Her kan du finde min allerbedste opskrift på chokolade pavlova med flødeskum og bær, der nok er en af de desserter, der er nemmest at lave. Det er meget hurtigt at lave marengsbunden, og så kan den hurtigt pyntes med flødeskum og friske bær. Sådan en pavlova med chokolade går man aldrig galt i byen med.
Pavlova er en af de nemmeste kager at lave, og samtidig en af de kager der er nemmest at imponere dine gæster med. En pavlova er i bund og grund blot en kæmpe marengs med fyld på toppen. Den blev opfundet i New Zealand og Australien tilbage i starten af 1900-tallet. Den er originalt opkaldt efter en balletdanser, der besøgte de to lande. I Australien serverer man pavlova til jul. Den serveres ofte den 25. december og man topper den med is og frisk kiwi.
Jeg er altid vild med friske bær i mine desserter, da det bare giver et frisk pust til eksempelvis en lidt sødere dessert, som marengs godt kan være. I min opskrift på chokolade pavlova har jeg kommet pisket flødeskum på toppen, og så toppet med forskellige bær, friske ribs og lidt revet mørk chokolade. Chokolade pavlova med flødeskum og bær er virkelig en lækker sommerdessert, og den er altid et hit når jeg serverer den for gæster.
Prøv også at lave min opskrift på pavlova i mini format.
Chokolade pavlova
Ingredienser
- 6 æggehvider
- 300 g sukker
- 3 spsk (reklamelink)kakaopulver, sigtes
- 50 g (reklamelink)mørk chokolade, finthakket
- 1 tsk (reklamelink)hvidvinseddike, eller balsamico
Fyld
- ½ liter piskefløde
- 500 g jordbær
- 125 g hindbær
- 125 g blåbær
- 100 g ribs, (kan undlades)
- 2-3 spsk revet mørk chokolade, (kan undlades)
- et par mynteblade, (kan undlades)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader (alm ovn).
- Tegn en cirkel på cirka 20-25 cm i diameter på et stykke bagepapir. Læg denne side nedad på en bageplade. (Tjek eventuelt lige størrelsen på det fad du vil servere den på)
- Pisk æggehviderne stive med en elpisker eller i en røremaskine med piskeris.
- Tilføj derefter sukkeret langsomt og gradvist mens du pisker videre. Fortsæt til marengsen er stiv og skinnende.
- Sigt kakaopulveret i marengsen og vend det stille og roligt rundt med f.eks. en dejskraber.
- Tilsæt balsamico/hvidvinseddike og hakket chokolade og vend det forsigtigt rundt.
- Fordel marengsen indenfor den tegnede cirkel på bagepapiret. Udjævn sider og top lidt.
- Stil marengsen i ovnen og skru med det samme temperaturen ned til 150 grader.
- Bag marengsen i cirka 1 time og 15 minutter. Marengsen er færdig når den er sprød i kanterne og toppen men stadig lidt blød indeni.
- Lad marengsen/pavlovaen køle helt af før du pynter den, og pynt den først lige inden den skal spises - ellers bliver den blød.
- Skyl bærrene og lad dem ligge og tørre indtil du skal pynte kagen.
- Pisk fløden til en let flødeskum og fordel det ovenpå din pavlova, skær dine jordbær lidt ud, og fordel bærrene ovenpå flødeskummet og pynt med evtentuelt med lidt revet chokolade på toppen.
Video
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
En anden god sommerkage er denne mazarinkage toppet med lækre sommerbær.
Tips til opskriften
- Du behøver slet ikke at toppe den med både jordbær, hindbær, blåbær og ribs. Du kan også bare vælge nogle af dem ud og så øge mængden af det enkelte bær en smule. Hvis du er til lidt mere knas i marengsbunden, så kan du også godt tilsætte nogle finthakkede nødder f.eks. mandler eller valnødder. Så får du en mere knasende chokolade pavlova.
- Pavlova kan også laves uden chokolade. Det er faktisk den mere klassiske opskrift. Hvis du hellere vil lave en klassisk pavlova har jeg også en opskrift på det.
- Selve marengsbunden kan laves i god tid, og også dagen før den skal bruges. Vent blot med at komme flødeskum og bær på indtil den skal serveres.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Pavlova spises oftest den 25. december i Australien, hvor den toppes med is og frisk kiwi.
Du kan bruge balsamico, citronsaft eller lagereddike i stedet for.
Henning skriver
Det er en fantastisk dessert, som kan bruges hele året, nu hvor bær leverance ikke er sæson betinget. Har smagt den 'almindelige' - men denne chokolade udgave er dem mest lækre.
Blev gjort opmærksom på den af en sød veninde - tak Michelle.
Henning
Louise Dam skriver
Hej Henning
Dejligt at høre du kunne bruge opskriften. Jeg er også selv helt vild med denne variant med chokolade!
Hilsen Louise
Rikke skriver
Hej Louise. Kan man bruge citron i stedet for eddike? Jeg har set det i andre opskrifter.
Rikke skriver
Og hvis ikke, hvilken eddike bruger du så?
Louise Dam skriver
Jeg bruger bare en hvidvinseddike. Det betyder ikke så meget hvilken man bruger.
Louise Dam skriver
Jeg har ikke selv prøvet, men hvis du har set det andre steder er det sikkert rigtigt :-)
Mikkeline skriver
Hej Louise
Skal det være alm. ovn eller varmluft?
Mvh
Mikkeline
Louise Dam skriver
Jeg bruger almindelig ovn
Malene skriver
Hej Louise
Jeg skal lave Pavlova til en sommerfest i min andelsboligforening, og vi bliver ca. 21 personer.
Mit spørgsmål er om 2 stk. er nok til så mange?
Og så kan jeg ikke finde en opskrift på en stor alm. Pavlova, skal nemlig lave både den alm. og med chokolade?
Louise Dam skriver
Jeg ville nok lave 3 stk. Jeg har en opskrift på en alm. stor pavlova her: https://www.louisesmadblog.dk/pavlova-med-laktosefri-carte-dor-is-og-friske-jordbaer/
Tanja skriver
Hvis man laver halv portuon, hvor længe skal den så have i ovnen?
Louise Dam skriver
Ja, det kan du godt. Så bliver den bare lidt mindre. Jeg vil tro den skal have cirka halvdelen af tiden.
sara skriver
Hej,
hvis man laver bunden dagen før, skal den så på køl?
Louise Dam skriver
Nej, det ville jeg ikke gøre. Så tror jeg den bliver blød.
Camilla skriver
Kan den laves dagen i forvejen?
Louise Dam skriver
Hej Camilla
Ja, du kan sagtens lave bunden dagen før. Men fyldet skal først på lige inden serveringen.
Louise skriver
Det var jo sådan min skulle have set ud! ;-) Jeg må prøve igen.. Var den "klistret" i midten?
Louise skriver
Ja den var nærmest lidt brownie-agtig i midten :-)
Louise skriver
Det er ellers en dejlig sommerdessert:-)
Newyorkerbyheart skriver
Uhmm, det er alt for længe siden jeg har lavet pavlova :-)
Mange hilsner
Birthe