Denne dessert er helt perfekt at servere for sine gæster. Desserten består af en chokolade/nøddebund og ovenpå den kommer der en lækker chokolademousse. Det er den helt perfekte dessert hvis man er vild med chokolade som jeg er :-) Derudover er desserten specielt god at lave når du skal have gæster, da du nemt kan lave det hele dagen før. Du kan endda også bage bunden et par dage før - og eventuelt også fryse bunden så du bare skal tø den op og lave chokolademoussen, som skal ovenpå.
Chokolademousse med nøddebund
Justér antal4 personer
Ingredienser
- Bunden
- 1 æg
- 3 spsk. sukker
- 2 spsk. (reklamelink)hvedemel
- 2 spsk. (reklamelink)kakaopulver
- 1 spsk. (reklamelink)kartoffelmel
- ¼ tsk. (reklamelink)bagepulver
- 25 g hakkede hasselnødder
- smør til formen
Mousse og pynt
- 200 g (reklamelink)mørk chokolade, circa 50 %
- 4 æggeblommer, 2 bægre pasteuriserede
- 3 æggehvider, 2 bægre pasteuriserede
- 50 g sigtet flormelis
- Hindbær til pynt + eventuelt chokoladespåner
Sådan gør du
Bunden
- Pisk æg og sukker luftigt.
- Sigt mel, kakao, kartoffelmel og bagepulver ned i skålen, og vend det i æggemassen.
- Rør de hakkede hasselnødder i dejen, og fyld den i en smurt bageform med bagepapir. (Du vælger selv om du vil bage den i en springform eller en firkantet form.
- Bag kagen ved 200 grader i cirka 8 minutter. Lad den køle helt af.
Moussen
- Smelt chokoladen over et vandbad.
- Rør æggeblommerne i chokolademassen.
- Vask piskeriset omhyggeligt, pisk hviderne stive sammen med flormelis, og vend dem i chokolademassen.
- Hæld chokolademoussen over bunden, mens bunden stadig ligger i formen, og stil desserten på køl til næste dag. Skær den i portionsstykker og pynt med hindbær eller måske lidt chokoladespåner.
Noter
Opskriften er fundet på hendes verden.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 person | Kalorier: 494 kcal | Kulhydrater: 53 g | Protein: 12 g | Fedt: 31 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Christina skriver
Den ser bare så MUMF ud. Skal måske prøves, hvis man kunne skifte kartoffel mel ud med noget andet?... Fortsat god bage lyst derude.
Louise Dam skriver
Hej Christina
Jeg tror sagtens det kan skiftes ud med hvedemel.
Anonymous skriver
Den smager SÅ godt :)
Annesette skriver
Ser virkelig lækkert ud! Den må prøves :D
Hottie von Dottie skriver
Oh my... Det ser endda ud til at JEG kan spise den kage, når jeg nu er mælkeallergiker. Alle chokolademusser jeg møder på min vej, er altid med fløde! Men det er denne ikke - hvor dejligt. Den er hermed bogmærket! :-)
Louise skriver
Tak for alle jeres fine ord. I må helt sikkert prøve denne opskriften, den smagte skønt og så var den ret nem og hurtig at lave :-)
Bianca skriver
Mums hvor ser det lækkert ud! Og sikke da en skøn kombi. Den må prøves af en dag.
Hanne's verden skriver
Sikke en fristelse ... elsker chokolademousse og skøn kombination med en nøddebund. Den må jeg have bogmærket til en gang, hvor vi skal bruge en lækker dessert.