriver
Mums de ser gode ud... Men jeg har lige et spørgsmål, hvad gør du af olien når man er færdige med at stege dem? For hvis man smider det i vasken så stopper den ):
Louise Dam skriver
Jeg plejer at hælde det på en tom flaske og gemme det i køleskaet til et par gange. Derefter smider jeg bare flasken/bøtten med indhold ud.
Dianawi skriver
Uhmmm... HVOR ser de indbydende ud! Jeg kan næsten høre deres knæsende lyd mellem tænderne! ☺️👌🏻 De skak prøves!!
http://www.bydianawi.com
Louise Dam skriver
Ja prøv dem endelig! De er så lækre :-)
Camilla skriver
De ser super lækre ud, dem vil jeg prøve og lave. Ved du om de skal spises med det samme, eller kan de evt fryses og varmes op i ovnen? Eller bliver de tørre af det.?
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Jeg har faktisk frosset nogle ned inden de blev friturestegt, men jeg har ikke prøvet at lave dem endnu :-)
Louise skriver
Har du prøvet at lave nogle af dem du havde frosset ned ?
Louise Dam skriver
Nej ikke endnu desværre. Det må jeg snart få gjort :-)
Mette skriver
Hej Louise.
Nu er jeg nysgerrig om du fik dem afprøvet? Jeg vil nemlig selv forsøge til en barnedåb. Har du evt haft held med at lave dem - og så lune dagen efter? :-)
Mvh Mette
Louise Dam skriver
Hej Mette
Ja, det gjorde jeg og de blev rigtig gode. Jeg mener jeg tog dem op af fryseren og lod dem tø op før de kom i den varme olie.
Henrik skriver
De smuldrer for mig.. Jeg kan ikke få dem presset godt nok sammen..??
Louise Dam skriver
Hej Henrik
Der kan muligvis være lidt forskel på den ost man bruger. Hvis de ikke kan presses sammen kan du eventuelt give osten et par sekunder i mikroovnen. Jeg synes dog ikke det var nødvendigt da jeg lavede dem.
Hilsen Louise
Piskeriset skriver
Jeg er forelsket! ♥♥ Dem må jeg klart prøve at lave en dag :)
Louise Dam skriver
Ja gør endelig det! :-)
Christina / TheBigMeowski skriver
Imponerende flot facon, du har fået på kuglerne, og det lyder jo ligetil med opskriften :) Ser lækkert ud.
Louise Dam skriver
Mange tak! :-)
Mia skriver
Ahh fantastisk opskrift og lækkert ser det også ud. Må prøve det i weekenden. Hvis man nu ikke er til så stærke madvarer kan man bruge andet end jalapenos, som gså giver smag?
Louise Dam skriver
Hej Mia
Jeg synes nu ikke de blev vildt stærke, men ellers kan du bare bruge nogle almindelige røde chilier som ikke er så stærke i det.