Chokoladetrøfler er noget af det nemmeste at lave og så smager de simpelthen så godt! Man skal kun bruge 3 ingredienser; chokolade, piskefløde og kakaopulver. Udover at de er nemme at lave og smager godt, så er de også ret så fine at se på. De ville være helt perfekte at bruge som en lille værtindegave eller lignende. Læg et par chokoladetrøfler i en lille pose af cellofan og luk med et fint bånd. Så er der ikke et øje tørt :-)
Hvis I læser BT, så er jeg at finde i avisen i dag søndag. Jeg glæder mig selv meget til at læse det - og håber da også der er et par stykker af jer der ser det. Der er faktisk også blevet lavet en lille video, som kommer til at ligge på bt.dk. Der var fotograf på besøg hjemme hos os som tog billeder og video imens jeg lavede mad - så hele vores køkken blev næsten omdannet til et fotostudie. Det var så sjovt at prøve :-)
Prøv også at lav mine lækre chokoladekugler med Baileys og karamel.
Chokoladetrøfler
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Lille gryde
- (reklamelink)Tallerken
Ingredienser
- 250 g (reklamelink)mørk chokolade, over 50 %
- 2 dl piskefløde
- 2 spsk (reklamelink)kakaopulver
Sådan gør du
- Opvarm piskefløden i en gryde, sluk for kogepladen og smelt chokoladen i fløden.
- Når chokoladen er helt smeltet hældes fløde/chokoladeblandingen i en skål som sættes i køleskabet indtil blandingen har sat sig. Det tager et par timer.
- Tag skålen ud af køleskabet og brug en ske eller et parisiennejern til at forme kugler med. Rul kuglerne i håndfladerne til de er helt runde. Hvis det er for svært sætter du dem på køl inden du begynder at rulle.
- Hæld kakaopulver op på en tallerken og rul chokoladetrøflerne i kakaopulveret. Sæt de færdige chokoladetrøfler på en tallerken og opbevar dem i køleskabet indtil de skal spises.
Louise skriver
Jeg har lavet dem adskillige gange, og jeg elsker dem. Jeg har dem altid på frys, så har jeg altid lækre chokoladekugler når der kommer gæster.
Men konsistensen på mine er ikke som du beskriver. De blir dvaskede når de har ligget en halv time ca. Jeg har brugt alm. mørk kogechokolade. Kan være den er for billig..
Louise Dam skriver
Hvor smart altid lige at have dem i fryseren! Jeg har lige opdateret opskriften med lidt mere chokolade, da der indimellem er nogle der har samme problem. Det er muligt det kommer an på hvilken chokolade man bruger.
Charlotte skriver
Hej! Jeg har lavet dem, og nogle hældte jeg i små forme og resten lod jeg blive i skålen (som du skriver). Nu efter et lille døgn i køleskabet har dem i formene slet ikke sat sig (heller ikke efter en nat i fryseren..). Og det i skålen er det kun midten som er fast, hele vejen rundt i kanten er det stadig blødt.. mon du har oplevet det? Eller har et bud på hvad jeg har gjort forkert? 😅
Louise Dam skriver
Det lyder meget mærkeligt. Det har jeg ikke prøvet før desværre. Her lavet dem flere gange uden nogle problemer.
Ulla skriver
Holder de formen når de trilles til kugler ? Har prøvet en opskrift med glukose i nemlig, og de blev bløde og klistrede :(
Louise Dam skriver
Ja, det har de gjort de gange jeg har lavet dem :-)
Jasper skriver
Mums!! Tak for inspiration, smager virkelig godt ;)
Louise Dam skriver
Dejligt at høre :-)
Bettina skriver
De er simpelthen bare sååå lækkere. Smovs 😋
Louise Dam skriver
Godt at høre :-)
Emilie Nielsen skriver
Hvor mange grader skal fløden værre før man kan putte chokolade i
Louise Dam skriver
Det ved jeg faktisk ikke. Men bare inden fløden koger tror jeg. Det har jeg ikke lige tænkt over :-)
Ditte skriver
Tak for inspiration til julens godter 😊 Har lige lavet dine karameller i mikroovn. Spørgsmål: Har du prøver at lave disse i mikroovn? Tænker det burdé kunne lade sig gøre at varme fløde og chokolade i mikro?
