Denne her kage bliver vist en af dem der godt kan blive lavet et par gange, for hold da helt op hvor var den bare god! Kagen er dejlig blød og lækker og så er der den knasende kokos på toppen, som bare gør det hele for mig. Jeg lavede en lidt større portion end der står i opskriften, så jeg fik både en stor og en lille kage ud af det. Denne opskrift giver kun én. Kagen kan nok betegnes lidt som en chokoladedrømmekage. Så hvis du både er vild med chokoladekage, drømmekage og karamel så vil denne kage være et hit!
Du kan helt sikkert også godt lide den du ved nok kage. Den minder meget om denne her kage, men har mere kakao i toppingen.
Chokoladekage med kokos-karamel
Ingredienser
Kagedejen
- 150 g smør
- 4 æg
- 350 g sukker
- 5 spsk (reklamelink)kakaopulver
- 2 tsk (reklamelink)vaniljesukker
- 160 g (reklamelink)hvedemel
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Smelt smørret.
- Pisk æg og sukker luftigt i en stor skål.
- Tilsæt det smeltede smør til æg og sukkerblandingen.
- Bland alle de tørre ingredienser forsigtigt i dejen.
- Fordel dejen i en bageform (cirka 34 x 22 cm).
- Bag kagen i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
- Imens kagen er i ovnen laves kokostoppingen.
- Kog smør, sirup og sukker op.
- Tilsæt fløden og til sidst tilsættes kokosmelet.
- 10.Tag kagen ud af oven og kom kokostoppingen på kagen.
- 11.Bag kagen i yderligere 10 minutter ved 200 grader.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Mariane Buchhave skriver
Så lækkert, mega god dagen efter 🎂🤩
Louise Dam skriver
Skønt at høre :-)
Marie skriver
Hej Louise. Vil gerne bage kagen til mine søde kollegaer, bager du mon på varmluft eller alm. over/under varme? På forhånd mange tak!
Louise Dam skriver
Jeg bager ved alm. ovnvarme.
Dorthe skriver
Nu har jeg med stor fornøjelse bagt denne flere gange. Den er aldrig mislykkedes og er altid svampet og sprød på toppen 😊
Familieturen går til Knuthenborg imorgen og jeg spurgte familien hvad jeg skulle bage. Alle svarede chokoladedrømmekagen som vi kalder den.
Så nu er den bagt endnu engang. Og mon ikke jeg selv lige er nødt til at smage et lille stykke, når den er kølet lidt ned 😍
Louise Dam skriver
Årh hvor er det bare skønt at høre! Det kunne være jeg snart skulle bage den igen :-)
TOT skriver
Her i huset, er børnene ikke så vilde med kokos. Vi putter havregryn på i stedet - smager himmelsk :-)
Louise Dam skriver
Super god idé!
Jan Frost skriver
Hej
Er igang med af bage den chokolade kage og står den skal bage 15 min. SLET IKKE. Den har fået ca 30 min før jeg kan ligge fyldet på toppen.
Louise Dam skriver
Kan det være du har lavet kagen højere end min? og er du helt sikker på din ovn varmer 200 grader når du stiller den på det - det kan der nemlig være ret stor forskel på.
KarinaSchleemann skriver
Hej
Kan det passe at der slet ikke skal bagepulver eller natron i ???
Louise Dam skriver
Jeps, det er helt rigtigt :-)
sania skriver
Hej
Nu skulle jeg til at gå igang med at lave denne kage men ser at jeg kun har to æg (store). Tror du at det kan gå?
Louise Dam skriver
Ja, mon ikke det kan lade sig gøre. Måske du skal tilsætte lidt mere smør f.eks.
Michelle skriver
Hej Louise,
Jeg har aldrig bagt en kage hvor det er gået så galt som denne, og jeg har bagt rigtig meget.
Der står at fyldet skal på efter at den har bagt lidt over halvdelen af den samlede bagetid, det fungerede slet ikke fyldet sank til bunds og kunne slet ikke smøres ud.
Det fyld der havde placerede sig rigtigt smagte ikke godt, sådan nærmest syntetisk.
Det undre mig egentlig også at der slet ikke skal hævemiddel i.
Jeg tror at den får et ordenlig skud romessens og bliver forvandlet til romkugler i dag:)
Elles en fin blog, med gode idéer og gode billeder.
Mvh
Michelle.
Louise Dam skriver
Hej Michelle
Det var da ærgerligt. Jeg har lavet kagen flere gange og alle gange har den været et hit. Måske varmer din ovn ikke ligeså meget som min så den skulle have længere tid inden fyldet kom på? Men ja, ellers må du lave romkugler af den. Det jo også rigtig godt! :-)
Gitte skriver
Hej
Jeg skal bage denne kage i en alm. bradepande. Tror du jeg skal doble op eller kun lave en halv gang mere end det der står i opskriften?
Jeg har også tænkt på om man evt. kan komme noget smeltet chokolade i kagedejen, uden den bliver for tung og klistret?
Louise Dam skriver
Jeg tror du skal lave dobbelt portion til en hel bradepande. Tror helt sikkert det kunne være godt med chokolade i dejen, men måske bare hakket chokolade?
sadia skriver
Kagen smager rigtig godt. Virkelig god opskrift. Jeg lavede godt nok kun den halve portion, men den var væk på no time. Virkelig godt blog:D Tak:D
Louise Dam skriver
Dejligt at høre, jeg er også helt vild med den! :-)
Fie skriver
Prøv lige og spørg om den ser lækker ud! :)
Louise Dam skriver
Det tror jeg godt jeg kender svaret på så :-)
Mette S Iversen skriver
Holdt da fast det ser godt ud! Prøv evt den chokoladekage de har på http://www.nem-opskrift.dk/ også, og så tilføj glasur + kokos.. det er super mums :)
Louise Dam skriver
Hej Mette,
Det lyder heller ikke dårligt. Det kan være jeg prøver det en dag.