Jeg elsker ALT med chokolade. Jeg kan slet ikke få nok af chokolade. Skal jeg vælge en dessert på en restaurant bliver det 99 % af gangene noget med chokolade :-) Chokolademousse er én af de desserter jeg synes er helt vildt lækker! Den er smart at lave når man får gæster, da den kan laves klar dagen før. Her har jeg lavet en super lækker chokolademousse med Baileys,
Opskriften er udviklet af den søde og dygtige Frederikke i samarbejde med Baileys. Chokolademoussen er lavet med den nye Baileys variant med salted caramel. Den er helt vildt lækker både blot til at drikke, men også til brug i desserter.
Læs også: Nem chokolademousse | Chokoladetrøfler med Baileys | Fyldte chokolader med Baileys
Denne chokolademousse med Baileys er perfekt til når du får gæster. Den er pyntet med en letpisket flødeskum og nogle flotte karamelpopcorn, hvor der også er lidt Baileys Salted Caramel i. Alt i alt er det både en virkelig smagfuld og samtidig flot dessert!
Chokolademousse med Baileys Salted Caramel
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Elpisker
- (reklamelink)Lille gryde
- (reklamelink)Glas til servering
Ingredienser
Chokolademousse
- ½ dl Baileys Salted Caramel
- 250 g (reklamelink)mørk chokolade, cirka
- 8 æggeblommer
- 50 g (reklamelink)flormelis
- 5 dl piskefløde
Karamelpopcorn
- 2 spsk. Baileys Salted Caramel
- 1 dl sukker, (85 g)
- 20 g smør, koldt og skåret i tern
- 1 lille tsk. natron
- 50 g poppede popcorn
Derudover
- 2 dl piskefløde
Sådan gør du
Chokolademousse
- Smelt chokoladen i en skål over vandbad, den må ikke blive for varm.
- Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
- Hæld den smeltede chokolade i æggesnapsen i en tynd stråle, imens der piskes ved lav hastighed.
- Tilsæt din Baileys Salted Caramel.
- Pisk herefter fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen så du beholder så meget luftighed som muligt i moussen.
- Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.
Karamelpopcorn
- Smelt sukkeret i en tykbundet gryde (popcornene skal kunne være i den). Rør i gryden undervejs med en træske, så sukkeret ikke brænder på.
- Når alt sukkeret er smeltet og er blevet til en gylden karamel, tilsætter du smørret lidt ad gangen og rører rundt, til det er smeltet.
- Tag gryden af varmen, tilsæt Baileys Salted Caramel og rør rundt.
- Tilsæt herefter natron, imens du rører i gryden.
- Vend popcornene hurtigt ned i karamellen, og hæld dem ud på et stykke bagepapir. Lad popcornene køle af, og hak eller bræk dem fra hinanden.
Servering
- Pisk fløden til flødeskum.
- Lige inden servering pynter du dine glas med chokolademousse med flødeskum og karamelpopcorn.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Om Baileys
Baileys er verdens første flødelikør og får sin silkeagtige smag af fløde, irsk whisky, kakao og vanilje.
Den har vundet flere medaljer end nogen af sine konkurrenter i de prestigefyldte San Francisco World Spirits Awards. Baileys er også verdens bedst sælgende likør med et salg på over 82 millioner flasker verden over hvert år.
Om Baileys Salted Caramel
Baileys teamet har netop lanceret den nye Salted Caramel-smag, som fremadrettet vil være en fast del af Baileys-familien. Og timingen kunne næsten ikke være bedre i forhold til de hyggelige vinteraftener, vi nu går i møde.
Den silkebløde Baileys Original Irish Cream er blevet blandet sammen med smagfuld karamel, som er tilsat en smule salt, der giver en lækker og uimodståelig smag.
Venterpaavinblog skriver
Uh, og så med kulsort, kvali kaffe til 💞!
Louise Dam skriver
Ja, kaffe, chokolade og Baileys - så kan det vist ikke gå helt galt :-)
Piskeriset skriver
Den ser godt nok uartig ud - meget indbydende :D
Louise Dam skriver
Meget uartig! :o)