Disse cookies med chokolade og nødder er super sprøde og lækre. De er temmelig nemme at bikse sammen og så kan de spises året rundt. Jeg lavede dem til jul, som de også passede super godt til. De holder sig fint sprøde i mange dage, hvis du opbevarer dem i en kagedåse, eller en anden tætlukket bøtte/glas.
Disse kager er sådan nogle som både børn og voksne er vilde med. Hvis du ikke lige har hasselnødder er jeg sikker på at man også sagtens kan bruge andre nødder. F.eks. mandler.
Cookies med chokolade og nødder
Justér antal32 stk.
Ingredienser
- 100 g sukker
- 100 g brun farin
- 125 g blødt smør
- 1 æg
- 135 g (reklamelink)hvedemel
- 1 knivspids salt
- 1 knivspids natron
- kornene fra 1 vaniljestang eller ½ tsk vaniljepulver
- 100 g (reklamelink)mørk chokolade
- 100 g (reklamelink)hasselnødder
Sådan gør du
- Rør sukker, brun farin og blødt smør sammen i en skål.
- Tilsæt ægget og rør det hele godt sammen.
- I en anden skål blander du mel, salt, natron og vanilje.
- Bland nu de tørre ingredienser sammen med de våde og rør det til en homogen dej.
- Hak nødder og chokolade groft og bland det i dejen.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og sæt 1 tsk dej af til hver cookie. Sørg for godt med mellemrum imellem hver cookie, da de flyder meget ud.
- Bag dem i ovnen ved 200 grader i cirka 10 minutter.
- Tag kagerne ud af ovnen og lad dem køle af inden du opbevarer dem i en lufttæt beholder.
Noter
Opskriften er fundet her.
Næringsindhold (OBS! Kun vejledende)
Servering: 1 stk. | Kalorier: 105 kcal | Kulhydrater: 11 g | Protein: 1 g | Fedt: 7 g
Har du prøvet denne opskrift?Nævn @louisesmadblog eller tag #louisesmadblog!
Skrevet af: Louise Dam[show_post_categories show="tag"]Kategori: [show_post_categories show="category"]
Jeff skriver
Hej Louise
Havde ikke hasselnødder, så jeg brugte blandede cashewnødder og paranødder. Smager perfekt. 😄
Louise Dam skriver
Det lyder også super lækkert!
Sarah skriver
Hej,
Jeg står og skal lave omkring 80 cookies.
Kan jeg fryse dejen ned og så tage den op og skære i stykker og så i ovnen eller? :)
Louise Dam skriver
Jeg har ikke prøvet med disse, men har gjort det med andre cookies, og det fungerede fint.
Louise skriver
Mega gode!!.... bagte dem for 3. gang og brugte 82% chokolade... dårlig idé!! De faldte helt fra hinanden. 70 % chokolade dur!!!😊
Maiken skriver
Hej Louise :-) sikke lækre småkager, lige min type ... skal bare lige have forkølelsen overstået, så skal jeg i gang med at bage en stor portion :-) God 2. juledag. Kh Maiken
Louise Dam skriver
Hej Maiken
Det lyder godt, rigtig god bedring! Og også god 2. juledag til dig :-)
Hilsen Louise