Louise Dam skriver
Det har jeg ikke prøvet. Jeg tror nu godt man kan - bare du opvarmer det meget forsigtigt.
Cathrine Rinnæs skriver
Det lyder super nemt og lækkert! Tror de skal laves som konfekt her til jul :-D
Louise Dam skriver
Ja, gør endelig det! Har selv lige lavet en portion den anden dag :-)
Betina Buono skriver
Kan de færdige trøfler fryses?
Louise Dam skriver
Det har jeg desværre ikke prøvet,så det er jeg ikke klar over om man kan.
Anja skriver
Hvilke slags kakaopulver bruger du?
Louise Dam skriver
En helt almindelig usødet kakaopulver. Det kan købes i alle almindelige dagligvarebutikker.
Anja skriver
Den kakaopulver du bruger er det bare det som man plejer at anvende i bageværker? Bliver lidt forvirret når der står kakaopulver, frem for kakao :-P
Louise Dam skriver
Ja, det er bare den helt almindelige bagekakao.
AnneG skriver
Hej Louise
jeg har prøvet at lave disse trøfler, men uden held. konsistensen vil ikke blive fast - hvilken choklade bruger du?
mh Anne Grethe
Louise Dam skriver
Øv, hvor ærgerligt. Jeg bruger ikke nogen bestemt chokolade. Bare en ganske almindelig mørk chokolade.
Hannelisa Thomsen skriver
Man kan også med stor succes komme en smule fintrevet
appelsinskræl + Cointreu (ved ikke om det er rigtig stavet) i
og det smager pragtfuldt.
Louise Dam skriver
Mums, det lyder helt sikkert også lækkert!
Andreas skriver
kan man godt bruge lyschokolade istedet eller måske hvid??
Louise Dam skriver
Hej Andreas
Det tror jeg sagtens du kan :-)
Natacha skriver
De ser super lækre ud! Skal helt sikkert prøves! :-)
Kan man godt smide chokoladen i fryseren i stedet for køleskabet, så det måske går hurtigere med at få den fast?
Louise Dam skriver
Hej Natacha
Det tror jeg sagtens du kan - så kan du jo også spise dem meget hurtigere :-)
Lea skriver
Jeg er lidt ny inden for området, så jeg er lidt i tvivl, når du skriver, at man skal smelte chokoladen i fløden? altså skal man bare varme fløden godt op i en gryde og så putte chokoladen direkte i? :)
På forhånd tak :)
Louise Dam skriver
Hej Lea
Det er nemlig helt rigtigt. Du varmer bare piskefløden op og så brækker du chokoladen i mindre stykker og lægger ned i fløden. Rør rundt til alt chokoladen er smeltet.
Maja skriver
Puh ha. Det er da noget, der kan gøre en lækkersulten sådan en tirsdag eftermiddag :)
Sara skriver
Wow, hvor nemt! Det skal jeg altså prøve, sådan virkelig! Lyder vildt lækkert og lige til :D
- Sara // http://www.sarasskab.blogspot.dk
Louise Dam skriver
Ja det må du endelig. De smager så godt!
Louise skriver
Uhmmm....hvor længe kan de holde i køleskab?
Louise Dam skriver
Hej Louise
Jeg vil tro de kan holde sig i omkring 1-2 uger i køleskabet.
Ann Weiss skriver
Lækkert - det skal prøves.
Hvor længe kan de holde sig når der nu er fløde i??
Louise Dam skriver
Hej Ann
Jeg vil tro de kan holde sig i omkring 1-2 uger i køleskabet.
Ann Weiss skriver
Tak :) - Så skal jeg ikke lave alt for mange af gangen :D