Crème brûlée eller creme brulee, som mange også kalder den, er en flødebaseret vanliljecreme som bages i vandbad i ovnen. Inden servering drysses desserten med sukker og den karamelliseres med en gasbrænder eller ved flambering.
Prøv også disse opskrifter:
Gateau Marcel chokoladekage | Brombærbomber i hvid chokoladeskal | Chokolademousse
Crème brûlée er faktisk en ret enkelt dessert, men alligevel så vækker den tit stor begejstring og det er nemt at imponere sine gæster med desserten. Især er der lidt show-off over at stå med gasbrænderen fremme og karamellisere sukkeret ovenpå. Det gode ved denne dessert er at den kan laves dagen før den skal bruges, så det er super nemt lige at drysse sukkeret over og karamellisere det når den skal serveres.
Creme Brulee
Udstyr (reklamelink)
- (reklamelink)Gasbrænder
- (reklamelink)Crème brûlée forme eller ramekiner
Ingredienser
- 2,5 dl piskefløde
- 1 dl sødmælk
- ½ (reklamelink)vaniljestang
- 75 g sukker
- 4 æggeblommer
- 1-2 tsk (reklamelink)rørsukker, til hver portion
Sådan gør du
- Skrab kornene ud af den halve vaniljestang. Få hjælp til hvordan du gør det lige her.
- Bland de 75 g sukker, kornene fra vaniljestangen, fløde og mælk sammen i en gryde. Lad det koge op.
- Så snart blandingen koger slukker du for varmen.
- Lad blandingen køle lidt af. Den skal være på under 50 grader før du blander æggeblommerne i, ellers begynder de at blive til røræg - og det ønsker vi jo ikke :-)
- Pisk æggeblommerne i blandingen. Sørg for at piske grundigt.
- Fordel massen i små forme eller ramekiner.
- Sæt de fyldte forme i et fad med vand. Vandet skal nå helt op over fyldet, men uden at der kommer vand ind i formen.
- Sæt det i ovnen ved 150 grader i cirka 20-30 minutter. Det kommer lidt an på hvor hvor meget du har fyldt i dine forme og hvor store de er. Massen skal være stivnet med skal stadig være lidt blævret i det.
- Lad dine crème brûléer køle lidt af, dæk dem med husholdningsfilm og stil dem på køl i mindst et par timer. Gerne til dagen efter. Det bliver de kun bedre af. Massen skal være helt stivnet før du kan bruge dem.
- Lige inden de skal serveres drysser du med 1-2 tsk rørsukker på hver crème brûlé.
- Med en gasbrænder brænder du stille og roligt sukkeret så det smelter og karameliserer.
- Lad crème brûléen køle let af før du serverer dem.
Line skriver
Nøj hvor ser den bare lækker ud!!
Creme brulee er bare så lækkert :-)
Louise Dam skriver
Tak Line, det er nemlig super lækkert! :-)