En lækker og nem opskrift på den sprøde kålsalat coleslaw (cole slaw). En hjemmelavet coleslaw smager laves med hvidkål eller spidskål, og gulerødder. En dressing til coleslaw er meget nem at røre sammen, og så skal du bare snitte og rive kål og gulerødder fint og blande det sammen.
Hjemmelavet coleslaw
Coleslaw er en salat der består af gulerødder, kål og en cremet dressing. Jeg har brugt hvidkål i min opskrift på coleslaw, men du kan sagtens skifte hvidkålen ud med spidskål i din coleslaw. Coleslaw bruges meget om sommeren. Salaten er nemlig helt perfekt til grillmad!
Den sprøde salat er helt perfekt til en burger med pulled pork - de to ting passer altså bare sammen! Men ellers er det også noget man ofte spiser sammen med f.eks. spareribs.
Læs også: Rødkålsslaw - Coleslaw med rødkål | Pulled Pork - serveret i burgerbolle med coleslaw og BBQ-sauce | Briocheboller
Dressing til coleslaw
Cole slaw har godt af at stå og trække i køleskabet nogle timer. Når den får lov til det udvikler smagen sig i dressingen bedre og kål og gulerødder bliver lidt mere møre i det, men beholder stadig deres sprødhed.
En Coleslaw dressing er baseret på creme fraiche og mayonnaise, der giver den noget fedme. Og så er der både tilsat noget syre og noget sødme så den bliver godt afbalanceret. I den klassiske opskrift bruger man hvidkål. Måske fordi hvidkål er billigt. Men faktisk er det mindst ligeså godt - hvis ikke bedre at lave sin coleslaw med spidskål. Så det må du endelig prøve!
Coleslaw
Ingredienser
- ¼ stort hvidkål, ca. 300 g (eller spidskål)
- 4 gulerødder, ca. 200 g
- 1 ½ dl creme fraiche 18 %, du kan også bruge græsk yoghurt
- 1 spsk mayonnaise
- 2 tsk sukker
- 1-1 ½ spsk (reklamelink)hvid balsamico, æblecidereddike eller hvidvinseddike kan også bruges
- salt & peber
Sådan gør du
- Bland en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sukker, balsamico og salt og peber.
- Snit hvidkålen så fint du kan og riv gulerødderne groft.
- Bland det hele godt sammen og brug gerne dine hænder til at massere dressingen godt ind i hvidkålen, så den også bliver blødgjort lidt. Lad den gerne stå og trække i køleskabet minimum 1 time inden servering.
Noter
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Tip til opskriften!
- Sørg for at massere dressingen godt ind i hvidkålen, så bliver hvidkålen lidt blødere.
- Det er helt klart bedst at lade salaten stå og trække lidt tid så smagen kan nå at udvikle sig.
Spørgsmål og svar til opskriften
Ja, det er f.eks. også lækkert at bruge spidskål til opskriften. Derudover har jeg også lavet det med rødkål. Den opskrift kan du se lige her.
Ja, gør endelig det! Den bliver kun bedre af at få lov til at stå og trække i noget tid.
Salaten er helt perfekt til pulled pork, spareribs, porchetta eller bare til grillmaden. Det er en rigtig sommersalat.
Denne her opskrift er til to personer, hvor det bliver spist sammen med eksempelvis pulled pork i en burger. Du kan derfor gange op, hvis I er flere.
Det er en slags kålsalat, der bliver vendt i en lækker dressing.
Man kan spise det som tilbehør til mange ting, men herhjemme kommer vi det ofte i en pulled pork burger.
Det er faktisk en oversættelse af det hollandske ord 'koolsla' der oversat betyder kålsalat.
Mogens skriver
Angående gulerødder, er det godt eller groft der skal stå?
Louise Dam skriver
Hej Mogens
Der skulle stå groft. Det får jeg lige rettet :-)
Hilsen Louise
Anita skriver
Har lige lavet pulled pork med din coleslaw opskrift, vrikelig lækker. Dog havde vi ikke fromage frais, men brugte skyr i stedet for, det fungerede også godt...
Har i øvrigt linket til din blog i mit indlæg om savannah aftenen :)
Louise Dam skriver
Hej Anita
Godt du kunne bruge opskriften. Man kan sikkert både bruge skyr, fromage frais, græsk yoghurt osv. til opskriften.
Anne Cohn skriver
Hej Louise, tricket med coleslaw er, at man skal vride, trykke, ja faktisk mase kålen og gulerødderne i dressingen, altså virkelig ælte det sammen. Så bliver coleslawen helt fantastisk. Jeg bruger for øvrigt altid græsk yoghurt, sukker, salt og peber samt masser af krydderurter (dild, persille, purløg).
louiogbearnaisen skriver
YUM! Pulled pork og coleslaw går man aldrig galt i byen med - det er bare det bedste :D Herhjemme bliver coleslaw altid med lækre danske spidskål om sommeren og et lille nip spidskommen, det er godt :)
Louise Dam skriver
Jeg må da også lige få det afprøvet med spidskål. Og ja, det er da bare vildt lækkert!
Angelina skriver
Hej. Spidskål er lettere at arbejde med. Ikke så hårdt at skære i. Den bruger jeg selv.
Louise Dam skriver
Det gør jeg også selv nogle gange :-)