Her får du en skøn opskrift på lækre ispinde med chokoladeis og udenpå et dejligt chokoladeovertræk. Ligesom du kender det fra Magnums is.
Flødeispinde er så skønne. Hvem er ikke vild med en lækker Magnum is? Jeg er i hvert fald. Derfor besluttede jeg mig også for at lave mine egne hjemmelavede Magnum is. Da jeg er helt vild med chokolade og chokoladeis, så blev det selvfølgelig også til ispinde med chokoladeis og chokoladeovertræk. Det vil sige en lækker cremet chokoladeis overtrukket med mørk chokolade, som giver et skønt knæk når man sætter tænderne i den. Det var SÅ godt!
Jeg købte nogle silikoneforme i Netto, som desværre ikke er vildt gode. Pinden kommer nemlig ikke rigtig til at sidde i midten af isen, det er lidt upraktisk :-) Men jeg har hørt flere der roser silikoneformene fra Silikomart. De fås både i store på 90 ml. pr. is og i små på 37 ml. pr. is Jeg kan ikke helt se hvor store mine forme er, men jeg lavede 6 ispinde med chokolade og så var der lidt is tilbage som kom i en bøtte. Så der er is nok til omkring 8 ispinde af den størrelse jeg har lavet.
Chokoladeispinde - som Magnum
Ingredienser
- 3 dl mælk
- 3 dl piskefløde
- 1 dl sukker
- 4 æggeblommer
- 150 g (reklamelink)mørk chokolade cirka 55-60 %
Overtræk
- 200 g mørk chokolade cirka 70 %
- 2 tsk (reklamelink)kokosolie
Sådan gør du
- I en gryde varmer du mælk, fløde og chokolade op indtil chokoladen er smeltet.
- I en skål piskes sukker og æggeblommer lyst og luftigt.
- Hæld langsomt den varme chokoladeblanding i skålen med æggesnapsen. Pisk undervejs.
- Hæld det hele tilbage i gryden og varm blandingen op til den begynder at tykne.
- Køl ismassen lidt ned inden du kører den på din ismaskine. Stop inden isen er helt frossen. Den skal lige kunne hældes i formene :-). Hvis du ikke har en ismaskine kan du hælde ismassen i en bøtte og sætte den i fryseren et par timer. Rør i den undervejs. Når massen er begyndt at fryse men stadig ikke er helt fast kan du fordele den i formene.
- I de silikoneforme jeg har sætter man pinden i inden man hælder ismassen i formene.
- Sæt isene i fryseren indtil de er helt frosne. Det tager et par timer.
Overtræk
- Smelt chokoladen i mikroovnen eller over vandbad.
- Bland kokosolien i chokoladen.
- Hæld den smeltede chokolade i et højt glas, hvor ispindene kan komme ned i. Lad den køle en smule. Den må ikke være for varm når du dypper isen i det.
- Tag isene ud af fryseren én ad gangen så de ikke smelter.
- Dyp dem i den smeltede chokolade. Chokoladen størkner hurtigt så du kan eventuelt pakke dem ind i en lille cellofanpose, eller i husholdningsfilm.
- Fortsæt med at dyppe alle isene i chokolade.
Ninna skriver
Kan man bruge det til at beklæde en islagkage.
Louise Dam skriver
Der har jeg desværre ikke prøvet.
Tina skriver
Jeg har prøvet at lave en lignende is men med vanilleis med chokoladeovertræk. Vaniljeisen blev fin, men da jeg skulle dyppe isene i chokoladen gik det helt galt 🙁
Jeg tog isene op ad fryseren én ad gangen, og jeg havde ladet chokoladen køle en smule af, præcis som du skriver. Men da jeg dyppede isene i chokoladen ville chokoladen ikke hænge ordentligt fast, noget af vaniljeisen smeltede ned i chokoladen, og resultatet blev rigtig grimt 😞
Ved du, hvad det kan skyldes?
Louise Dam skriver
Blandede du også chokoladen med kokosolie? Og lod du den køle af så den ikke var for varm?
Betina //Sund lykke skriver
Nøj, chokolade med chokolade på. Og så endda med is. Jeg må vidst hellere få anskaffet mig nogle isforme, så jeg også kan lave noget lækkert is. Bliver virkelig fristet! Tak for inspirationen.
Kh. Betina
Louise Dam skriver
Dejligt du kan lide opskriften :-)