Her kan du finde min bedste opskrift på citronfromage, Det er en virkelig lækker dessert, som med garanti vil være et hit hos dine gæster.
Denne opskrift på citronfromage er bare sindsyg lækker! Opskriften er oprindeligt fra Meyers Madhus, hvor jeg var til et teambuilding arrangement og lave lækker mad i hold. Det var forresten en virkelig sjov oplevelse og kan helt sikkert anbefales.
Vi lavede så denne super lækre citronfromage som blev serveret på en ny måde med en rugbrødstuille, crunchy valnøddekrokrant, drænet yoghurt og en meget lækker citronmelissesukker. Denne skønne dessert måtte jeg så lige prøve at lave igen - og den var stadig virkelig skøn og frisk!
Prøv også disse opskrifter:
Lemon curd | Kiksekage | Cheesecake med hindbærgele
Det er jo egentlig en klassiker at servere det for sine gæster - det var det i hvert fald tilbage i 80'erne! I denne her udgave er den dog piftet lidt op med en lækker topping. Hvis du bare gerne vil have en helt klassisk fromage, så kan du godt bare gå direkte til opskriften på citronfromage og undlade resten.
Citronfromage med rugbrødstuille, valnøddecrocant, drænet yoghurt og citronmelissesukker
Ingredienser
Citronfromage
- 200 g (reklamelink)rørsukker
- Korn fra 1 vaniljestang
- Fintreven skal af to citroner
- 6 pasteuriseret hele æg
- 4 dl piskefløde
- 6 blade husblas udblødt i vand
- Saft af 4 citroner
Rugbrødstuille
Valnøddecrocant
Citronmelissesukker
- ½ dl citronmelisse
- ½ dl sukker
- Pynt
- 1 dl drænet yoghurt
Sådan gør du
Citronfromage
- Pisk vaniljekornene sammen med rørsukker, citronskal og de hele æg. Pisk blandingen indtil den er hvid og luftig.
- Pisk nu fløden til en let skum.
- Udblød husblassen i vand (følg fremgangsmåden på pakken).
- Hæld citronsaften i en gryde og varm det op. Smelt den udblødte husblas i den lune citronsaft.
- Hæld citronsaften med den smeltede husblas i en tynd stråle i æggemassen under konstant piskning.
- Vend derefter flødeskummen i fromagen og fordel den i 6 dybe tallerkener. Stil dem på køl indtil servering.
Rugbrødstuille
- Smør, sukker, honning, mel og rugbrød æltes sammen.
- Massen rulles tyndt ud mellem to stykker bagepapir.
- Det øverste bagepapir fjernes og tuillen ligges over på en bageplade og bages let gylden ved 150 grader. Det tager cirka 30-45 minutter. Men hold øje med den undervejs.
- Afkøl tuillen. Herefter kan den brækkes ud i rustikke stykker.
Valnøddekrokant
- Kom flormelis, smør og honning i en gryde. Sæt det over varmen og rør rundt i det, når det er blevet gyldenbrunt tages det fra varmen og de hakkede valnødder røres i.
- Hæld massen ud på et stykke bagepapir, læg et andet stykke ovenpå, og rul massen ud.
- Bages i cirka 10-15 minutter ved 160 grader. Tag krokanten ud af ovnen og afkøl den helt.
- Ved servering knuses eller grofthakkes krokanten.
Ved servering
- Kør sukker og citronmelisse til et grønt sukker på en foodprocessor/minihakker.
- Anret krokant, rugbrødstuille, og drænet yoghurt ovenpå citronfromagen og drys til sidst med citronmelissesukker.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Citronfromage uden husblas eller fløde
Jeg bliver nogle gange spurgt, om man kan lave denne citronfromage uden husblas eller en citronfromage uden fløde, og det er ikke noget, som jeg har prøvet. I denne her opskrift er husblassen en vigtig del af det, da den er med til at gøre citronfromagen stiv, så den ikke er helt blød og flydende.
Du kan derfor ikke undvære det og lave en citronfromage uden husblas. Hvis du gerne vil undgå det, fordi at du ikke er tryg ved at bruge det, så er det virkelig enkelt. Du ligger det blot i blød efter anvisning, vrider vandet fra og kommer det i den lune citronsaft.
💭 Spørgsmål og svar til opskriften
Citronfromage kan fryses ned og kan holde sig et par uger på frys.
Citronfromage kan holde sig cirka 3 dage i køleskabet.
En god frisk dessertvin til passer rigtig godt til citronfromage.
Din fromage kan klumpe, hvis du ikke får opløst din husblas ordenligt.
Anne skriver
Kan man bage tuillen med luftovn, så man kan have to plader inde samtidig? ☺️
Louise Dam skriver
Hej Anne, det tror jeg godt du kan. Hvis den nederste ikke får helt nok kan du lige sætte den op til sidst og give den lidt ekstra. God fornøjelse 😊
charlotte skriver
hejsa jeg har tænkt mig at lave denne ret til min mini svende prøve det drænet yougurt er det a38 du drener ved start glæder mig eller til at prøve rette af mvh charlotte
Louise Dam skriver
Du kan også bruge en naturel yoghurt, eller du kan vælge at bruge f.eks. skyr eller græsk yoghurt, som allerede har en tyk konsistens i forvejen og ikke skal drænes. God fornøjelse :-)