I dag er det Valentinsdag! Derfor kommer der her en opskrift på lækker chokoladedessert, som du kan servere for din udkårne. Chokoladefondanten er her serveret med en rigtig lækker hjemmelavet vaniljeis, som er både blød og luftig på samme tid, og så er den super nem og lave! Så der er slet ingen grund til at gå ned i Netto og købe vaniljeisen længere.
Chokolade fondant med hjemmelavet vaniljeis
Justér antal4 stk.
Ingredienser
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 100 g smør
- 50 g sukker
- 40 g (reklamelink)hvedemel
- 3 bægre pasteuriserede æggeblommer
- 1 bæger æggehvide
- lidt smør, til at smøre formene med
Sådan gør du
- Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokolade blandingen, rør godt. Tilsæt blommer & hvider & rør godt.
- 4 stk. muffins forme ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje smøres grundigt med neutral olie.
- Dejen fyldes i de smurte forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages - bag dem endelig først, lige inden de skal serveres.
- Bages ved 200 grader i 9 - 11 minutter. Bemærk af fondanternes midte skal være ubagt. Afkøles let inden de befries for form og bagepapir.
- Mine blev bagt lidt for meget desværre. Så når tiden er ved at være gået og du kigger til dem, så skal de altså være ubagt i midten når du kigger ind til dem - også selvom det ser lidt underligt ud..
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 399 kcal | Kulhydrater: 32 g | Protein: 3 g | Fedt: 31 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Ida skriver
Hej Louise
Kan man godt lave "dejen" dagen før og så lige inden servering fælde dejen i forme og bage dem i ovnen?
Louise Dam skriver
Hej Ida
Det tror jeg godt man kan - men jeg har ikke prøvet det.
Louise Dam skriver
Tak for rosen :-)
jacob skriver
Hej Louise, jeg har prøvet din opskift og det er virkelig god - Jeg har dog fundet en opskrift på isen som jeg gerne vil dele med dig ... http://xorac.dk/start/vaniljeis-med-chokoladestykker/
måske noget for dig også ? :-)