En syrlig citron cheesecake smager bare så skønt! Her er de pyntet med påskeæg fordi den blev serveret som en påske cheesecake til årets påskefrokost, men den kan serveres hele året rundt. Er du vild med citronfromage og cheesecake så er denne opskrift op cheesecake med citron helt sikker noget for dig!
Når jeg får gæster er det helt fantastisk at lave en dessert, der stort set bare kan sættes på bordet. Og det kan man med en cheesecake. Denne citron cheesecake blev som fortalt serveret som en påske cheesecake til påskefrokosten, og det eneste jeg gjorde inden servering var at pynte med de små fine farvede marcipan påskeæg.
Opskriften på citron cheesecake minder om min opskrift på hindbær cheesecake. Her er der blot tilsæt en masse citronsaft og citronskal til både selve ostecremen og til den gule gelé. Bunden er en helt klassisk kiksebund, som er super nem og hurtig at lave med digestive kiks.
Tips til cheesecake
Kageplast: Du får en meget flottere og skarpere kant på din cheesecake, hvis du bruger (reklamelink)kageplast.
Springform: Jeg bruger en (reklamelink)springform på 22 cm til denne kage.
Husblas: Når du arbejder med husblas er det vigtigt det bliver varmet op og du sørger for det smelter helt. Derudover er det vigtigt det køler ned inden det blandes med resten af kagen.
Smag til: Denne cheesecake er med citron og jeg synes den har en perfekt balance mellem sød og syrlig. Men smag gerne på din ostecreme og se om du synes den enten skal have mere flormelis eller mere citron.
Hviletid: Hviletiden skal overholdes så kagen når at sætte sig helt. Det er vigtigt for et godt resultat. Jeg kan godt lidt at lave den dagen før den skal serveres og så blot komme geléen på samme dag den skal serveres om morgenen.
Gelé: Når geléen skal på kagen er det meget vigtigt den er kølet HELT ned ellers vil den smelte toppen af din ostecreme og det vil flyde sammen og ikke se pænt ud. Den vil dog helt sikkert stadig smage skønt.
Farve til gelé: I geléen har jeg tilsat farve for at den blev så fin gul som muligt. Til det anvender jeg (reklamelink)gul pastafarve.
Pynt: Pynt din cheesecake ligesom du ønsker. Til påske kan du pynte med små farvede påskeæg f.eks. Men det er også super fint med lidt spiselige blomster og lidt hakket hvid chokolade f.eks. Men her er det kun fantasien der sætter grænser.
Cheesecake med citron og hvid chokolade
Udstyr (reklamelink)
- Springform 22 cm
- (reklamelink)Kageplast
Ingredienser
Bund
- 115 g smør
- 225 g (reklamelink)digestive kiks
Ostecreme
- 100 g (reklamelink)hvid chokolade
- 5 blade (reklamelink)husblas
- 300 g flødeost
- 3 dl piskefløde
- 175 g (reklamelink)flormelis
- 1 (reklamelink)vaniljestang
- 3 økologiske citroner, saft + skal
- 150 g creme fraiche 18 %
Citrongelé
- 5 blade (reklamelink)husblas
- 2 citroner, saft
- 150 g sukker
- 1,5 dl vand
- gul pastafarve
Derudover
- pynt - f.eks. påskeæg til påske
Sådan gør du
Bund
- Smuldr/knus kiksene. Du kan f.eks. bruge en foodprocessor til formålet.
- Smelt smørret.
- Bland smeltet smør og de knuste kiks sammen til en ensartet masse.
- Løsn bunden af springformen og læg et stykke bagepapir i bunden, som sættes fast med ringen på springformen. Klip det overskydende bagepapir af.
- Sæt kageplast rundt i indersiden af springformen. Brug evt. et lille stykke tape til at lukke enden af kageplasten. Du finder størrelsen på kageplasten ved lige at sætte den omkring ydersiden på springformen og så skal den lige lave et lille overlap. Så skulle den gerne passe perfekt ned i formen.
- Pres nu smør/kikseblandingen ud i bunden af formen så du får en ensartet kiksebund. Brug eventuelt bunden af et glas til dette.
- Sæt bunden i køleskabet.
Ostecreme
- Udblød husblasen i koldt vand efter anvisning på pakken. Normalt omkring 5-10 minutter.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Stille og roligt. Lad den herefter stå og køle lidt ned imens du går videre.
- Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt flormelis så de ikke klumper sammen. Se evt. min guide til at flække en vaniljestang.
- Pisk flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljekorn, revet citronskal og det meste af citronsaften (gem lidt til næste step) de sammen i en skål. Når det er sammenhængende tilsætter du stille og roligt den smeltede afkølede chokolade imens du pisker.
- Opvarm den gemte citronsaft i en lille gryde. Tag gryden af varmen.
- Tag husblasen op af vandet og klem overskydende vand ud af den.
- Læg husblasen i den lune citronsaft og rør godt rundt til den er helt smeltet.
- Hæld det i en lille skål og lad det afkøle i cirka 10 minutter.
- Pisk først cirka 1 spsk af ostecremen i skålen med citronsaft og husblas og derefter piskes 1 spsk til i.
- Hæld så blandingen over i resten af ostecremen i en tynd stråle mens du rører konstant så det bliver godt fordelt i hele cremen.
- Pisk fløden til en let bløde skum. Den må endelig ikke piskes for meget.
- Vend flødeskummen forsigtigt i ostecremen ad to omgange.
- Fordel den færdige ostecreme på kiksebunden i springformen og glat den godt ud på toppen. Sæt kagen i køleskabet i minimum 4 timer, men gerne natten over.
Citrongelé
- Udblød husblasen i koldt vand efter anvisning på pakken. Normalt omkring 5-10 minutter.
- Bland vand, siet citronsaft, og sukker sammen i en gryde og varm op i 2-3 minutter. Tag den af varmen.
- Klem husblasen fri for vand og rør den ud i den varme væske.
- Kom pastafarve i væsken indtil du er tilfreds med farven.
- Lad væsken afkøle helt men uden den begynder at sætte sig. Det er meget vigtigt, da den ellers vil smelte din kage når den kommer på.
- Hæld geléen forsigtigt over den kolde cheesecake. Hæld f.eks. mod bagsiden af en stor ske for ikke at lave et hul hvor saften rammer.
- Sæt kagen på køl i cirka 2 timer.
Pynt
- Lige inden servering pynter du kagen. Jeg pyntede med små farvede marcipanæg fordi det var påske. Man du kan også pynte med hakket hvid chokolade, små spiselige blomster eller andet fint.
Comments
No Comments